09 septembrie 2010

Myth busted


Traian Băsescu, în emisiunea Ediţie Specială de la TVR1, din 8 septembrie 2010, despre depunerea mandatului premierului:
"Eram în mare dificultate, pentru că se redeschidea problema majorităţii guvernamentale. Trebuia să încep negocierile cu toate partidele, iar, în momentul de faţă, cu scuze, că nu vreau să atac niciun partid, dar abordările publice şi programele, aşa cum le-am văzut în enunţuri, fără nicio susţinere, la PNL şi PSD, îmi arată că nu sunt capabile să treacă România prin criză. Ar guverna demagogic, cum au făcut-o în 2007-2008, ar merge pe nişte soluţii imposibile, care ar îngloda ţara în datorii şi în deficite."

"Cred că soluţia de a aduce numai parlamentari în Guvern este o soluţie bună, pentru că responsabilitatea este politică. (...) Crizele nu se trec cu tehnicieni, ci cu politicieni care îşi asumă, spre exemplu, să reducă salariile cu 25%, să spună: avem cheltuieli sociale prea mari, trebuie să găsim formule să le mai reducem."

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Este lucrul bun spus ieri.



In rest, nu ma mai mir de evolutiile din jur.Totul se explica.

Riddick spunea...

Ce or fi avut în cap cei cu cerutul demisiei ?! Că nu au venit cu înlocuitor.

Crystal Clear spunea...

Chaos sau teatru?
Cred ca de fapt TB ii lasa pe toti sa faca ce vor,asa cum ii duce mintea pe ei.
El incearca sa faca ce poate.Si-a dat seama ca nu poate schimba prea multe

Nu stiu daca-i reuseste votul uninominal
Sa vedem pe 21 septembrie...

Dumnezeu cu mila ...

Riddick spunea...

Cred că va fi subiect principal noul proiect de Constituţie, am citit azi ceva pe tema asta.

Boc trebuie să fie foarte ferm la partid.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: