01 septembrie 2010

A doua frază a zilei - dedicaţie lui Lăzărică


COMUNICAT DE PRESĂ

DECLARAŢIILE LUI SEBASTIAN LĂZĂROIU NU SUNT ÎN ACORD CU FIŞA POSTULUI


În urma declaraţiilor recente ale consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, publicate într-un cotidian central, Uniunea Naţională pentru Progresul României face următoarele precizări:

UNPR a asigurat stabilitatea politică şi guvernamentală în România într-un moment în care clasa politică a eşuat în găsirea unor formule de consens. Fără implicarea parlamentarilor UNPR şi fără viziunea clară asupra interesului naţional, pe care UNPR a adus-o pe scena politică, România ar fi fost astăzi într-o criză politică severă, care ar fi accentuat dificultăţile economice şi sociale existente.

Declaraţiile domnului Sebastian Lăzăroiu sunt în egală măsură false şi nedrepte faţă de responsabilităţile asumate de parlamentarii UNPR. Din funcţia pe care o ocupă, cea de consilier prezidenţial, domnul Sebastian Lăzăroiu trebuie să fie un observator avizat al scenei politice şi, din acest motiv, poziţia exprimată este cu atât mai surprinzătoare. Îi amintim domnului consilier prezidenţial faptul că grupul parlamentarilor independenţi a fost format, nu din cauza 'unor chestiuni personale', cum s-a exprimat domnia sa, ci prin refuzul unor parlamentari de a acţiona împotriva interesului naţional, la ordine de partid. Faptul că, de exemplu, domnul Gabriel Oprea a refuzat să pactizeze cu crima organizată nu poate fi, nici măcar pentru domnul Sebastian Lăzăroiu, 'o chestiune personală', ci este o obligaţie ce ţine de interesul naţional.

Este greu de crezut faptul că domnul Sebastian Lăzăroiu nu cunoaşte conducerea UNPR şi proiectele importante susţinute în spaţiul public. Oameni precum Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, Gabriel Oprea sau Neculai Onţanu sunt persoane publice cu notorietate şi specialişti recunoscuţi şi legitimaţi în spaţiul public nu numai de activitatea desfăşurată, ci şi de votul direct al cetăţenilor. În numai patru luni de la înfiinţare, UNPR are organizaţii în toate judeţele ţării şi în cele 6 sectoare ale Capitalei şi are peste 125.000 de membri.

De asemenea, este greu de crezut faptul că o iniţiativă menită să aducă la bugetul de stat 9 miliarde de euro în trei ani - cum este introducerea taxei de solidaritate asupra averilor mari şi foarte mari - i-a scăpat domnului Sebastian Lăzăroiu. Tot UNPR a susţinut, în această perioadă de criză economică, menţinerea venitului minim garantat şi trecerea de la reducerea individuală a salariilor, la reducerea fondului de salarii începând cu anul viitor.

În aceste condiţii, îi solicităm domnului Sebastian Lăzăroiu să îşi retragă afirmaţiile formulate în legătură cu UNPR şi, de asemenea, toate afirmaţiile care, dincolo de faptul că nu îl onorează ca specialist, nici nu sunt în acord cu fişa postului de consilier prezidenţial.

Biroul de presă
.
http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/26933-Comunicat-de-pres-UNPR.html

Declaraţiile din Adevărul

9 comentarii :

Anonim spunea...

unpr-un partz fasait, numai bun de absorbit ori de dreapta ori de stanga, caci ei cam joaca la ambele phalus-uri...

Riddick spunea...

Don't jump on the conclusions, my man...

UNPR e piesă importantă, nu se luau aiurea de Lăzărică Fără Frică, care joacă la cacialma, la o adică.

Crystal Clear spunea...

Lazarica Far'de Frica a luat-o pe urmele lui Cristian Preda.....

Chiar a facut o mare porcarie cu sondajele de opinie in primul tur.

Stai si te gandesti daca n-a fost chiar premeditat.

Am ajuns la concluzia, dupa doi ani de analiza ,cat am putut eu de atenta a politicii ca nimic nu este intamplator....

Riddick spunea...

SECTA TREBUIE LICHIDATĂ (POLITIC) ACUM.

Crystal Clear spunea...

Sa speram.
Bazele sectei sunt puse de mult : cel putin acum 1,5-2 ani.
Si sunt racolati ca s-o imprastie mai ales intelectualii care plang de foame sau cei spalati pe creieri,care au tot felul de idoli si nu sunt in stare sa judece faptele la lumina zilei.

Refuza sa iasa din TRANSA...

Riddick spunea...

Javre. Pierdere de timp cu ei.

Făină furajeră.

Crystal Clear spunea...

How nice !
(Nu-i nevoie de comentarii.....)


http://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/09/01/revolutiile-lui-iliescu/

tismaneanu

01/09/2010 at 3:49 pm

Buna ziua:

Excelent comentariu. Forma mentala a lui Ion Iliescu este manicheista, el imparte lumea .....

Cu bune ganduri,
Vladimir Tismaneanu

Riddick spunea...

Nu ştiu ce dracu' de guru mai e şi Teofil ăsta...

De unde o fi răsărit şi clownul ăsta ?

Crystal Clear spunea...

In orice caz vad ca persoane ca V Tismaneanu il cunosc.

Reuseste sa prosteaza tot felul de tembeli care vin la el pe blog si fac filozofie de doi lei despre Miorita discreditand poporul roman: ca e slab, ca e cu capul plecat etc.
De fapt ar vrea ei, "liberalii" sa preia puterea.Tot vor sa-l dea jos pe Boc, pe BVB, pe Basescu. Scopul lor este sa dea jos puterea

Ma duc sa citesc postarea noua


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: