24 august 2010

Suntem otrăviţi ! Victime ale "dezbinării forţelor populare" !


În Evenimentul zilei a apărut azi un interviu al lui Gáspár Miklós Tamás, cu titlul: G.M. Tamás: "Nu poporul vulgar este de vină. Şoferul de camion care-i înjură pe ţigani la birt e doar o victimă" (am subliniat termenii provocatori de origine marxistă).

Cu aspectul său de hippy bizar şi puriu, Gáspár Miklós Tamás se defineşte ca marxist, fiind de fapt un terorist cultural, răspândind idei extremiste (exemple: aici şi aici)

Nu "poporul vulgar" este de vină, deci. Dar cine, atunci ?

Cum, cine ?! Reacţiunea, Bibicule: 

"Criminalizarea neliniştilor şi rezistenţelor sociale, dispreţul făţiş pentru şomeri sau locuitorii cartierelor de blocuri, ura contra cadrelor medii şi a pensionarilor, islamofobia oficială, rasismul neruşinat încearcă, cu destul de mare succes, dezbinarea forţelor populare care sunt sau par primejdioase pentru elitele dominante şi politica lor de austeritate. Politica de securitate şi isteria „antiteroristă” produc o cultură a pedepsei în locul unui discurs de integrare, cu rădăcini totuşi adânci în tradiţia republicană franceză, astăzi muribundă [...] Opinia publică şi presa, dacă se mai pretinde umanistă şi democratică, trebuie să înţeleagă disperarea şi răzvrătirea oarbă a ţiganilor marginalizaţi, condamnaţi la sărăcie eternă, asupriţi, pedepsiţi, umiliţi peste tot. Ceea ce mă miră este că ei n-au făcut, încă, recurs la arme şi n-au dat, încă, foc frumoasei noastre Europe creştine, libere, egalitare şi albe-ca-zăpada".

GMT are păreri ferme despre funcţionarii administraţiei de stat:
 
"Chiar cei care nu sunt total inocenţi, în sensul conservator mic-burghez, şi nu sunt pe placul funcţionarului şi poliţistului îmbolnăvit de resentimentul şovin şi rasist trebuie sprijiniţi în încercarea lor normală şi omenească de a supravieţui".

Deci, ceva de genul Affirmative action, extinsă şi în domeniul penal (ignorarea infracţiunilor comise de "asupriţi").


Scapă şi porumbelul - "cetăţenia europeană" (nu "cetăţenia unui stat al UE"): 
"Cetăţenia europeană este, din punct de vedere legal, nelimitată. În realitate, ea este subordonată nevoilor economice ale ţărilor bogate din Apus şi parvine „firesc” numai persoanelor cu pielea albă, cu formaţie profesională şi bani de buzunar".
Ce poţi să-i ceri unui profesoraş de la universitatea lui Soros ?...

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Raspandac "perpetuum mobile"
Trebuie dat cu spray ...

Riddick spunea...

"gefilte fisch" schmuck... ;-)

Crystal Clear spunea...

Lui Dan Badea iar nu-i merge blogul ?

Riddick spunea...

Ba da. A avut postarea încă de ieri seară, dar a scos-o, probabil mai lucrează la ea, sau subiectul nu s-a confirmat. Memoria Google a reţinut pagina. La fel şi cu titlurile postărilor, dacă le schimbi apare url-ul vechi, dacă treci doar cu mouse-ul pe deasupra, dacă dai click direcţionează pe titlul nou.

Riddick spunea...

Vreau sa zic, la Firefox, apare în josul paginii URL-ul, deasupra barei de instrumente (pop-up).

Când treci cu mouse-ul (cursorul) peste un link.

Crystal Clear spunea...

Gata a mers.
Multimesc frumos ! :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: