24 august 2010

Suntem otrăviţi ! Victime ale "dezbinării forţelor populare" !


În Evenimentul zilei a apărut azi un interviu al lui Gáspár Miklós Tamás, cu titlul: G.M. Tamás: "Nu poporul vulgar este de vină. Şoferul de camion care-i înjură pe ţigani la birt e doar o victimă" (am subliniat termenii provocatori de origine marxistă).

Cu aspectul său de hippy bizar şi puriu, Gáspár Miklós Tamás se defineşte ca marxist, fiind de fapt un terorist cultural, răspândind idei extremiste (exemple: aici şi aici)

Nu "poporul vulgar" este de vină, deci. Dar cine, atunci ?

Cum, cine ?! Reacţiunea, Bibicule: 

"Criminalizarea neliniştilor şi rezistenţelor sociale, dispreţul făţiş pentru şomeri sau locuitorii cartierelor de blocuri, ura contra cadrelor medii şi a pensionarilor, islamofobia oficială, rasismul neruşinat încearcă, cu destul de mare succes, dezbinarea forţelor populare care sunt sau par primejdioase pentru elitele dominante şi politica lor de austeritate. Politica de securitate şi isteria „antiteroristă” produc o cultură a pedepsei în locul unui discurs de integrare, cu rădăcini totuşi adânci în tradiţia republicană franceză, astăzi muribundă [...] Opinia publică şi presa, dacă se mai pretinde umanistă şi democratică, trebuie să înţeleagă disperarea şi răzvrătirea oarbă a ţiganilor marginalizaţi, condamnaţi la sărăcie eternă, asupriţi, pedepsiţi, umiliţi peste tot. Ceea ce mă miră este că ei n-au făcut, încă, recurs la arme şi n-au dat, încă, foc frumoasei noastre Europe creştine, libere, egalitare şi albe-ca-zăpada".

GMT are păreri ferme despre funcţionarii administraţiei de stat:
 
"Chiar cei care nu sunt total inocenţi, în sensul conservator mic-burghez, şi nu sunt pe placul funcţionarului şi poliţistului îmbolnăvit de resentimentul şovin şi rasist trebuie sprijiniţi în încercarea lor normală şi omenească de a supravieţui".

Deci, ceva de genul Affirmative action, extinsă şi în domeniul penal (ignorarea infracţiunilor comise de "asupriţi").


Scapă şi porumbelul - "cetăţenia europeană" (nu "cetăţenia unui stat al UE"): 
"Cetăţenia europeană este, din punct de vedere legal, nelimitată. În realitate, ea este subordonată nevoilor economice ale ţărilor bogate din Apus şi parvine „firesc” numai persoanelor cu pielea albă, cu formaţie profesională şi bani de buzunar".
Ce poţi să-i ceri unui profesoraş de la universitatea lui Soros ?...

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Raspandac "perpetuum mobile"
Trebuie dat cu spray ...

Riddick spunea...

"gefilte fisch" schmuck... ;-)

Crystal Clear spunea...

Lui Dan Badea iar nu-i merge blogul ?

Riddick spunea...

Ba da. A avut postarea încă de ieri seară, dar a scos-o, probabil mai lucrează la ea, sau subiectul nu s-a confirmat. Memoria Google a reţinut pagina. La fel şi cu titlurile postărilor, dacă le schimbi apare url-ul vechi, dacă treci doar cu mouse-ul pe deasupra, dacă dai click direcţionează pe titlul nou.

Riddick spunea...

Vreau sa zic, la Firefox, apare în josul paginii URL-ul, deasupra barei de instrumente (pop-up).

Când treci cu mouse-ul (cursorul) peste un link.

Crystal Clear spunea...

Gata a mers.
Multimesc frumos ! :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: