31 august 2010

Déjà vu


Scriam aici despre varianta "scenariului georgian" care ar putea fi încercată în România ("lovitura de stat cu masele scoase în stradă"). Mihail Saakaşvili anticipează lansarea unei campanii negative împotriva preşedintelui (interimar) Mihai Ghimpu, într-un interviu pentru  radio "Echo Moskvi", preluat de UNIMEDIA. În România campania a pornit deja din 2006-2007. 

Saakaşvili: Toţi preşedinţii care displac FSB-ului şi KGB-ului rus, sunt consideraţi demenţi. Eu sunt acuzat că sunt nebun, îi vine rândul şi lui Ghimpu




"Sunt acuzat că aş fi bolnav psihic din 2004, de când nu le-am plăcut celor de la Moscova. Acum şi Lukaşenco este considerat alienat, Iuşenco demult era diagnosticat ca dement, îi vine rândul şi Moldovei căci, în viziunea Federaţiei Ruse, acolo la putere au venit oameni nebuni". Declaraţia aparţine preşedintelui georgian, Mihail Saakaşvili, făcută în cadrul unui interviu pentru radio "Echo Moskvi".
 

Saakaşvili consideră că şi Ucraina, şi Belarus, şi Moldova sunt ţări diferite, dar care au o dorinţă comună "de a trăi în pace, fără conflicte, de a fi independente şi integre".

"Dacă am avea numai noi probleme cu Rusia, atunci toţi ar spune că ceva nu e în regulă cu liderii din Tbilisi. Dar când toate aceste ţări au aceeaşi problemă, înseamnă că ori toată lumea  şi-a ieşit din minţi, ori, totuşi, e problema Moscovei", a adăugat liderul Georgiei.

UNIMEDIA aminteşte că recent, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a întreprins o vizită în Georgia, la invitaţia lui Saakaşvili. Ulterior, experţii au afirmat că cei doi lideri politici ar avea multe în comun, în primul rînd, politica antirusă şi dorinţa de a scăpa de ocupaţia teritorială a Federaţiei Ruse.


7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Asta este o trasatura a politicii KGB.Cum nu le place cineva , imediat este categorisit drept "nebun".
Pasul urmator ar fi "sinuciderea"

Riddick spunea...

S-a făcut şi pasul "sinuciderii" prin 92 sau '93, cu primul preşedinte georgian post-sovietic, Zviad Gamsakhurdia. Lucrurile sunt neclare, varianta oficială este că s-a împuşcat în cap când clădirea în care se afla era pe punctul de a fi cucerită de adversarii săi, care l-au adus la putere pe Shevardnadze.

Crystal Clear spunea...

Este o stare tensionata in R Moldova acum.
Practic iar se incearca schimbarea de regim....

In ceea ce priveste exporturile de legume si fructe in Rusia , pot fi oricand dirijate la noi.Depinde prin ce firme-daca sunt ale fiului lui Voronin ( cum este vinul importat de noi) atunci ajung scumpe

http://unimedia.md/?mod=news&id=22972

Riddick spunea...

Mi-e că cineva din coaliţie (Lupu, Filat, ori amândoi,cu partide cu tot) va face o măgărie.

Crystal Clear spunea...

Da, si eu miros asta.

Am vorbit la telefon cu niste rude de acolo( cu care nu discut politica pentru ca ne certam ) dar din tonul discutiei lor am sesizat ca sunt cam siguri ca-l rastoarna pe Ghimpu

Riddick spunea...

Ghimpu nu era în cărţi să candideze, s-ar putea să facă anunţul că va candida.

Dar va avea probleme cu coaliţia, dacă va câştiga.

Crystal Clear spunea...

Gata, am priceput.
In 5 septembrie este Referendum pentru alegerea directa a Predintelui


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: