23 august 2010

Bambilici...


Comisia de buget-finanţe din Senat a modificat luni OUG 58/2010, respingând creşterea Taxei pe Valoarea Adăugată de la 19% la 24%, iar ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, care a participat la dezbateri, a refuzat, la final, să comenteze. 

Comisia a dat raport favorabil cu amendamente textului OUG 58, majoritatea formată din PNL şi PSD impunând revenirea TVA la 19%, cu excepţia alimentelor de bază şi a construcţiilor, unde TVA ar trebui să fie 5%.

Senatorii PSD şi PNL din comisia de buget, majoritari faţă de cei ai arcului guvernamental, şi-au impus, cu 6 la 4 la vot, toate amendamentele la Ordonanţa de Urgenţă 58.

Astfel, senatorii opoziţiei au adoptat un amendament privind revenirea TVA la 19%, respingând astfel majorarea la 24% decisă de Guvern. Alt amendament al opoziţiei, adoptat, prevede introducerea unei cote de TVA de doar 5% pentru alimentele de bază, dar şi pentru construcţii.

Vicepreşedintele comisiei, social-democratul Sorin Bota, a precizat că în categoria alimentelor de bază intră pâinea, laptele, carnea, ouăle, zahăr, făină, uleiul vegetal. La propunerea PNL, cota de TVA de 5% a fost instituită pentru toate construcţiile, nu doar pentru cele sociale.
Mediafax

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nici nu ma uitasem bine la titlu si voiam sa comentez exact asa: Astia joaca "bambilici" ?

Foarte bun titlul !
Vai de fundu nostru !

Riddick spunea...

6-4, "poartă-n casă" (niciodată nu mi-a plăcut să joc table).

Stânga a căutat mereu să controleze comisiile de buget-finanţe, juridică şi imunităţi, şi comisia de politică externă.
PNL marşează necondiţionat alături de PSD-PC, se vede dealtfel de la o poştă, după blogrollurile comune.

Tot împreună se vor scufunda, precum liberalii şi socialiştii din Ungaria.
Poate nu în 2012, ci în 2016. Timpul are răbdare.

Crystal Clear spunea...

2016 este muuult prea tarziu.
Pana atunci distrug tara.

Trebuie facut ceva acum,repede

Riddick spunea...

...2014, dacă iese mutarea lor cu anticipatele. Oricum, lumea se dumireşte repede.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: