16 iunie 2010

PNL, o fraudă ideologică


Valeriu Stoica: "Oricât de discutabile ar fi soluţiile propuse de actualul guvern, nu se poate contesta că ele sunt în acord cu principiile dreptei. PDL, cu toate defectele sale, s-a comportat ca un partid de dreapta, şi-a asumat riscurile electorale şi politice care rezultă din soluţiile severe pentru care şi-a asumat răspunderea, în schimb PNL s-a situat pe poziţia PSD şi în felul acesta a spulberat definitiv mitul apartenenţei sale la familia partidelor de dreapta şi reformiste", a spus, pentru MEDIAFAX, liderul liberal-democrat.

Stoica, fost preşedinte al PNL a susţinut că formaţiunea liberală "este un partid de stânga, ca şi PSD", liderii săi demonstrând, prin comportamentul din ultimele luni, că sunt "împotriva reformei, a principiilor de dreapta".


"PNL avea şansa să se salveze ca partid de dreapta, nu a făcut-o. Nu numai că a refuzat intrarea la guvernare, dar prin discursul său a fost demagogic, iresponsabil, oportunist, a dezamăgit irevocabil prin vorbe şi fapte", a mai spus Stoica.

Vicepreşedintele PDL crede că aceia care mai susţin că PNL este "de dreapta" nu fac altceva decât să participe "la o imensă fraudă ideologică".


4 comentarii :

Despina spunea...

Si mie mi-au placut foarte mult sublinierile de ieri ale lui V.Stoica

Riddick spunea...

O treime din votanţii lui Antonescu au înţeles asta, nevotând Geoană la turul doi.

Anonim spunea...

Lasă că la moţiune, discursul lui Crin Antonescu a fost singurul discurs cu adevărat demn de un om de stat (din acest punct de vedere îl surclasează clar pe maestrul Stoica şi intră în galeria marilor oratori ai Parlamentlui României).

Iar fraudulos este PD-L-ul: peste noapte din social-democrat devine liberal (populist).

Riddick spunea...

Are câteodată talent Filfizonu', dar mai are mult pâna la om de stat.

Deocamdată este un trepăduş al unor interese meschine, penale şi antinaţionale.

PDL urmează traseul normal: omidă - fluture, la PNL este exact invers.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: