28 iunie 2010

Căraţi-vă odată, patricienilor !


Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, Călin Popescu 
Tăriceanu, spune că liberalii s-ar putea retrage de la dezbaterile Parlamentului.

"Structurile de conducere ale Camerei Deputaţilor funcţionează pe baza configuraţiei politice date de alegerile parlamentare. Se doreşte ca grupul dezertorilor să fie introdus în toate structurile, practic validarea acţiunii de şantaj şi corupere politică duse de PDL. Eu cred că astfel de acţiuni care desconsideră votul şi opţiunea democratică a cetăţenilor nu pot fi acceptate de PNL. În cazul în care PDL va insista pe această direcţie, PNL se vede pus în faţa unei opţiuni grave: de a hotărî retragerea de la hotărârile Parlamentului, ceea ce ar putea duce la o criză politică şi la declanşarea de alegeri anticipate".


Cu 20% era democratic, nooo ? 

5 comentarii :

Despina spunea...

E corect sa se retraga, adica e legal?
Daca da, de ce n-a facut la fel PDL ianinte de 2008 ?

Riddick spunea...

Pot să se dea şi huţa cu lampa, e legal.

PDL a facut bine că nu a avut aceasta idee, nu ar mai fi apărut deloc poziţiile partidului în media, din parlament e altceva.

Despina spunea...

Da, ai dreptate ,se autoexclud

BARICADA spunea...

Şi faza asta e un altfel de băgat în seamă gen "suntem gata să guvernăm dacă suntem solicitaţi", o altă menifestare de isterie politică a urmaşului lui Vadim, debilul Crin...

Riddick spunea...

Mă uluieşte procentul lor de 18%, când în UE, ALDE (grupul liberalilor de stânga, din care face parte PNL) are o pondere de cca 10%.

Mai sunt mulţi căscaţi, care votează nostalgic, "că bunicu' a fost liberal", sau au rămas aşa din anii '90...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: