27 aprilie 2010

Două vizite

Social-democraţii din Moldova şi România critică politicile liberale ale guvernelor celor două ţări


Cei doi lideri ai social democraţilor din România şi Republica Moldova, Victor Ponta şi Victor Şelin, au criticat politicile liberale ale guvernelor din Bucureşti şi Chişinău. Ei s-au întâlnit, în această dimineaţă, în capitala României, unde au pus bazele semnării unui acord de parteneriat între cele două formaţiuni.

Noul preşedinte al PSDM, Victor Şelin, i-a comunicat colegului său român că pledează pentru orientarea Moldovei spre direcţia estică şi pentru aderarea ţării la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi la Spaţiul Economic Unic. Şelin l-a asigurat pe Victor Ponta că prin aceste aderări va avea de câştigat atât România, cât şi Republica Moldova, deoarece va fi deschisă o imensă piaţă economică.

Sergiu Coropceanu, secretarul general al PSDM a declarat: "Atât în Republica Moldova, cât şi în România, Guvernele liberale care sunt la conducere, programele guvernelor duc la aceea că toată greutatea şi efectele crizei se răsfrâng asupra muncitorilor."

http://www.publika.md/social-democratii-din-moldova-si-romania-critica-politicile-liberale-ale-guvernelor-celor-doua-tari_11331.html


ANUNŢ DE PRESĂ


(26 aprilie 2010)

Programul preşedintelui României, Traian Băsescu, marţi, 27 aprilie a.c.:

Vizita oficială în România a domnului Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Republicii Moldova

     • Ora 10.30 - Ceremonia Primirii Oficiale (Loc de desfăşurare: Palatul Cotroceni, Platoul de Ceremonii);

     • Ora 10.45 - Sosire în Holul de Onoare al Palatului Cotroceni;
     - Fotografie Oficială;
     - Convorbiri tête-à-tête (oportunităţi de imagine);

     • Ora 11.10 - Convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale (oportunităţi de imagine);

     • Ora 11.45 - Ceremonia semnării documentelor oficiale (oportunităţi de imagine)

     • Ora 12.00 - Declaraţii de presă ale celor doi şefi de stat;


http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=12039&_PRID=

7 comentarii :

Despina spunea...

Ce tupeu au social -democratii ( tupeu rusesc stiut,de altfel)

Riddick spunea...

Nu a fost mediatizată deloc reuniunea în România, ar fi fost neconvenabil pentru toa'şi.

Despina spunea...

foarte bine

George spunea...

Uitati,Dom.Riddick,cum arata trompeta lu'Vantu de la Chisinau azi: http://www.publika.md/externe.html Deci la stiri externe,vizita in Romania a presedintelui e expediata ca a 5-a stire intr-un colt de pagina ! Ti se face sila...

Riddick spunea...

Nişte javre.

anarchix spunea...

off-topic:

http://tech.slashdot.org/story/10/04/27/0228225/New-Russian-Weapon-Hides-In-Shipping-Container?art_pos=2

Riddick spunea...

Văzusem chestia asta, este clar că se escaladează nişte etape.

"Que sera, sera,
Whatever will be, will be..."


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: