08 martie 2010

Shit ! Un eurofanatic implantat la Cotroceni !

Nu mai comentez nimic, am nişte draci....

"Preşedintele Traian Băsescu l-a numit pe fostul comisar european Leonard Orban consilier pe probleme de Afaceri Europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, potrivit decretului publicat luni.

Orban a deţinut portofoliului Multilingvismului în Comisia Europeană, el fiind primul comisar european al României. Leonard Orban este fratele liderului liberal Ludovic Orban.

Între anii 1993 şi 2001, Leonard Orban a fost consilier parlamentar pentru afaceri europene şi internaţionale al Parlamentului României. Este de profesie inginer, dar a absolvit şi Academia de Studii Economice.

În perioada mai 2001-decembrie 2004, deţine funcţia de negociator şef adjunct cu Uniunea Europeană, pentru ca apoi în perioada decembrie 2004-aprilie 2005 să fie negociator şef al României cu Uniunea Europeană.

În anul 2002 a fost decorat de către Preşedintele României, Ion Iliescu, în gradul de Cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României”, distincţie acordată pentru contribuţia adusă integrării României în NATO

Din decembrie 2004 este secretar de stat la Ministerul Integrării Europene unde coordonează pregătirea României pentru aderarea la Uniunea Europeană şi, din aprilie 2005, poziţia României referitoare la statutul de observator activ la Uniunea Europeană.

În octombrie 2006, Leonard Orban a fost nominalizat drept candidatul României la funcţia de  comisar european. Varujan Vosganian şi-a retras atunci candidatura în urma scandalului izbucnit din cauza informaţiilor apărute în presă că ar fi fost colaborator al Securităţii.

La finalul mandatului de comisar, Orban părea reticent la o implicare în mediul politic de la Bucureşti, însă doritor să îşi continue cariera europeană dar şi să fie prezent la nivel naţional, unde să explice chestiunile europene şi implicaţiile pentru România ale deciziilor care se iau la Bruxelles".

http://www.realitatea.net/leonard-orban--numit-de-traian-basescu-consilier-prezidential_703624.html#

8 comentarii :

Despina spunea...

Nu-mi place deloc povestea asta

Riddick spunea...

Ce să caute acolo sconcsul ăsta ?!

Nu s-au săturat de săftoi şi weberi ?!

amanda13 spunea...

hmmm, interesanta alegere... din pacate nu si fericita :(

Riddick spunea...

O mare greşeală, aflăm noi dedesubturile...

Despina spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7006152-leonard-orban-rfi-vreau-fiu-perceput-tehnocrat.htm

Riddick spunea...

Mai are şi tupeu ! Ce, o fi crezând că are de-a face cu idioţi ?!

Altă dudă - cică să fie Cristian Diaconescu numit în locul lui Geoanăţ

Ăştia nu se învaţă minte, nu vor să voteze dracu' odată legea electorală, nu ştiu ce aşteaptă...

Despina spunea...

Ai vazut asta?

http://www.realitatea.net/udmr--cu-ochii-pe-scaunul-lui-geoana--afla-cum-vrea-puterea-sa-scape-de-pesedist-ocolind-ccr_70367

Riddick spunea...

UDMR ar face bine să pună umăru', altfel e out.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: