04 martie 2010

Măi ofuscaţilor demisionari de la IICCMER, tocmai se modificau fişele de post...



Comunicat: Tismăneanu şi Stanomir vor investiga şi crimele NEOCOMUNISTE

Comunicat de presă
al Asociaţiei 21 Decembrie 1989


Prof. Vladimir Tismăneanu, preşedintele Consiliului ştiinţific al IICCMER, a trimis pe adresa Asociaţiei 21 Decembrie 1989 următorul comunicat de presă al IICCMER – noul institut de investigare a crimelor comuniste şi neocomuniste.

Ca răspuns la apelul societăţii civile pentru adevăr şi dreptate faţă de crimele comuniste şi neocomuniste, noua conducere a IICCMER (prof. Vl.Tismăneanu şi prof. I.Stanomir) declară că IICCMER “va continua să investigheze abuzurile împotriva drepturilor omului comise în intervalul regimului comunist 1945-1989 şi perioada imediat următoare (Revoluţie şi mineriade)”.

De asemenea, noua conducere a IICCMER declară că “obiectivul esenţial” al noului institut  este acela de “a identifica datele relevante în vederea constituirii cadrului legal necesar pedepsirii celor vinovaţi“.

În continuare, prof. Tismăneanu şi prof. Stanomir  afirmă că “IICCMER va promova proiecte legislative în direcţia extinderii posibilităţilor de investigare obiectivă şi nonpartizană a evenimentelor tragice şi abuzurilor din epoca comunistă şi perioada imediat următoare (Revoluţie şi mineriade)”.

Noua conducere a IICCMER subliniază că “nu este vorba nicicum de o restrângere a vreunei activităţi a IICCMER. Dimpotrivă, pe lângă continuarea consecventă a activităţilor actuale, s-a deschis posibilitatea analizei evenimentelor din decembrie 1989 şi ale anului 1990Cum se ştie, această investigaţie este o cerinţă insistentă, urgentă şi legitimă a numeroase organizaţii ale societăţii civile“.

Asociaţia 21 Decembrie 1989 îi felicită pe preşedintele Consiliului ştiinţific, Vladimir Tismaneanu, şi pe preşedintele executiv Ioan Stanomir pentru decizia de a implica eficient noul IICCMER şi în investigarea crimelor neocomuniste ignorate până în prezent datorită, probabil, presiunilor exercitate de autorii crimelor neocomuniste, de complicii şi de tovarăşii lor.

Prezentăm în continuare textul integral al comunicatului IICCMER primit de Asociaţia 21 Decembrie 1989 la data de 3 martie a.c., precum şi apelul organizaţiilor societăţii civile din 1 martie a.c. la care noua conducere a IICCMER a răspuns.

LINK (Comunicat IICCMR)

Asociaţia 21 Decembrie 1989. Departamentul de presă. 3 martie 2010

http://www.asociatia21decembrie.ro/2010/03/comunicat-tismaneanu-si-stanomir-vor-investiga-si-crimele-neocomuniste/

P.S.

AM ŞI EU O NEDUMERIRE : CE O FI CĂUTÂND PROCURORUL DAN VOINEA (SUSŢINUT DE ASOCIAŢIA "21 DECEMBRIE 1989") PE LISTA DE SEMNĂTURI DE PROTEST FAŢĂ DE SCHIMBĂRILE DE LA IICCMER ?!



Adică, AICI.

5 comentarii :

Despina spunea...

L-am auzit pe Maries motivand ca in momentul in care Dan Voinea a strans probe, martori etc,s-a decis sa fie transferat procesul din militar in civil
Ca urmare acum, DV ar trebui sa reia tot ce-a strans ca doar el stie tot
Ciudat este insa ca in linkul pe care ni l-ai dat si am vazut ca DV il sustinea pe MO

Riddick spunea...

Dan Voinea este o şulfă penală adusă de Oprea la IICCR, are o postare C. Pătraşconiu:

Marius Oprea isi aduce un garant al ineficientei la IICCR

http://voxpublica.realitatea.net/freestyle/marius-oprea-isi-aduce-un-garant-al-ineficientei-la-iiccr-4531.html

Despina spunea...

Eu n-am incredere in DV

Nu inteleg pozitia lui Maries.Adica face greva foamei ca sa-l puna pe DV care-l sustine pe MO?
A innebunit Maries?
E si el manipulat?
Ar trebui intrebat din nou, sa ne explice

Riddick spunea...

Nu ştiu ce să zic, iau de bun ce zice Kovesi, care este contra lui Voinea. Are informaţii mai multe decât noi.

Despina spunea...

Corect, si eu la fel


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: