04 martie 2010

Măi ofuscaţilor demisionari de la IICCMER, tocmai se modificau fişele de post...



Comunicat: Tismăneanu şi Stanomir vor investiga şi crimele NEOCOMUNISTE

Comunicat de presă
al Asociaţiei 21 Decembrie 1989


Prof. Vladimir Tismăneanu, preşedintele Consiliului ştiinţific al IICCMER, a trimis pe adresa Asociaţiei 21 Decembrie 1989 următorul comunicat de presă al IICCMER – noul institut de investigare a crimelor comuniste şi neocomuniste.

Ca răspuns la apelul societăţii civile pentru adevăr şi dreptate faţă de crimele comuniste şi neocomuniste, noua conducere a IICCMER (prof. Vl.Tismăneanu şi prof. I.Stanomir) declară că IICCMER “va continua să investigheze abuzurile împotriva drepturilor omului comise în intervalul regimului comunist 1945-1989 şi perioada imediat următoare (Revoluţie şi mineriade)”.

De asemenea, noua conducere a IICCMER declară că “obiectivul esenţial” al noului institut  este acela de “a identifica datele relevante în vederea constituirii cadrului legal necesar pedepsirii celor vinovaţi“.

În continuare, prof. Tismăneanu şi prof. Stanomir  afirmă că “IICCMER va promova proiecte legislative în direcţia extinderii posibilităţilor de investigare obiectivă şi nonpartizană a evenimentelor tragice şi abuzurilor din epoca comunistă şi perioada imediat următoare (Revoluţie şi mineriade)”.

Noua conducere a IICCMER subliniază că “nu este vorba nicicum de o restrângere a vreunei activităţi a IICCMER. Dimpotrivă, pe lângă continuarea consecventă a activităţilor actuale, s-a deschis posibilitatea analizei evenimentelor din decembrie 1989 şi ale anului 1990Cum se ştie, această investigaţie este o cerinţă insistentă, urgentă şi legitimă a numeroase organizaţii ale societăţii civile“.

Asociaţia 21 Decembrie 1989 îi felicită pe preşedintele Consiliului ştiinţific, Vladimir Tismaneanu, şi pe preşedintele executiv Ioan Stanomir pentru decizia de a implica eficient noul IICCMER şi în investigarea crimelor neocomuniste ignorate până în prezent datorită, probabil, presiunilor exercitate de autorii crimelor neocomuniste, de complicii şi de tovarăşii lor.

Prezentăm în continuare textul integral al comunicatului IICCMER primit de Asociaţia 21 Decembrie 1989 la data de 3 martie a.c., precum şi apelul organizaţiilor societăţii civile din 1 martie a.c. la care noua conducere a IICCMER a răspuns.

LINK (Comunicat IICCMR)

Asociaţia 21 Decembrie 1989. Departamentul de presă. 3 martie 2010

http://www.asociatia21decembrie.ro/2010/03/comunicat-tismaneanu-si-stanomir-vor-investiga-si-crimele-neocomuniste/

P.S.

AM ŞI EU O NEDUMERIRE : CE O FI CĂUTÂND PROCURORUL DAN VOINEA (SUSŢINUT DE ASOCIAŢIA "21 DECEMBRIE 1989") PE LISTA DE SEMNĂTURI DE PROTEST FAŢĂ DE SCHIMBĂRILE DE LA IICCMER ?!



Adică, AICI.

5 comentarii :

Despina spunea...

L-am auzit pe Maries motivand ca in momentul in care Dan Voinea a strans probe, martori etc,s-a decis sa fie transferat procesul din militar in civil
Ca urmare acum, DV ar trebui sa reia tot ce-a strans ca doar el stie tot
Ciudat este insa ca in linkul pe care ni l-ai dat si am vazut ca DV il sustinea pe MO

Riddick spunea...

Dan Voinea este o şulfă penală adusă de Oprea la IICCR, are o postare C. Pătraşconiu:

Marius Oprea isi aduce un garant al ineficientei la IICCR

http://voxpublica.realitatea.net/freestyle/marius-oprea-isi-aduce-un-garant-al-ineficientei-la-iiccr-4531.html

Despina spunea...

Eu n-am incredere in DV

Nu inteleg pozitia lui Maries.Adica face greva foamei ca sa-l puna pe DV care-l sustine pe MO?
A innebunit Maries?
E si el manipulat?
Ar trebui intrebat din nou, sa ne explice

Riddick spunea...

Nu ştiu ce să zic, iau de bun ce zice Kovesi, care este contra lui Voinea. Are informaţii mai multe decât noi.

Despina spunea...

Corect, si eu la fel


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: