04 februarie 2010

Câteva argumente suplimentare..



..pentru care este bine că nu avem la guvernare coaliţia roşie PSDNL:

Ion Iliescu : Eu aş fi împotrivă

Iliescu a fost întrebat cum comentează implicarea României în sistemul de dezvoltare a scutului antirachetă. "Nu ştiu, nu am văzut, nu pot să mă pronunţ", a spus în primă instanţă. La insistenţele jurnaliştilor, care s-au interesat dacă amplasarea sistemului ar fi benefic pentru România, Iliescu a răspuns: "Eu aş fi împotrivă".

Titus Corlăţean :  Cer dezbatere Parlament-Executiv pentru fundamentarea deciziei privind scutul antirachetă


"Consider firesc ca Parlamentul să fie informat asupra riscurilor unui astfel de proiect. Voi solicita o dezbatere a comisiilor parlamentare de politică externă şi apărare cu reprezentanţii Executivului pentru a fundamenta o decizie în ce priveşte scutul antirachetă"

Ion Mircea Paşcu :  Probabil că ruşii vor obiecta

"Probabil că Rusia va obiecta la această chestiune, după cum a obiectat şi în cazul amplasării din Polonia. Singura chestiune este că noi nu avem enclave ruseşti pe teritoriul nostru, cum se întâmplă în zona respectivă cu Kaliningradul şi ca atare cred că ecuaţia ar trebui să fie mai simplă, însă nu mă aştept la o acceptare, deşi bănuiesc, fără să am date, că totuşi o anumită consultare între ruşi şi americani a existat pe acest subiect".

Alfred Bulai (fost membru în guvernul Tăriceanu II) : Este discutabilă utilitatea scutului anti-rachetă

“Nu ne bombardeaza nimeni. Avem de-a face cu o usoara debilitate. Problema scuturilor anti-racheta a fost disputata in urma cu multi ani, prin anii ’90, cand noile tari care se doreau in NATO se bateau sa aiba scuturi anti-racheta. La douazeci de ani dupa Razboiul Rece, utilitatea scuturilor anti-racheta este discutabila. Interese financiare sunt mereu in spatele acestor proiecte. Sunt niste costuri care mereu, intr-o tara ca a noastra, nu mai sunt trecute pe hartie. Asta vis-a-vis de transparenta cu care suntem obisnuiti. Pe de alta parte, intr-o astfel de problema, de interes national, se impune o dezbatere publica. Vad ca politicienii nu o doresc”

Teodor Meleşcanu : Rusia s-ar putea implica şi ea într-un asemenea proiect pe viitor

"Eu sunt convins că în viitorul foarte apropiat va exista chiar şi o implicare a Federaţiei Ruse într-un asemenea proiect, nu neapărat poate prin instalaţii de lansare, dar sigur prin colaborarea la accesul la date, transmiterea acestor date, semnalările, deci este un alt sistem decât cel care a provocat primele reacţii"

18 comentarii :

Despina spunea...

Eu l-am auzit pe Geoana cu o mina grava :

"Trebuie sa discutam foarte serios in Parlament implicatiile ...."

Riddick spunea...

Nu l-am auzit, dar văzusem pe site la Realitatea declaraţiile lui Geoană. Nu le-am mai dat link, că prea le învârtea diplomaticeşte. Aaa... diplomaticeski. ;-)

Despina spunea...

Nu e diplomaticiki ?
Asa-mi suna mie mai slav :)

niku_elektriku spunea...

cu toate ca base n'a pupat papucu' sultanului mulatru (chiar, e mulatru obamel ? ca io nu stiu) , iata ca nu mai e izolaaat...
sau tot e ?

Riddick spunea...

@Despina: depinde, slavi orientali, slavi occidentali... :)

@niku_elektriku : Bubba este mulatru, maică-sa (Ann Dunham)era albă şi minoră (<21 ani, 1961) când s-a născut el, asa că există dubii asupra cetaţeniei (tatăl- negru din Kenya, maică-sa nu putea transmite cetaţenia americană).

Va urma un proces important prin iunie, este pusă în discuţie eligibilitatea prezidenţială a lui Obama, nefiind născut cu cetăţenie americană şi pe teritoriu american, conform condiţiei cerute de Constituţia SUA pentru a putea intra în cursa prezidenţială:

http://atlah.org/atlahworldwide/?p=4236

Despina spunea...

Nu inteleg de ce dureaza atata clarificarea povestii cu cetatenia?
De ce n-a fost contestat imediat?

Riddick spunea...

Ei, sunt muuulte forţe în spatele lui Obama, paranoici care vor să "modernizeze" planeta, este foarte complicat.

Despina spunea...

modernisti-planetaristi...

Despina spunea...

Pe blogul lui AVP -nu stiu daca ai vazut :
PETITparis Says:
04/02/2010 la 23:49
@Riddick
SCUZE O MICA INF.pt.Riddick(calda)
(postez aici pt.ca imi este f.greu sa postez pe blogul lui.
merci pt intelegere.)

http://actu.orange.fr/monde/une-tante-de-barack-obama-menacee-d-expulsion-des-etats-unis_489160.html

Despina spunea...

Alt comentariu interesant pe Hotnews.ro

Waw...:! (Joi, 4 februarie 2010, 21:27)
vali_bob@usa.com [anonim]
....Waw,...stiau ei rusii ce stiau!...
...de asta si-a asmutit Rusia agentii, mai vechi si mai noi din Romania, inainte si in timpul campaniei electorale ....!!!!
...de aici urletele si ragetele Anatemelor si iRealitatilor in campania anti-Base...!!
...parca incepe sa se risipeasca ceata de pe toate actiunile murdare la care am fost martori cu totii !!..
...Asa se scrie Istoria Nationala, fratilor !...

Riddick spunea...

Mulţumesc, mă duc să văd la blog la AVP.

Despina spunea...

Acum inteleg de ca l-a scos Basescu afara din CSAT pe Geoana !

Riddick spunea...

Ei, la asta nu mă gândisem...
Totuşi cred că nu s-ar fi opus, dar ar fi facut gălăgie mult mai mare.

Despina spunea...

Geoana se simtea cu musca pe caciula
:)
Mi-a plaucut comentariul asta de la Codex Politicus :

emil PERMALINK
Salut Mihnea. O scurta completare la:
“… mi-ar placea sa cred ca declaratia Presedintelui previzioneaza o miscare geopolitica structurata a Statelor Unite.”
Exista o miscare geopolitica structurata, dar intirziata, a lui Obama. Stirea pe care o dezbati e geamana cu o alta stire foarte recenta: SUA au anuntat amplasarea in Golful Persic a unor noi sisteme de neutralizare a capacitatii iraniene de atac nuclear sau conventional prin rachete mai mult sau mai putin balistice.
http://www.nytimes.com/2010/01/31/world/middleeast/31missile.html
Se contureaza un scut dublu: prima garantie de securitate este oferita statelor arabe sunni din zona, care inteleg bine pericolul shia al teocratiei de la Teheran; doi, un scut european pe flancul estic.

Cel mai important subtext al acestor evolutii: Obama recunoaste implicit ca toata politica sa de negocieri si “containment” este un esec. Dupa un an irosit in care diplomatia iraniana a fentat lejer toate ultimaturile diplomatice ale lui Obama, ONU si UE, si in care Obama a sacrificat revolta populara din Iran de dragul “dialogului” cu un regim apocaliptic, Obamerica incearca sa previna in ceasul al 11-lea atacul asupra facilitatilor nucleare iraniene pe care Israel l-a anuntat clar sau voalat in ultimele luni. Israel nu va permite niciodata un Iran nuclear, in niciun caz un Iran care a declarat in numeroase rinduri ca Holocaustul este “unfinished business” care trebuie definitiv incheiat; de asemenea, Israel nu va permite cresterea capacitatii militare a unui Iran care finanteaza si inarmeaza de ani buni organizatiile teroriste Hezbollah si Hamas.

Obama este fortat, tardiv, sa se pregateasca pentru un Iran nuclear si recupereaza cum poate.

Riddick spunea...

Citisem şi eu pe acolo. Se vorbeşte de un bombardament israelian asupra obiectivelor nucleare iraniene, în câteva luni de zile.

Despina spunea...

Da, tot tu mi-ai spus acum ceva vreme despre atacul asta.
De asta am adus aici comentariul facut si de altineva.

amanda13 spunea...

intr-adevar bine ca nu avem acesti rusofili la butoane. ma sperie reactia lor...

Riddick spunea...

Era cât pe-aci...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: