02 decembrie 2009

Baba şi mitraliera !



Pe site-ul de intoxicare Inpolitics a aparut un articolaş care arată îngrijorarea activistei sorosiene Zoe Petre despre o eventuală tentativă de lovitură de stat orchestrată de Traian Băsescu, în eventualitatea în care acesta ar pierde alegerile. 

A se observa că susţine teza rusească asupra manifestaţiilor de la Kiev (2004), precum şi că minimalizează noţiunea de pericol comunist. Dar, nu-i aşa, aşchia nu sare departe de trunchi, iar progenitura istoricului roşu Emil Condurachi nu face excepţie.
 

Zoe Petre: “Sper ca militarii din jurul presedintelui sa dea dovada de intelepciune”

Daca Traian Basescu pierde alegerile este posibil ca PDL sa organizeze miscari sociale, mai cu seama ca seful statului este un om extrem de impulsiv, avertizeaza analistul politic Zoe Petre. Ea sustine ca Basescu se inspira din realitatile anului 2004, cand era in toi revolutia portocalie de la Kiev, politicienii scotand in strada mii de oameni.

“Ma tem sa nu incerce sa manevreze mase umane”


“Ma tem ca PDL sa nu incerce sa manevreze mase umane daca Traian Basescu pierde alegerile. Sper ca militarii din jurul presedintelui sa dea dovada de mai multa intelepciune decat acesta. Eu una, sper doar sa fiu pesimista si sa nu se intample nimic de genul acesta. Amintesc ca Traian Basescu a devenit presedinte in oglinda cu marile manifestatii de la Kiev si, e posibil, sa il inspire acele evenimente”, a explicat Zoe Petre.

“Rezultatul alegerilor este crucial”


Analistul politic considera ca eventualele incidente depind, in mod ombilical, de distanta dintre cei doi contracandidati reliefata de rezultatele finale ale luptei pentru Cotroceni. “Rezultatul final conteaza enorm. Daca Traian Basescu pierde alegerile, conteaza scorul la care pierde si distanta dintre el si Mircea Geoana. Daca diferenta este clara, atunci nimic nu va mai fi schimbat. Cand distanta intre el si Basescu a fost infima, Adrian Nastase a acuzat frauda. Pe de alta parte, e aiuritor ca, fiind la Putere, taman tu sa acuzi falsificarea alegerilor. Doar tu, Putere, le organizezi”, a conchis Zoe Petre.

Demagogul Basescu

Ea a sustinut ca nu comunismul e marea problema a politicii actuale, ci comunismul travestit in demagogie marca Traian Basescu. “Cand a castigat alegerile, Traian Basescu l-a acuzat pe Adrian Nastase ca negociaza cu Marko Bela sa vanda tara Ungariei. Acum, acelasi Traian Basescu tipa ca ne aserveste Geoana la Moscova cand relatiile lui Mircea Geoana, daca le are, sunt in America, gratie carierei sale de diplomat. Demagogia este cel mai mare pericol politic in zilele noastre”, a conchis Zoe Petre. (Razvan Gheorghe)


2 comentarii :

Anonim spunea...

Inpolitics este din familia iRTV&Voxpublica, am vazut-o pe Dragoteasca prezentata ca jurnalist Inpolitics.Gino.

Riddick spunea...

Desigur, toţi trag în aceeaşi direcţie. Auzisem că la Inpolitics ar fi implicat Dipulică (Dan Ioan Popescu - ex-PSD).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: