02 decembrie 2009

Baba şi mitraliera !



Pe site-ul de intoxicare Inpolitics a aparut un articolaş care arată îngrijorarea activistei sorosiene Zoe Petre despre o eventuală tentativă de lovitură de stat orchestrată de Traian Băsescu, în eventualitatea în care acesta ar pierde alegerile. 

A se observa că susţine teza rusească asupra manifestaţiilor de la Kiev (2004), precum şi că minimalizează noţiunea de pericol comunist. Dar, nu-i aşa, aşchia nu sare departe de trunchi, iar progenitura istoricului roşu Emil Condurachi nu face excepţie.
 

Zoe Petre: “Sper ca militarii din jurul presedintelui sa dea dovada de intelepciune”

Daca Traian Basescu pierde alegerile este posibil ca PDL sa organizeze miscari sociale, mai cu seama ca seful statului este un om extrem de impulsiv, avertizeaza analistul politic Zoe Petre. Ea sustine ca Basescu se inspira din realitatile anului 2004, cand era in toi revolutia portocalie de la Kiev, politicienii scotand in strada mii de oameni.

“Ma tem sa nu incerce sa manevreze mase umane”


“Ma tem ca PDL sa nu incerce sa manevreze mase umane daca Traian Basescu pierde alegerile. Sper ca militarii din jurul presedintelui sa dea dovada de mai multa intelepciune decat acesta. Eu una, sper doar sa fiu pesimista si sa nu se intample nimic de genul acesta. Amintesc ca Traian Basescu a devenit presedinte in oglinda cu marile manifestatii de la Kiev si, e posibil, sa il inspire acele evenimente”, a explicat Zoe Petre.

“Rezultatul alegerilor este crucial”


Analistul politic considera ca eventualele incidente depind, in mod ombilical, de distanta dintre cei doi contracandidati reliefata de rezultatele finale ale luptei pentru Cotroceni. “Rezultatul final conteaza enorm. Daca Traian Basescu pierde alegerile, conteaza scorul la care pierde si distanta dintre el si Mircea Geoana. Daca diferenta este clara, atunci nimic nu va mai fi schimbat. Cand distanta intre el si Basescu a fost infima, Adrian Nastase a acuzat frauda. Pe de alta parte, e aiuritor ca, fiind la Putere, taman tu sa acuzi falsificarea alegerilor. Doar tu, Putere, le organizezi”, a conchis Zoe Petre.

Demagogul Basescu

Ea a sustinut ca nu comunismul e marea problema a politicii actuale, ci comunismul travestit in demagogie marca Traian Basescu. “Cand a castigat alegerile, Traian Basescu l-a acuzat pe Adrian Nastase ca negociaza cu Marko Bela sa vanda tara Ungariei. Acum, acelasi Traian Basescu tipa ca ne aserveste Geoana la Moscova cand relatiile lui Mircea Geoana, daca le are, sunt in America, gratie carierei sale de diplomat. Demagogia este cel mai mare pericol politic in zilele noastre”, a conchis Zoe Petre. (Razvan Gheorghe)


2 comentarii :

Anonim spunea...

Inpolitics este din familia iRTV&Voxpublica, am vazut-o pe Dragoteasca prezentata ca jurnalist Inpolitics.Gino.

Riddick spunea...

Desigur, toţi trag în aceeaşi direcţie. Auzisem că la Inpolitics ar fi implicat Dipulică (Dan Ioan Popescu - ex-PSD).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: