08 septembrie 2009

Tovarășii magistrați "europeni" susțin Cauza






Ceea ce părea o banală grevă a magistraților, cu revendicări salariale, se dovedește a fi ceva mai mult. 
Ministrul Cătălin Predoiu a cerut magistraților să reia activitatea, guvernul rezolvând problema salarială: "Presiunea a apărut în dezacord cu legalitatea, responsabilitatea, prudența și echilibrul de care trebuie să dea dovada justiția într-un stat. Drepturile nu pot fi reclamate prin încălcarea drepturilor". Deasemenea, a mai cerut ca magistrații delegați la Registrul Comerțului să își reia activitatea, blocarea acestuia afectând direct economia națională.

Fostul ministru, Monica Macovei, descrie fără menajamente situația:
"Dacă la 1 ianuarie 2007 credeam că justiţia din România e pe drumul spre Europa, acum cred că nici nu vrea şi nici nu poate să ajungă în Europa. În România justiţia se autoguvernează. După un Executiv ce afecta independenţa justiţiei, din 2005 s-a trecut în extrema cealaltă"; "Cred că e cazul să se intervină. Pentru mersul justiţiei cineva trebuie să răspundă. Nu se poate ca un asemenea domeniu să rămână în afara deciziei politice, pentru că atunci nu se poate face nici o schimbare. Au avut puterea, am văzut cum au gestionat-o: ce au făcut cu puterea este o bătaie de joc faţă de justiţie şi faţă de noi ca justiţiabili". 
Monica Macovei arată clar unde este reședința mafiei din justiție, și anume la CSM (organism creat odată cu revizuirea Constituției din 2003, printr-un referendum falsificat atât de grosolan, că a trebuit întins pe două zile "ca să iasă" cifra minimă de validare) : "Unui ministru i se pot da anumite puteri, pentru că am văzut în ultimii cinci ani că un ministru care greşeşte peste un anumit nivel, pleacă acasă, în timp ce membrii CSM care greşesc, nu pleacă".

Văleu ! Cum auziră astfel de critici, se porniră activiștii democrației și legalității să denunțe "atacurile la statul de drept" și "pericolul dictaturii".

Cum vocile interne sunau prea fals, vine în ajutor o organizație, MEDEL ("Magistrats Européens pour la Démocratie et les Libertés“ ). Declarația medeliștilor, AICI. Ia să vedem noi cam cu ce se ocupă tovarășii roșii medeliști:

- Denunțarea guvernului Georgiei ca "dictatorial":

 

In order to save judicial independence and oppose governmental abuses of power, Media and NGO sector has created a coalition: “Civil Society for Democratic Georgia”. This coalition mobilizes public awareness to ongoing processes and reflects the public interest in saving judiciary as an independent branch of the government. The coalition reflects the interests and objectives of the Georgian population to develop a democratic and rule-of-law based society in Georgia that will become a real part of the European family.

However, we have serious doubts that this Georgian government can develop a democratic and rule of law based society through dismissing independent and professional judges without legally based reason and through using judges as political tools and interfering into any ongoing judiciary cases as it is practice nowadays in Georgia.

Pâi da. Exact aceeași placă pe care o tot cântă propaganda rusească despre Georgia .
Textul rezoluției AICI

- În secțiunea America Latină, rezoluții referitoare la cazul Augusto Pinochet și criza din Ecuador. 
Normal, nimic altceva, n-au auzit de Castro ori Chavez, este? 
Documentele sunt din urmă cu 4 ani - Ecuador și 11 ani - Pinochet. Normal că la Ecuador au considerat "criză" starea de urgență impusă în urma violențelor de stradă ale comuniștilor. Acum, cu tov. Correa, nu mai este criză.

-Statele Unite (n'așa? - cea mai mare dictatură de pe Glob
) : 
THE UNITED STATES DEFY THE RULE OF LAW ON EUROPEAN SOIL - AICI (Da, ați ghicit, "închisorile CIA". O simplă declarație politică, fără vreo investigație).

IRAQ - JUSTICE, NOT WAR ! - AICI. Bla-bla stângisto-pacifist.

Nu mă mai lungesc mult, deja ați înțeles cu cine avem de-a face, doar câteva link-uri:
MEDEL spionată - pâi da, băi, jigodiilor, vă supraveghea SISMI, că subminați statul italian!
Friendly Links - numai organizații stângisteViitorul Dreptului Muncii - o viziune pur socialistă

5 comentarii :

duke2007 spunea...

Un lucru e cert si anume ca trebuie facut ceva cu justitia. Nu stiu daca mai poate fi cumva "inistita",daca se poate reveni la forma de dinainte de "inamovibilitate", nici nu cred ca e indicat, dar lacomia , "dreptatea" pe care si-o impart singuri, fac din breasla magistratilor o pura tagma a jefuitorilor...

Riddick spunea...

Este îngrijorător ce fac ăştia acum, sub masca apărării statului de drept. Nu trebuie slăbiţi o secundă, mama lor...

niku_elektriku spunea...

doar o noo constitutzie poate reglementa problema.
da' cu ce majoritate parlamentara potzi face asa ceva ?
si,daca reusesti, totusi, o astfel de schimbare, cite saptamini ar fi necesare ptr a 'ntinde referendumu' de validare ?

Riddick spunea...

Mission Impossible. Dar un stat care vrea să supravieţuiască mai are şi alte metode. ;-)

alex spunea...

imi place dreapta...dar mult mai misto e abordarea fata de stanga.keep up the good work!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: