01 august 2009

Pronostic: se rupe.



Cum, ce? Evident, pisica.

Ultimele sondaje de opinie confirma victoria lui Traian Basescu, indiferent cu cine ar intra in turul doi. Asa ca PSD va folosi iesirea de la guvernare in scop electoral, spre a imbunatati sansele propriului candidat. Numai ca, nu-i pentru cin' se pregateste, ci pentru cin' se nimereste. Bunaoara, se aude de la o vreme ca, odata cu lansarea ca independent a lui Sorin Oprescu, atent pregatita mediatic, s-ar produce si retragerea din cursa a candidatului PNL, Crin Antonescu. Care, "in interesul democratiei", si-ar anunta sprijinul sau si al partidului, pentru Sorin Oprescu.

PSD va trebui sa nu uite insa, pana luni, treaba aia cu ultimatumul. Ca punctele din programul de guvernare le-a uitat demult.

4 comentarii :

Anonim spunea...

nici cu oprescu nu o sa reuseasca psd ceva...scenariul de anul trecut de la bucale nu se va produce...sa speram ca in alti 5 ani vom avea un candidat mai puternic decat basescu...

Riddick spunea...

@Neinfectat De Comunism : Dupa ce va castiga, Basescu va fi pus in situatia de a incasa costurile crizei, care se va agrava. oprescu se pare ca nu va candida din partea PSD, a scapat porumbelul : "independent"...sanchi.

dramoleta spunea...

Basescu va castiga in toamna. Dar, cred ca nu va rezista inca un mandat intreg.
Dpdv economic suntem intr-un mare kkt. Cred ca va incasa Basescu cat nu va putea duce.

Riddick spunea...

Cred si eu ca vine criza si mai mare. Vom vedea. Vad ca te-ai intors din concediu, credeam ca nu mai scrii pe blog. :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: