01 august 2009

Pronostic: se rupe.



Cum, ce? Evident, pisica.

Ultimele sondaje de opinie confirma victoria lui Traian Basescu, indiferent cu cine ar intra in turul doi. Asa ca PSD va folosi iesirea de la guvernare in scop electoral, spre a imbunatati sansele propriului candidat. Numai ca, nu-i pentru cin' se pregateste, ci pentru cin' se nimereste. Bunaoara, se aude de la o vreme ca, odata cu lansarea ca independent a lui Sorin Oprescu, atent pregatita mediatic, s-ar produce si retragerea din cursa a candidatului PNL, Crin Antonescu. Care, "in interesul democratiei", si-ar anunta sprijinul sau si al partidului, pentru Sorin Oprescu.

PSD va trebui sa nu uite insa, pana luni, treaba aia cu ultimatumul. Ca punctele din programul de guvernare le-a uitat demult.

4 comentarii :

Anonim spunea...

nici cu oprescu nu o sa reuseasca psd ceva...scenariul de anul trecut de la bucale nu se va produce...sa speram ca in alti 5 ani vom avea un candidat mai puternic decat basescu...

Riddick spunea...

@Neinfectat De Comunism : Dupa ce va castiga, Basescu va fi pus in situatia de a incasa costurile crizei, care se va agrava. oprescu se pare ca nu va candida din partea PSD, a scapat porumbelul : "independent"...sanchi.

dramoleta spunea...

Basescu va castiga in toamna. Dar, cred ca nu va rezista inca un mandat intreg.
Dpdv economic suntem intr-un mare kkt. Cred ca va incasa Basescu cat nu va putea duce.

Riddick spunea...

Cred si eu ca vine criza si mai mare. Vom vedea. Vad ca te-ai intors din concediu, credeam ca nu mai scrii pe blog. :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: