23 iunie 2009

Gata prosteala! Anticipate!





Episodul de azi de la Camera Deputatilor, cand este respinsa cererea procurorului general de punere sub urmarire penala a lui Adrian Nastase, arata de fapt care este majoritatea parlamentara. Cum au votat deputatii, nominal, puteti vedea AICI. Procedura de vot presupunea vot ''DA'' pentru respingerea cererii procurorului general, si vot ''NU'' impotriva respingerii cererii. Astfel au aparut si doi ametiti care au votat invers decat aveau optiunea. A se observa votul PNL, care a votat in favoarea lui Nastase, cu cateva exceptii.

Altfel, partidul asta de impostori tipa cat e ziulica de mare ca ''s-a refacut FSN-ul''. Incep sa cred ca si episodul cu raspunsul nefericit al Monicai Iacob-Ridzi avea si el timing-ul planificat. Adica, se cunostea faptul ca urma votul in cazul Nastase si s-a pus acea intrebare, la care Monica Iacob-Ridzi nu a dat cel mai bun raspuns. Dar tot se pornea masinaria mediatica. Ehe, sa nu fi fost criza, mergeam spre anticipate deja, si aveam in parlament o majoritate functionala, nu una oculta, din care face parte si partidul redistribuitilor, a.k.a. PNL.

4 comentarii :

niku_elektriku spunea...

"ONG-urile: Udrea si Ridzi -DEMISIA!!!!"
dom'le ticalosi da' "profi", de nu se poa'...
deja nu mai iesista problema nastase !
i-sto-ri-e !

basescu daca nu ia masuri o ia in brinca...

Riddick spunea...

nikule, este timpul sa scoata bata de baseball din trusa...

dramoleta spunea...

Aici nu sunt de acord cu tine.
Sa uitam un minut ca discutam despre Nastase.

Votul nu putea fi reluat, indiferent care/cine ar fi fost subiectul.

Asta ar fi trebuit sa stie si Parchetul General. Kovesi stie f.bine ca procedurile sunt cele mai periculoase pt meseria unui procuror. Sunt anumite chestii care ar trebui gandite ca la sah. Se pare ca doamna Kovesi nu le are p'astea.

Riddick spunea...

Nu spun ca ma pricep foarte mult la proceduri, dar distributia voturilor spune multe. A propos de atitudinea parlamentarilor in problemma integritatii, si a celui in cauza asa, ca ''om de stat''. Acum 13 ani un alt deputat demisiona din Parlament , sa scape naibii de imunitatea aia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: