13 iulie 2022

De-aia zic, a cam venit vremea deratizării generale

Şi nu numai p-aci, pân RO...

Mihai Mălaimare:

România este un iarmaroc colosal.
Unii vând, alții cumpără pe nimic, unii taie frunză la câini, alții sunt pregătiți să ciordească ceva. Ici și colo, câte un bătrânel se strecoară prin această adunătură încercând să se murdărească, dacă este posibil, cât mai puțin! Nici vorbă despre târgurile de altă dată, nici vorbă despre ochii luminoși ai tinerilor care se dădeau în scaune cu lanțuri, nici vorbă de aldămaș și mâini strânse în semn de înțelegere definitivă, nici vorbă de bucuria unei turte dulci învelită în ziar pentru nepoții de acasă. În iarmarocul acesta puturos se joacă bambilici pe suflete de oameni, limacșii lasă urme puțind a spioni, fructele ascund cranii devorate de otrăvuri, jigodii vând știri cu aerul adevărului, dar cu respirația mirosind a hoit, closetele sunt ignorate și toți se pişă direct pe straturile cu flori cu bucuria rânjită a Diavolului ce s-a înstăpânit peste Grădina Maicii Domnului! Există undeva, la margine de Copălău niște ochiuri împuțite de apă și nămol sulfuros numite de localnici smârcuri. Oamenii și animalele le ocolesc pentru că se zice că sunt fără de fund și te atrage, dacă ești prin apropiere, un fel de glas iscusit, uns cu miere și vopsit în culori de curcubeu. Cam asta este imaginea iarmarocului cumplit în care am lăsat să se transforme această țară sfântă. Ura, ăsta este aerul pe care-l respirăm de 30 de ani încoace, iar ura nu este decât pecingenea care înnegrește spicul de grâu și-l transformă în glod ticăloșit! De atâta ură am uitat probabil cât de simplu și omenesc este să iubești!
Am scris asta pentru că este duminică și, o dată pe lună, Bunicul punea iapa la căruță de dimineață și se ducea la iarmaroc de unde se întorcea după-amiază cu una, cu alta, dar neapărat cu niște turtă dulce învelită în ziar pentru noi.
- Cum a fost, omule, întreba Bunica!
-Cum a fost, Bunicule, întrebam noi!
- A fost bine, ne răspundea zâmbind ușor în colțul gurii, Bunicul.
Da, a fost bine!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0NNQT

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: