04 noiembrie 2021

pastila R (30)

 
Cică se fac urări, la început de an. 
Eu aş vrea doar atât: cât mai mulţi, să conştientizeze că au căzut cam toate măştile. Şi pot vedea acum, clar, faţa duşmanului.
Ce vor face sau vor gândi de acum înainte, îi va defini şi determina în mod hotărâtor.
 
Încurcătură mare. Ordinul extern este să ajungă să fie declaraţi "complet vaccinaţi" numai cei cu minim trei doze, şi făcute toate într-un interval de sub un an. Dar asta ar însemna ca lacheii de la Bucureşti să-şi mai pună în cap alţi 5 milioane de "parţial vaccinaţi" (cei cu "numai" două doze), pe lângă ceva mai multe milioane de nevaccinaţi. Cu trei doze, sunt sub două milioane. A, şi apoi "ar trebui să urmeze copiii" - atunci să te ţii, scandal.
 
Ar trebui să ştim CLAR care este poziţia AUR şi a APP ("noul partid al lui Dragnea") faţă de monarhie şi de "Casa Regală (a României)". Având în vedere că PSDragnea şi cu ALDE (când guvernau) au scos Legea Statutului "Casei Regale a României" (iniţiată de Cioloş... instalat pe voturi PSD-ALDE...). Şi au mai comis ceva: au modificat prin lege stema de stat, unde au introdus coroana* pe capul acvilei. Iar George Simion când în 2019 a candidat la europarlamentare ca "independent" (deşi deja intrase în AUR), şi-a afirmat opţiunea monarhică. El a mai şi avut întrevederi cu Marga lu' Duda "împreună cu unioniştii". Destul de recent, "Dragnea de la APP", fiind întrebat, a declarat că ar fi de acord cu monarhia "dacă se găseşte un domnitor autohton". Răspuns periculos de imprudent - ca să nu zic mai mult. Deocamdată... 
I-aş sfătui ca în viitor să nu încerce harneli de-astea băşite, folosite pe la aniversări ori comemorări, gen "rolul (pozitiv al) monarhiei / Casei Regale în/la" ori "meritele Regelui Cutare în/la"**. N-ar face decât să-şi  confirme doar un pic mai subtil agenda pro-monarhică. 
Nu vreau să fac pe interesantul sau să strecor îndoieli. Doar că... "nu-mi place să merg invitat la plimbare noaptea prin zone unde nu există iluminat stradal".
- - - - - - -
* coroană regală închisă, ca să nu fie dubii, să se confunde cu cea (voievodală) deschisă, cum avea - de exemplu - Ştefan cel Mare; deci trimitere clară la monarhia de import (Hohenzollern)
** desigur, acest gen de propagandă tratează "subiectul" pornind imediat de după Cuza; nu c-ar fi de lăudat alţi pescuitori în ape tulburi, care "îl contrapun" pe masonul Cuza celorlalţi corifei monarhici hohenzollernieni (iaca, "termen nou")
 
Mai sunteţi încă p-aci, cozilor de topor? Hai, valijoara şi deschideţi compasul. Sau băgaţi pedală. While the going is good. Ce, oţi crede poate că veţi prinde loc la avioane?! Hehe...
 
Fără altă "nostalgie" decât cea a unui stat cât de cât întemeiat şi aproape-suveran, pot spune - iată, "la 32 de ani după" - că am ajuns să fim jucaţi la bursă, jucaţi pe degete, jucaţi la ruletă, şi unii dintre noi aproape ne-am obişnuit că "aşa trebuie să fie".
 
Mă pune pe gânduri agenda urbanizării populaţiei. Care nu rezonează logic nicicum cu agenda dezindustrializării (nemărturisită dar aplicată sistematic). Se invocă "înapoierea istorică evidentă prin amploarea locuirii în rural". Dar nu se trece la "ridicarea satelor" sau la reindustrializare urbană, măcar ca pretexte - ăia de dinainte urmăreau şi ajustarea socială prin creşterea ponderii muncitorilor "în dauna" ţărănimii. Dictatură de dezvoltare n-a existat doar în socialism, s-a mai aplicat şi în alte zone înapoiate. Deşi cu o bază de plecare şi cu "legi de evoluţie" discutabile, industrializarea socialistă putea fi începutul unui anumit tip de dezvoltare, odată cu schimbarea cadrului general. Acum, aglomerând în urban indivizi cu ocupaţii incerte şi motivând de circumstanţă "da' las' că se vor integra ei în sfera serviciilor", descurajând în acelaşi timp funcţionalitatea economică a ruralului, îmi lasă impresia că se vrea doar acumularea de populaţie spre a fi mai uşor controlată şi expusă unor experimente. Iar în perspectivă... spre a fi anihilată.
 
Bă, când o aud pe-aia cu "nu oricine are diplomă medicală"... Vorbă-capac aruncată atunci când apar păreri neconforme liniei  privind "vaccinarea". Pâi aveau asemenea diplome* şi Josef Mengele, şi Shirō Ishii, şi Iulian Mincu. Dar şi Fauci. Păreristul Bill Gates, însă... nu are.
- - - - - - -
* primul, este notoriu; al doilea, deşi tot criminal de război, a fost recuperat de Aliaţi pentru "valorificarea cunoştinţelor obţinute" (Unitatea 731, experimente bacteriologice pe "subiecţi umani non-voluntari"); Mincu l-a sabotat pe Ceauşescu (era şi medicul său personal) făcându-l să creadă aiureala cu "alimentaţia raţională" - cauză principală a discreditării regimului (şi nici nu prea era român, tac-su' "era bulgar", Mincev)
 
Fiindcă nu mai găsesc cazuri suficiente de COVID RO* la vii, s-au gândit au primit ordin extern să mişculeze numărul deceselor covidice (cică "mare"... deşi suntem "pe verde"). Pâi, da, pe un schelete viu trebuie să-l convingi / obligi să vină la testare şi apoi să-l mai convingi şi că este covidit. Cu morţii merge mai uşor "tăguirea". Mai ales dacă numeri bătrâni singuri de prin azile**, sau amărăşteni ale căror neamuri nu prea pun întrebări, ba poate chiar "s-ar bucura" de ajutorul bănesc dat (?) urmaşilor la "cazuri letale COVID" şi-ar pune botu' la mălai chiar şi pe naşpa.
- - - - - - -
*
mereu m-am întrebat, de unde dracu' găsesc ăştia zeci de mii pe zi pentru testări, că dacă îi aduni - zi cu zi - din 2020, depăşeşti numărul adulţilor; ăsta-i şi şmenu' Rafilei, cu testarea periodică drept "concesie în locul vaccinării", la certificat: aşa, pescuieşti "cazuri noi" şi întreţii panica şi "justificările"
** de văzut "profilul decedaţilor excedentari", nu exclud surprizele previzibile
 
Câţi cioloşi or fi rămas nedeconspiraţi printre naţionalişti, sabotând din interior... Despre ăsta (cel notoriu, eurocomisar şi premier) ştim c-a fost prin PUNR, dar şi prin MISA. PUNR însăşi era pe atunci un acolit al globalisto-gorbacioviştilor de la FSN-FDSN, acţionând la derută ca "hârtie-lipitoare de muşte". A încercat ceva mai târziu Funar să mişte partidul pe direcţia bună, dar nu i-a mai ieşit.
 
Adică, în loc să-l mătrăşească pe Danileţ ca activist politic infiltrat în magistratură, au ales s-o facă (provizoriu?) pentru nişte scălămbăieli de P.R. Lăsându-i şansa de revenire prin recurs, cu oportunitatea de credibilizare / reinventare "la pachet".
 
(că tocmai îl auzii pe Rafila argumentând cu "fiindcă noi suntem în Uniunea Europeană")
Mda. Însă "noi" ăsta nu se extinde şi la corpul meu. În ceea ce priveşte admiterea conştientă a introducerii unor substanţe evident periculoase. Care pot fi "oprite la vamă" şi eventual chiar confiscate. Io le-aş zice să se limiteze la alea greu sesizabile, strecurate "la grămadă" (unde se poate), gen E-uri, chemtrails, iod în sarea alimentară, pesticide...
 
Debusolarea oligarhiei şi "resemnarea încrezătoare" a clăcaşilor*, aşa cum reies din memoriile** lui George Topârceanu:
Nu departe de acolo, un sublocotenent, după ce încercase în zadar să treacă Dunărea, s-a întors pe mal, unde, împărțindu-și banii la soldați, și-a tras un glonț de revolver în cap.
Altul tânăr de tot, abia ieșit cu toate iluziile din școală, fiindcă mă cunoștea, se apropie de mine și-mi spuse că el nu va lăsa arma din mână, când o fi să-l ia prizonier.
Apoi încercă să adune iarăși oamenii, să pornească "la coastă".
- Rușine pentru noi, măi băieți! O să ajungem de râsul bulgarilor, strigă el, văzând că nimeni nu-l mai urmează. Și plângea de turbare. 
- Ce să-mi apăr, domnule? Cenușa din vatră?... Îi răspunse, rânjind, un rezervist slab, cu mustățile pe oală.  
- - - - - - - 
Similaritatea cu "Ucraina" ar fi lupta pentru un teritoriu deţinut şi obţinut "în mod problematic" (mai exact, acum lipsa acestei motivaţii ). Atunci Cadrilaterul, acum Bugeacul, nordul Bucovinei "nordului Moldovei" şi cel al Maramureşului. Toate, în posesia "partenerului" ucrainean, pe care cică ar trebui să-l "sprijinim".
* era la mai puţin de zece ani de la "1907" iar rezervistul probabil păstra anumite amintiri... demobilizatoare
** Topârceanu fusese mobilizat şi a luptat în primul război mondial, aici o relatare despre luptele de la capul de pod "fortificat" Turtucaia, unde şi cade prizonier "la bulgari" (mai atacau şi germanii, şi otomanii); în memoriile sale de război pomeneşte despre jefuirea cadavrelor soldaţilor români, de către "ţigani" - tot soldaţi şi ei, şi tot în retragere dezorganizată
 
A.Nă(us)tase este curăţat juridic. Ca să "slujească" din nou popo_ul. Este? 
 
Poate voi şoca, dar este evident: statalitatea Ucrainei este la fel de artificială precum a fost şi statalitatea Transilvaniei. Având aproape aceiaşi autori: Europa de vest ca instrument al catolicismului împotriva estului european ortodox (nu "dezvolt" aici şi despre autorii invizibili, apăruţi ceva mai recent).
Provincie ungurească până la 1541 (voievodat, circa 1193), Transilvania devine principat iar din 1699 titlul de principe este deţinut de membri (împăraţi) ai Casei de Habsburg. Din 1867 principatul este desfiinţat iar Transilvania redevine provincie a Ungariei, ca efect al "dualismului" (proclamarea Imperiului Austro-Ungar).
Ucraina a fost iniţial parte a Rusiei Kievene, denumirea desemnând un teritoriu de graniţă (У Kраи́нa, "La Graniţă"), cumva echivalentul mărcii occidentale sau al limes-ului roman - teritoriu de graniţă cu rol mai ales militar, "tampon" (la fel a început Austria, ca teritoriu al Imperiului German la graniţa cu Ungaria, marcha Austriae). De prin secolul XIV încep incursiunile poloneze şi lituaniene (catolice!), cu anexări temporare, "flux-reflux". Până prin secolul XVII când apar cazacii ca actor politic local. La 1772 teritoriul este împărţit între Austria si Rusia ca efect al împărţirii Poloniei. În 1918 Imperiul German (Puterile Centrale, mai exact) "reînfiinţează" Ucraina (ca "Republică Populară"), tratând-o ca actor statal în cadrul Păcii de la Brest-Litovsk, pe fondul descompunerii Imperiului Rus şi al războiului civil care i-a urmat.
Ca şi "vechea" Transilvanie, Ucraina este un instrument antiortodox, în plus şi cu accente anti-slave. Atenţie la tentativele de resuscitare a "statului Transilvania".
 
Doar o scurtă recapitulare - pentru încă-(?)votanţii PSD... - a principalelor acţiuni ostile mai recente întreprinse de "partidul lor". O parte deja comise iar altele în curs de pregătire sau deja în derulare:
- înţelegerea extinsă cu Ioh-anus
- inclusiv privind premierul...
-... care prevesteşte angrenarea României într-un război
- certificatul COVID la muncă
- interdicţia încălzirii cu lemne "din 2023"
- planificarea scoaterii cărbunelui din termocentrale (= energie încă şi mai scumpă)
- atacul la gospodăria rurală
- ... prin "interzicerea a mai mult de 6 porci"
-... şi altele, gen întârzierea subvenţiilor agricole, nemajorate
- acceptarea (prin Firea, la "Ministerul Familiei") a agendei progresiste (LGBT, "educaţia sexuală")
- implementarea austerităţii (contrar gargarei oficiale PSD că "noi, nu", şi se va vedea asta odată cu votarea bugetului)
 
A trebuit să citesc astea, scrise tocmai de un penelist: "de ziua naţională se depun coroane".*
Era totuşi un declic latent undeva în subliminal, contra a ceva tratat drept "normalitate". Dar nu reuşeam să formulez, deşi percepeam cumva anomalia. Trebuie făcut ceva şi cu asta. Dar câte altele mai sunt de făcut...**
- - - - - - -
* bine, nu era chiar aşa, ci sub forma "nu vreau să mai văd coroane depuse de ziua naţională, vreau zi naţională primăvara, poate chiar 10 mai", blabla
** chiar şi cu stema, care încă din anii '20 sugerează o Românie-stat federal, prin "însemnele alăturate ale provinciilor" (la Transilvania fără cele ale românilor de acolo), iar de câţiva ani a apărut şi coroana pe stema republicii

Marea Coaliţie Maro  îşi arată omogenitatea reală dar lasă pe afară un public de opoziţie neomogen:
- haştagii
- dezamăgiţii de pesedeul euroreformat ("dragniştii")
- conservator-naţionaliştii
- electoratul de stânga, încă nereprezentat de vreun partid
Ghici, în care categorie (doar una) va pompa Sistemul, care vrea "supape" şi "masă de şpaclu" în perspectiva erodării partidelor-sistem?

Lătrătoarea pro-vaxxin Alice Drăghici s-a dat singură de gol: "Soţul meu este expert, lucrează la Comisia Europeană. I se cere certificat COVID la serviciu. Fiica mea predă la o universitate din Olanda - nu se intră acolo decât cu certificat COVID." (făcea apologia condiţionării anticovidice la muncă ) Deci familia Drăghici "stă pe bani occidentali" dar "suferă alături de noi". Ptiu!
Sinistru, "cuplul" vaxxinic A. Drăghici - G. Vişan, România TV se încăpăţânează să nu-l "despartă"...
 
Generalu' Pino... ăăă... Spirochet
 
Parlamentarii lui LOrban au ieşit şi oficial din PnL. Dar asta nu "ca să vină lângă noi". Nu: ei vor "parteneriat cu USR, în opoziţie". O şi spun, de altfel. Fiindcă ei sunt parte a Sistemului, trimişi cu treabă "printre noi dar nu cu noi". Pe sistemul vaselor comunicante - ca votanţii lor să rămână captivi în aceeasi iluzie şi să digere mai uşor reîntoarcerea când va veni semnalul  (de exemplu, referendumul constituţional cu regionalizarea şi celelalte porcării aferente).
"Au ieşit"?! Doar o treime din Lista lui LOrban de 51, de dinaintea congresului PnL. Semn că Centrul  are nevoie de mai mulţi purtând eticheta oficială: vine o perioadă turbulentă şi... nu se ştie.
 
Poate nu-i clar, încă: Ioh-anus Sistemul "a făcut pace" doar cu PSD*, nu şi cu foştii** votanţi PSD. Cu ei, are probleme mari - dar ar trebui  să fie ele încă şi mai mari, după seria neîntreruptă de nasoale revărsată asupra lor.
- - - - - - -
* cu acest "nou" PSD, euroreformat, şi cu clientela sa restrânsă
** bine-ar fi să fie "foşti", cât mai mulţi dintre votanţii PSD din 2016 şi 2020, chiar şi dintre cei care au ezitat şi au stat acasă a doua oară, şocaţi de ciolăcisme ("este ce" şi pentru ei: AUR şi APP)
 
"Bagi pe dracu'-n casă" (ştiu românii ce ştiu, bine-ar fi să şi aplice... nefăcând).
Bagi spike în ARN-ul celulelor sănătoase... "ca să previi". În mod repetat. Serios?!
 
Doar un simplu truism, dezamăgitor de banal: acum Guvernul Meu conţine şi pesedé. (desigur, "Meu" este doar un eufemism - sforile trec pe deasupra Plăvanului  şi se duc în sus, "prin gaura din tavan")
 
La acest moment sunt doar 22 de parlamentari neafiliaţi.* Şi nu sunt toţi din facţiunea LOrban din PnL. Apăruseră 51 de semnături de parlamentari într-un apel pro-LOrban înainte de congres, apoi aliniaţi vreo 40 în spatele lui la nu-ş' ce protest după congresul trucat PnL. "În jos", deci. Acum nu sunt nici măcar 20 "asumaţi".
Dacă nu se asociază cu AUR sau APP ("Dragnea"), e clar cu cine sunt în mod real (Şoşoacă, găseşte-ţi partid că altfel devine valabil şi pentru tine...).
.- - - - - - -
* 18 deputaţi şi 4 senatori, conform siteurilor oficiale ale parlamentului
 
El problemo: dacă chiar va trece "certificatul verde" cu amendamentul PSD* privind acceptarea şi a nivelului de anticorpi (ca alternativă la "vaccinare"), trebuie să credem că laboratoarele "acreditate"** care vor determina acest nivel în cazul nevaccinaţilor vor trece în document valorile reale? 
- - - - - - - 
* haideţi... ce mascaradă a "derogării", când de fapt însăşi documentul restrictiv este anomalia, nu "criteriile de acces" la el! 
** ar fi în număr îndestulător şi optim distribuite în teritoriu, astfel încât să nu se formeze cozi descurajante?
 
Chestia e că deşi sună bine vorbele astea*, se bazează pe trei premise discutabile: că până atunci am putea totuşi rezista cumva, că daunele produse între timp ar fi măcar parţial reversibile, şi că la nivel de mase ar acţiona raţionalitatea şi ele s-ar mobiliza.
- - - - - - -
OPINION: In the short term, the best bet is to give the neocons all the rope they need to hang themselves
Never in the recorded history of the world has that sort of ending evoked anything less than violence, repression, censorship, revolution, wars and then dictatorship. The only reasons the vast majority of humanity don’t see this coming are first, an ignorance of history; and second, the flaw in human wiring that prefers denialism up to and including the point where they’re sliding down the deck in the direction of the cold sea.
Is help at hand? No, it isn’t. Three truly, obscenely deranged ideologies are tooling up with bitterness, weapons and madcap schemes in order to prove that each is the one and only True Way.
My attitude – hardening more and more in recent months – will, I know, dismay some people. But it is, simply, whatever lunacy they want to try next, bring it on. The dafter things get, the sooner they and their creators will be gone for good.
  - - - - - -
* nu se poate ocoli similaritatea cu celebra vorbă a lui Lenin, "Capitaliştii ne vor vinde chiar ei frânghia cu care îi vom spânzura!"
 
Încă o dovadă - de parc-ar mai trebui vreuna... - că asistăm la o mascaradă, este efortul de a impune percepţia că "nu se poate face o nouă majoritate fără PnL". Când de fapt s-ar putea. Fie adăugând "lângă PSD şi AUR"* USR sau/şi gruparea LOrban (ex-PnL). Eventual şi UDMR. PSD a devenit "substitut de USR" pe schemă Licurici - PPE - eurosocialişti, arătându-şi putreziciunea finală. Care-l va îndrepta către irelevanţă.
- - - - - - -
* deşi electoratele PSD şi AUR "fuzionează", conducerea PSD acţionează numai pe telecomandă externă şi numai în interesul propriei clientele, inevitabil mult mai restrânsă decât masa votanţilor pesedé inerţiali (care însă urmează şi ea să se restrângă)
 
O teză îşi face loc, mai nou: cum că PSD şi PnL joacă teatru cu negocierile. Când de fapt PSD şi (surpriză?) facţiunea că_Cîţu din PnL ar urmări ajungerea la alegeri anticipate.
După mine, "testul canarului în mina de cărbune" este legiferarea certificatului verde COVID. Dacă trece de parlament ca document obligatoriu care condiţionează inclusiv dreptul la muncă, înseamnă că partenerii se cacă pe şansele lor electorale. Deja înseamnă asta, fie şi numai văzând luarea în discuţie a "măsurii", şi coroborând-o cu bâlbele PSD care ba vrea propriul premier ba nu, ba suspendare ba nu şi cu bâlbele PnL care ba vrea cu USR ba cu PSD, ba iar cu că_Cîţu ba nu, ar indica intenţia partenerilor de alianţă de a "face acum" nasoalele, cât mai departe de o scadenţă electorală din viitor. Şi totuşi, dezvăluirea intenţiilor de revizuire a Constituţiei ar contrazice "contrazicerea mea": revizuirea trece obligatoriu prin referendum, la care nevaccinaţii i-ar putea trosni cu măciuca numită vot.
 
Deja s-a acumulat destulă presiune, să vedem pe cine pică măgăreaţa când va bubui cazanul. Că va împroşca "nediscriminat".
 
Dacă cu Petrică Mâţu Stoian s-a putut întâmpla un malpraxis letal* în urma căruia s-a autosesizat Parchetul şi a avut loc şi o autopsie**, ne putem face o idee despre ce s-a întâmplat în multe alte cazuri "mai puţin celebre" de pacienţi cu COVID sau post-COVID. Extrem de rar s-a mai stârnit vreo controversă ("dar... numai atât"): amintesc doar cazul actorului Bogdan Stanoevici, decedat în urma unor complicaţii spitaliceşti post-COVID şi apoi incinerat în mod foarte suspect. 
-  -  -  -  -  -  - 
* "barotraumă pulmonară în urma expunerii necontrolate la oxigen sub suprapresiune" - nu încă şi concluzii ale Parchetului, ci neoficiale, ale unui medic de specialitate
** eliminate prin "lege" (HG, Ordin al MS, al Parchetului General...)  în cazul decedaţilor "de COVID" (de fapt, cu COVID) - la fel s-a procedat înainte şi după 21 decembrie 1989 (ordin reluat de noul Procuror General), pentru a nu se face asocierea armă-trăgător-proiectil-cadavru
 
PnL (ar) merge tot cu că_Cîţu, PSD (ar) merge cu "propriul premier" (Ciolacu? Rafila? Dîncu?). Aiurea, astea-s fonfleuri, fente ca să ne facă să credem că după interminabile negocieri "s-a ajuns în cele din urmă" la Ciuciucă. Adică exact la premierul prestabilit, comandat de Factorul Extern. Omul desemnat pentru băgarea României în Războiul spre Est. Dar însăşi "inexplicabila înhăitare a partidelor incompatibile"... exact asta înseamnă.
 
Deci vreau să văd în stradă electoratul haştag, progresist, tefelé, uatevăr.
anticorupţie, mismanegiment criză, muiePSDIoh-anus, dacă restricţiili nu-s totuşi un motiv şi pentru ei (#şî_eu). Fie şi mitinguri proprii, dacă "nu dă bine la un loc cu extremiştii". Fie şi persoană fizică, pântre iestremişti (haştagilor... ieşiţi în evidenţă imediat - da' las' că "veţi supravieţui acestei aventuri").
 
Petre Roman premier, ce-o mai daţi cotită?! Doar v-aţi recoalizat, FDSN/PDSR-acum-PSD cu FSN/PD/PDL-acum-PnL!
După 30 de ani, am revenit în acelaşi punct, de parcă n-am fi învăţat NIMIC...
 
Lângă ambasada Rusiei din Berlin a fost găsit un cadavru. "Pe trotuar", cetăţean rus cu statut diplomatic. Ştirea apare abia acum, după câteva zile. Se speculează: "defenestrare", dar autorităţile germane "nu pot da detalii". Iar cele ruse "refuză autopsia"... în Germania - câţi diplomaţi sunt autopsiaţi în alte state decât cele proprii?! Însă "detaliile" edificatoare* pot fi publicate scoţând imagini din filmările de supraveghere asupra clădirii (dar "ele nu există / noi nu vă spionăm" - n-aşa?!).**
Mie anomalia mi se pare a fi în altă parte: cum de o ambasadă atât de importantă poate avea (chiar şi parţial) ziduri de faţadă direct la trotuar: imposibil de asigurat un minim perimetru de siguranţă împotriva unui asalt (sau unui "acces neautorizat"). Desigur, rezistenţa nu s-ar putea asigura - oricum - un timp prea lung, mai ales împotriva unor forţe specializate. Dar ar fi fost "rezervat" un interval de timp foarte util, iar ABC-ul unei astfel de locaţii ar fi impus "perimetrul".
- - - - - - -
 * bă, a căzut accidental, gen "fuma la geam, şi"... / a fost o luptă (?), ăla fusese surprins semnalizând ceva de la geam, "şi"... / a fost adus de către cineva şi lăsat acolo, deja în stare de cadavru - cam astea ar fi variantele logice, excluzând "execuţia demonstrativă" ("comandă de stat") sau "execuţia de compromitere" (comisă de un agent infiltrat)
** dac-ar fi publicate imaginile, s-ar deconspira locul de unde s-a filmat, identificabil foarte simplu datorită unghiului de filmare - dar ce, este "singurul" loc?!
 
Deci vreau să văd - pe noua formulă - cum pesedé "nu" va fi de acord  
- cu continuarea şi înăsprirea austerităţii
- cu vânzarea ultimelor active rentabile ale statului (încă-)român
- cu regionalizarea şi "reforma constituţională"
- cu băgarea României în războiul planificat de alţii
- ...şi până atunci, cu condiţionarea mentală a populaţiei privind "necesitatea" acestuia
- ...şi cu Ciuciucă, cel însărcinat cu băgarea RO în căcatul WW3
- cu continuitatea arahatică la Ministerul "Sănătăţii"
- cu coabitarea pe faţă cu Ioh-anus
- - - - - - -
SICTIR!!!
 
În perspectiva "blackout"-ului anunţat*, să ne întrebăm dacă România mai are Sistem Energetic Naţional şi dacă acesta este programat pentru o decuplare rapidă de sistemele vecine ("europene") cu care este - "inevitabil" - conectat. Atunci când apar probleme** care se propagă generalizat din sistem în sistem. Cum a mai fost pe la începutul anului, pana parţială de curent din vestul României, indusă... din vestul României (Europa Centrală). Sau poate "aşa trebuie", ca SEN să fie forţat să preia perturbările apărute, spre a contribui la atenuarea lor chiar cu riscul propriei prăbuşiri.
- - - - - - - 
* da, pana generală de curent la nivel european "care va dura două săptămâni" - proorocită neoficial de surse militare din Austria, stat care după schimbarea premierului a trecut la obligativitatea vaccinării 
** reale (defecţiuni majore, inopinate) sau induse (sabotaje informatice sau "clasice")
 
"Flexibilizarea" este - bineînţeles! - o cioacă. PnL merge la negocieri şi cu PSD şi cu USR (echipe separate de negociatori) dar... cu mandat expres: "premierul, de la PnL". Adică, în traducere: "ăla pe care-l va anunţa Ioh-anus". Dar de va fi tot că_Cîţu cade orice posibilitate de reapropiere de USR*, iar de va fi tot Ciuciucă, înseamnă că Războiul spre Est se apropie, iar Factorul Extern vrea omul său înşurubat p-aci - doar nu l-a instruit degeaba exact pentru aşa ceva. Dacă PSD persistă în a nu veni cu un nume de premier propriu, înseamnă că joacă în piesă  (aia recentă cu "vrem premierul nostru" o consider tot o cioacă, până la proba contrarie).
- - - - - - -
* cu plecarea a tot mai multor lorbani, scenariul "refacerii coaliţiei de centru-dreapta" este tot mai îndepărtat

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(noiembrie-decembrie 2021)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: