01 martie 2020

Astea nu schimbă cu nimic realitatea că tuta milita (ca ministru al sănătăţii) pentru vaccinarea obligatorie


"Pâi era pe primul loc în sondaje [ca primar] la Baia Mare, şi de-aia [i-au făcut bucata]". Dar nimic nu arată că n-ar mai candida (s-o "lase din mână" partidul? atunci de ce "a trimis avocata PSD" după ea la audieri?!). Iar dacă reprezintă PSD-ul euroreformat şi nu PSDragnea, atunci ne-candidarea este chiar ceva pozitiv.

Cum am mai zis:

Nu tuta este ţinta aici, ci PSD. Ea joacă-n piesă, şi se pare că a primit garanţii. De ce fii-su "face dezvăluiri" care trimit la Liviu Pop (la PSD...)? Fiindcă în mod clar e ghidonat.

De ce apare "avocata PSD" alături de tută, la DNA? Pâi tocmai ca să dea greutate, imagologic, atacului la PSD ("Iete: partid de corupţi, ce mai!"). Când aceeaşi avocată a mers cu Fifor la audieri, partidul protestase. Acum ştim încă un motiv de amânare a congresului PSD: ca atenţia să nu se abată de la "scandaluri". Ăsta, şi cel similar cu Codrin Ştefănescu, acelaşi tip de mascaradă (presupun...), de data asta cu simulantul care a sistat numărătoarea paralelă de la partid la alegerile europarlamentare 2019.


E cam subţire cazul tocmai pentru a facilita situaţia juridică a tutei (pedeapsă uşoară* sau achitare), şi atacul acum se mută pe PSDragnea, prin atacul la Liviu Pop. Ăsta devenise incomod şi fusese scos de DUEncilă din guvern, fiindcă se opunea "manualelor alternative" în favoarea celor unice şi era pentru educaţia patriotică în şcoli (desigur nu s-a afirmat asta dar mie mi-e clar, "de ce").


* ca la Năstase şi Dragnea, care şi ei au jucat conştient în piese în urmă cărora partidul a tras ponoasele iar averile lor intacte îi aşteaptă după "doi ani de vacanţă" (exact ca titlul ăla al lui Jules Verne!)
*   *   *
Acum, alte elemente. Interpretate în cheia "pseudoflagrantul ăsta scârţâie rău" - şi-atât. Mda, dar lacunele şi anomaliile apar doar pentru a-i uşura situaţia tutei, şi pentru ca votanţii PSD s-o vadă pe complice drept victimă a unei înscenări - lor se adresează "demersul încâlcit"; atacul e clar pe PSDragnea, când se adresează "celorlalţi".

Aurelian.RO

CE SCRIE JURNALISTA SORINA MATEI PE FACEBOOK:
Mic ghid util de prindere a ”dudelor DNA”. Exemplul Pintea:
Când auziți de flagrant, din start, să vi se aprindă beculețele: ăla se face cel mai greu.
Când auziți de sume mari, date în cash, în mână, gândiți-vă cum încap banii ăia într-un mic pliculeț.
Când auziți că flagrantul e făcut de Sectia a II a, să știți că flagrant face doar Secția I.
Când auziți că se schimbă orele de flagrant, sumele, monedele, spețele, contractele, toate ca ciorăpeii, cu viteză nebună, să știți că-s problemuțe. Flagrantul, șpăgile, sunt pe cifre fixe, clare.
Când auziți că de flagrant e lipit și coronavirusul, sunt problemuțe mai mari.
Când auziți că a vorbit după 2 ore o fețiță cu ”șpăgăreasa” ”reținută din flagrant” la telefon și aia nu știa nimic, atunci începe noaptea minții.
Când auziți după ”flagrant”, în 1 oră sau 2 hai 3, nu se întâmplă nimic, decât percheziții, atunci se desfășoară showul. Îți aprinzi o țigară și aștepți circoteca.
Când auziți că după alte 3 ore, iese și șeful instituției, public, în mod ilegal, să anunțe disperat flagrantul și mita, atunci înseamnă că Săpoca e acolo. E deja clar. Bei un suc în cinstea lor.
Când auziți că după alte 6-10 ore, după ”flagrant”, percheziții, ”reținere”, fără suspect, inculpat, fără audiere, e adus cel umflat la central și nu la ST local, care ar fi putut lejer face totul, atunci e cam altceva. Aștepți haosul.
Când auziți că ”șpăgăreasa” n-a pus mâna pe ”șpagă”, să știți că nu e flagrant. Și, cine știe, poate nici șpagă. Râzi în hohote de ei, ce să faci?
via Soneria Matei
“Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost adusă la DNA Bucureşti pentru a fi audiată
Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului Judeţean Baia Mare, a fost adusă sâmbătă dimineaţă la sediul central al DNA, din Capitală, pentru a fi audiată.
Procurorii DNA au percheziţionat vineri biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, unde aceasta este manager.
Surse judiciare susţin că ancheta DNA cate o vizează pe Pintea are legătură cu achiziţii de materiale sanitare de către unitatea medicală.
La finalul percheziţiilor făcute de anchetatori în biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, vineri seară, aceasta a fost premuată fiind transportată la Bucureşti.
Un jurnalist local din Baia Mare, Vasile Dale, a prezentat invocând surse, două scenarii legate de circumstanţele care au dus la declanşarea anchetei DNA împotriva fostului ministru Sorina Pintea.
Conform primului scenariu, în biroul fostului ministru al Sănătăţii s-a prezentat un bărbat, se pare furnizor de servicii de curăţenie şi dezinfectanţi, pentru o discuţie. Acesta a plecat din birou, iar pe hol ar fi înmânat un plic unei angajate a Spitalului Judeţean Baia Mare, căreia i-ar fi spus că ”e pentru doamna Pintea”, moment în care au intervenit procurorii DNA.
În cel de-al doilea scenariu, persoana respectivă a intrat în biroul managerului Sorina Pintea, pentru a purta o discuţie, la un moment dat, i-a spus acesteia că trebuie să iasă din încăpere, însă a lăsat în birou o pungă în care se aflau banii.
”La un moment dat, Sorina Pintea ar fi mutat punga de pe un scaun pe celălalt, fapt care ar confirma amprentele [da, tuta "a cooperat", că altfel NU MAI IEŞEA FLAGRANTUL !!!]. Aparent, persoana respectivă era cablată, întrucât există înregistrări ambientale”, susţine jurnalistul.
Sorina Pintea a anunţat recent că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare.
Pintea a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Dăncilă, din ianuarie 2018 până în octombrie 2019.”
via news.ro
***
29 februarie 2020
Nr. 98/VIII/3
COMUNICAT DNA
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei
PINTEA SORINA, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.
Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.
În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
***

5 comentarii :

Riddick spunea...

Nu cred că Ciolacu "a salvat situaţia" prin amânare, ci dimpotrivă, a lăsat "subiectul Sorina Pintea - Liviu Pop - Codrin Ştefănescu" la vizibilitate maximă, în lipsa televizării congresului.

Semnalez adevărata coloratură a oficinei "Naţional" (dată ca fiind "pro PSD"), care în articol îi laudă pe Ciolacu şi pe Dîncu şi atacă criticii grupării care a acaparat partidul, insinuînd colaborarea criticilor cu Sistemul când de fapt este exact invers.

Marcel Ciolacu a jucat magistral ”cartea coronavirusului” [...] Arestarea Sorinei Pintea s-ar fi lipit ”ca marca de scrisoare” de Congresul Extraordinar al PSD, mai ales dacă subiectul ar fi fost întreținut prin ”prelungitorul” Liviu Pop și posibila defilare la sediul DNA și a altor lideri social-democrați.

Anca Alexandrescu și-a vârât la rândul său coada pentru a strica ”ploile” resetării partidului, noul lider reformist al PSD a dejucat strategia DNA, artizanii din umbră ai acesteia nemaiavând răgaz să aplice un ”plan B”, de urgență. Astfel că, momentan cel puțin, Ciolacu a câștigat timpul de care PSD-ul are nevoie ca de oxigen până la alegerile locale din iunie…

https://www.national.ro/dezvaluiri/ciolacu-a-fentat-dna-in-ultima-clipa-679881.html/

Cum, adică... "Ciolacu avea informaţia" şi n-a pus-o în gardă pe Pintea dar "a salvat partidul" (prin amânare)?! Programarea "incidentului Pintea" s-a intenţionat a fi "alibi pentru Ciolacu" dar mai rău l-a demascat.

Anonim spunea...

N-am nimic cu madamme Pintea ba , chiar mi-a dat senzatia ca , in domeniul pe care-l pastorea , a incercat unele chestii pe care nici predecesorii sau urmashul domniei sale de azi { intr-un guvern suspendat } n-au indraznit sa le faca adica , inclusiv chestia aia cu vaccinarea obligatorie . Asta insemneaza inclusiiv faptul ca , nici nu ma omor de dragul ei . Insa , chestia ai cu flagrantul... parca-i prea cusuta cu atza alba frate ! Totusi traim in plin mileniu III in plin secol XXI si , daca oamenii inca n-au invatat faptul ca , o traista plina cu lovele nu-i cade nimanui din cer aiurea-n tramvai... Intai Beuran apoi asta insa... repet : parca-i cusuta cu prea multa atza alba . Cine mortii ma-sii da shpaga unuia care NU ESTE , CARE NU MAI ESTE MINISTRU deci , care nu mai are painea si cutitul ? Ori un prost ori un provocator . Cine accepta o shpaga doar pentru ca da senzatia de " Bani din cer " { Moe Green } fara sa se gandeasca instantaneu c-ar pute a exista si niste urmari ? Ori un prost , ori unul dus cu pluta eventual ... unul din USA c'acolo-i ceva normal si mai ales uzitat un astfel de gest . In oricare alta tara din lumea asta globalizata o chestie dintr-asta se numeste LOBBY .Daca ar fi arestati toti cei ce fac lobby , basca contactele lor atunci ar trebui ca aia ce vin pe la cabinetele medicale aducand monstre de medicamente pentru a fi promovate , toti aia ar trebuii arestati iar medicii respectivi... executati pe stadioane LA PROPRIU , fix ca la chinezi ca tot se vorbeste d e ceva vreme despre aia . Nu-i nimic vor ramane procurorii sa vindece oamenii daca nu de alte boli atunci , macar de prostie .

Riddick spunea...

Indiciul decisiv este comportamentul beizadelei, care se apucă să acuze un membru important al PSD (Liviu Pop). În mod normal ar trebui ca avocaţii mă-sii să-l facă să tacă. Dacă nu-i totul deja aranjat...

Anonim spunea...

Liviu Pop asta , n-a fost la un moment dat ministru pe la invatzamant ? Nu-i tipul de care radea presa cam toata si cam cu fiecare ocazie cand , acesta iesea in public cu declaratii ? Spui dumneata ca-i " un membru important al PSD " { chiar pot crede asta si pe deasupra mai cred inclusiv faptul ca PSD al pastra ... pentru vreo ocazie caci , prea a aparut pe sticla la mai multe posturi TV in ultima vreme } insa , chiar nu-l vad a fi omul providential , chiar daca-i din vestitul " grup de la Cluj " . Sa-i ia locul lui Ciolacu poate insa sa-i faca fatza neamtului nu cred . Neamtul asta nemernic a ajuns sa fie parca mai politician si mai politicianist decat au fost vreodata toti aia ce-au baut apa din fantanile Palatului Cotroceni . Poate-i doar o parere , poate ca ma-nsel eu insa...asa ma vad nevoit sa-l consider la ora asta , dracu sa-l ia si pe el si pe aia ce-l tin in bratze !!!

Riddick spunea...

E din tabăra "PSDragnea", nu din a lui Ciolacu. Pe-ăia îi lasă-n pace. "Aliaţii" lui Iohannis, deh.

Da, a fost ministru al învăţământului.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: