09 iunie 2019

"Joc de scenă"



(2010)

Un comentariu :

Riddick spunea...

Gânduri la vizita lui M.S. Gorbaciov în România

CUM RĂMÂNE CU CELE 5 REPUBLICI BASARABENE?!...

Asasinul se întoarce întotdeauna la locul faptei.

Cel care a fost preferat lui Romanov, M.S. Gorbaciov, a vizitat din nou România. Oare ce ne mai aşteaptă? De la o altă vizită, am rămas cu o nelămurire: cum rămâne cu cele 5 republici autonome moldoveneşti constituite în jurul republicii unioniste de la Chişinău, conform ultimatumului pe care i l-a dat în 1990 lui Mircea Snegur?

Nu-i urăm bun venit domnului Gorbaciov. Transmitem însă salutul nostru frăţesc de arme militarilor ruşi care luptă pentru integritatea şi afirmarea ţării lor. La fel, transmitem salutul nostru militarilor americani, englezi, francezi, spanioli, italieni, unguri, polonezi, cehi, greci, bulgari, turci.

Urăm militarilor slovaci (cehi) şi militarilor moldoveni (romani) să-şi vadă visul împlinit să aibă din nou o patrie!

Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU

https://www.youtube.com/watch?v=xYR60WOGVj0

https://www.youtube.com/user/IstorieAdevarataTV/videos


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: