28 iunie 2018

Aşa trebuie făcut, da' cin' să facă?


Latră Factorul Extern? Îi elimini "dezafectezi" (politic, juridic) pionul principal, îl suspenzi-demiţi pe Kraut Iohannis. Scurt, fără niciun preambul. Zbang-zbang. Că dacă n-o faci, te trezeşti mereu şi mereu şi mereu cu câte-o surpriză (sau... nu te mai trezeşti vreodată). Abia după aia începi să ataci capetele de pod (ong-uri, media, PnL, USR, PMP, BnR...). Şi-o faci cu daune maxime, nu te încurci; carpet bombing 24/7. Ce-i atât de greu de-nţeles? Ca să deşurubezi "buşoanele" din tabloul electric (Chioveşi, Hellvig, Horodniceanu, Isărescu, Lazăr...), nu mai întâi îi deschizi capacul?


O asemenea scenă este într-adevăr SF. Pentru politicienii români. Cum să se opună ei?! Cine? Hăhăoaliţia PSD-ALDE?! Cum să reacţioneze ei rapid, şi ştiind deja? Împotriva trădătorului evident. Şi totuşi dacă mă gândesc mai bine, nu ei sunt ţinta, ci noi (interesele naţionale). 

Reacţii adecvate au avut Şerban Nicolae ("Sunt alături de ei în greaua suferinţă care îi încearcă în materie de îngrijorare, să stea liniştiţi, să-şi vadă de treburile lor. Nu există niciun fel de atribuţii, m-am uitat încă o dată în Constituţie. N-am văzut în procedura de legiferare consultarea ambasadelor sau a reprezentanţilor unor ambasade, a birourilor de presă ale ambasadelor. M-am săturat de acest mecanism [...]") şi Liviu Pleşoianu ("În calitate de deputat ales în Parlamentul României, îmi exprim deosebita îngrijorare cu privire la nivelul foarte ridicat al exportului de corupție dinspre țările dumneavoastră către alte state, inclusiv către România.").

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: