23 mai 2016

După pasul 1., şi pasul 2. pregătea pasul 4.

Evident, dosarul de la Parchet se va închide. El a fost astfel gîndit încît singurul responsabil să fie Dan Condrea. Dan Condrea a murit. A murit, așadar, singurul responsabil din punct de vedere juridic. Teza sinuciderii, deja lansată pe piață nu numai de autorități, dar și de Antena 3, va deveni teza asumată de întreaga Divizie Presă a Poliției Prezidențiale. 

Dacă o (in)acţiune urmăreşte un rezultat, şi "alte acţiuni convergente" sunt necesare pentru a-l atinge (1. neînceperea urmăririi penale -> 2. asasinare -> 3. muşamalizare -> 4. clasarea dosarului).

Se va impune oficial teza sinuciderii (aceste elemente o pot sprijini), prin: viteza foarte mare, lipsa (?) urmelor de frânare, nepurtarea (?) centurii de siguranţă şi folosirea unei maşini "mai mici" în locul maşinii de teren, care ar fi rezistat mai bine la impact (Porsche Cayenne, cea cu care circula cel mai frecvent). Toate astea arată (n'aşa ?!) ca nişte "elemente de premeditare". Dar tot la fel arată şi neînceperea urmăririi penale, după atâta vreme de la semnalarea "cazului" !  

Maşina ar fi fost ridicată de la locul "accidentului" foarte repede - cineva a avut grijă. Trebuia demontat rapid dispozitivul de control prin telecomandă, montat înainte de a ajunge maşina la Condrea ? Ce pretext o fi fost folosit spre a-l face să nu conducă Porsche-ul ? Şi un tată de copii (şi cu actuala soţie din nou însărcinată), nu lasă el un "bilet de sinucidere" ? Întreb şi eu...

UPDATE: BREAKING NEWS: VARIANTA SINUCIDERII A PICAT! DAN CONDREA SE DUCEA SĂ-ȘI IA FETIȚA DE LA FOSTA SOȚIE! Familia a fost anunțată de șoferul lui Condrea, "un tip ciudat, care înainte lucrase într-o INSTITUȚIE DE FORȚĂ". Mașina omului de AFACERI a fost ridicată

Ion Cristoiu - "O moarte care convine tuturor: DNA-ului, SRI-ului, Președintelui Klaus Iohannis, Parchetului General și, evident, celor pentru care Dan Condrea a fost o pușculiță":

(Cristoiu tot îi dă cu corupţia, deşi părerea mea este că rolul jucat de Hexi Pharma a fost altul. Şi nu-mi place deloc siguranţa lui când afirmă că "nu se mai poate face nimic".)

[...] Moartea lui Dan Condrea e o lovitură uriaşă încasată de imaginea Statului în ochii românului simplu.

Împrejurările morţii sînt făcute parcă dinadins pentru a hrăni suspiciunea c-a fost asasinat în stil mafiot.

Acestor împrejurări li se adaugă comportamentul eminamente dubios al Autorităţilor în Scandalul Dezinfectanţilor măsluiţi:

1) Preşedintele României, Klaus Ionannis, s-a remarcat, în chip iresponsabil, prin strădaniile supraomeneşti de a ascunde Adevărul.

2) Parchetul General a tărăgănat cît a putut ancheta în rem.
La aproape două luni de la izbucnirea Scandalului, Dan Condrea n-a fost pus sub urmărire penală.
Dosarul e în rem.
Şi în rem va muri, cîtă vreme cel care putea fi anchetat a murit.
DNA a refuzat în chip criminal să deschidă un dosar de corupţie, fie şi în rem.
Dacă deschidea, moartea lui Dan Condrea nu oprea ancheta.
Dan Condrea ar fi fost chemat la DNA şi ar fi fost întrebat despre Înalţii Protectori care i-au înlesnit monopolul dezinfectanţilor.
Acum nu se mai poate deschide nici o anchetă.
Moartea lui Dan Condrea înseamnă moartea oricărei tentative de a afla aspectele de Corupţie ale afacerii.

3) SRI a stîrnit cele mai mari suspiciuni prin:
a) Refuzul de a desecretiza informările.
b) Raportul fără date precise înaintat Comisiei de Control al SRI.
c) Prestaţia slugarnică faţă de SRI a Comisiei, în frunte cu Georgian Pop.

Accident, sinucidere sau crimă, moartea lui Dan Condrea convine tuturor celor suspectați de a fi Protectorii sau complicii Afacerii mafiote a Dezinfectanților măsluiți.

Evident, dosarul de la Parchet se va închide. El a fost astfel gîndit încît singurul responsabil să fie Dan Condrea. Dan Condrea a murit. A murit, așadar, singurul responsabil din punct de vedere juridic. Teza sinuciderii, deja lansată pe piață nu numai de autorități, dar și de Antena 3, va deveni teza asumată de întreaga Divizie Presă a Poliției Prezidențiale. Ea convine de minune celor care s-au străduit din răsputeri să înăbușe Scandalul. Nu se mai poate spune că Parchetul a stat cu mîna-n sîn. Uite, dacă nu murea, luni, îl arestau! Slavă Parchetului General și Celor care l-au pus pe Procurorul șef!

Am scris și n-am fost singurul despre refuzul evident al Codruței Kovesi de a deschide un dosar de corupție, fie și în rem, în cazul uneia dintre cele mai mari afaceri de corupție din Istoria României. Dacă s-ar fi deschis, Dan Condrea ar fi fost chemat fie și măcar ca martor. Moartea lui n-ar fi închis dosarul, deoarece se presupune că în materie de corupție Dan Condrea a beneficiat de înalți protectori. SRI-ul nu va mai fi obligat să răspundă de ce nu desecretizează măcar o informare trimisă beneficiarilor. Moartea lui Dan Condrea e mană cerească și pentru Klaus Iohannis. Nu va mai trebui să explice presei de ce nu invocă și aici, ca și în cazul Colectiv, Corupția care ucide.

2 comentarii :

Anonim spunea...

http://www.stiripesurse.ro/prima-declara-ie-a-unui-martor-la-moartea-lui-dan-condrea-a-a-ceva-nu-am-mai-vazut_1135184.html

Riddick spunea...

În locul lui suflam şi-n iaurt, nu mergeam cu >100. Oricum, e foarte ciudată moartea, chiar înainte de audierea de la DNA.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: