1. Dezamăgirea Varanului faţă de "preşedintele" PC (Daniel Constantin) indică un lucru pe care mass-media îl trece sub tăcere: aşa-zisele "partide oligarhice/ale baronilor" ascultă, de fapt, de alte comandamente. Externe. Dacă oligarhii nu săreau în barca pro-UE, lansată prin Declaraţia de la Snagov din 1995 (iniţiată de Iliescu), ar fi avut şansa - cu puţin efort - să devină burghezie naţională. Aşa, au ajuns doar niste mazete. Care "fiind corupte" nu mai au loc la vârf (să văd şi eu vreunul dintre "agreaţii extern" din business şi politică, măcar anchetat - nu judecat şi condamnat...).
"2014 a fost un an greu în care am trăit:
– apogeul luptei mele politice cu Băsescu Traian,
– atacurile perfide venite din partea E Udrea şi M Macovei,
– lipsa de conştiinţă a lui Emilian Eva, Daniel Constantin şi Camelia Bogdan.
Anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecaţi de Dumnezeu, dar şi de justiţie. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu acolitii lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decât ca justiţia să facă dreptate."
2. Victor Spirescu a fost de la început un agent al propagandei anti-britanice şi pro-europeiste. Ca imigrant în Marea Britanie, declară că "face" 60.000 de lire pe an lucrând... ca instalator, deşi salariul mediu anual este de 26.500 de lire, iar premierul Cameron câştigă 142.000 de lire anual.
Nu cred că ajunge el la 60.000 de lire nici cu ore suplimentare; sau poate i s-a asigurat un loc de muncă de acest tip, şi "alte surse", urmând ca el să presteze propagandă - ceea ce şi face. Suma este mai mare decât cea câştigată de magistraţi, şefi din poliţie, manageri, şi similară cu salariul unui parlamentar.
Desigur, nu-i place Nigel Farage: "Spune multe lucruri stupide. Are o problemă cu imigranții, dar are o soție imigrantă * ".
* nemţoaică
3. Controversă în jurul rezultatului recensământului din Repmoldova. A avut loc în luna mai 2014, dar s-a planificat comunicarea rezultatelor abia pentru luna decembrie (după alegeri). S-au publicat pe 31 decembrie doar nişte date neesenţiale.
Cifrele privind etnia şi limba maternă care au ajuns "pe alte căi" la mass media sunt dezminţite ca "nereale", "neoficiale" de institutul de statistică. O creştere de peste 10 ori a procentului celor care s-au declarat ca "români" (23,2%, de la 2,2% în 2004). Chiar dacă cifra ar fi adevărată (înclin să cred că este "umflată"), românii ar fi tot "o minoritate" (56,8% s-au declarat "moldoveni").
4. Igor "Strelkov" (Gârkin) îi sfătuieşte pe (liderii) militari separatişti din Novorossia să fugă, după ce unii dintre ei au fost asasinaţi de alţi combatanţi separatişti în incidente regizate ("s-au opus arestării"). Strelkov consideră că mişcarea separatistă este trădată de către conducerea Rusiei, şi că "lupta care va veni" (revoluţie "comandată", război civil, provocări...) va fi dusă chiar în Rusia.
Fostul lider rebel din estul Ucrainei Igor Gârkin i-a sfătuit pe militanţii proruşi să părăsească regiunea şi să renunţe la războiul pe care îl duc, după ce luptele între taberele rivale de insurgentţi s-au intensificat.
Avertismentul vine după ce un luptător de top poreclit Batman, susţinut de Kremlin, precum şi mai multi membri ai echipei sale au fost ucişi pe 31 decembrie, scrie Ukraine Today.
Gârkin a declarat pentru site-ul Russian Spring că uciderea lui Aleksandr Biednov, cunoscut sub numele de Batman, a fost menită să suprime ambiţiile insurgenţilor.
Alte detalii (în limba engleză) se pot găsi aici, aici şi aici.
5. Începe punerea în scenă a piesei "armonizarea poziţiilor". Sistemul vrea să treacă de la etapa de "conflict" între putere şi opoziţie (ambele, facţiuni de-ale sale) la etapa "conlucrare în interes naţional" (regionalizare, revizuirea Constituţiei...).
Mesajele-cod sunt transmise de Ponta:
... şi de Iohannis:
Preşedintele Klaus Iohannis a invitat liderii partidelor politice parlamentare la consultări, săptămâna viitoare, potrivit unor surse din Administraţia Prezidenţială.
6. Ce ne coace Sistemul: guvernul de tehnocraţi. În care nimeni nu-şi asumă nimic în mod explicit, dar agenda este îndeplinită punct cu punct.
Vlaston (PMP): "Traian Băsescu ar fi, poate, oportun în fruntea unui guvern de tehnocraţi, care să facă lucrurile grele şi neplăcute pentru electorat. Bunăoară scăderea cheltuielilor de funcţionare a statului, care e importantă pentru România, dar nimeni nu vrea s-o facă. Un guvern de tehnocraţi condus de Traian Băsescu ar putea să facă şi multe altele, regionalizarea, reforma administrativă, care presupune neapărat desfiinţarea judeţelor."
7. Isărescu induce teamă faţă de previzibila răsturnare politică din Grecia:
"Cu Grecia este un pericol mare! Trebuie avut în vedere și de către România. Noi deja, la Banca Națională, îl avem în considerare. Eu nu cred că se va întâmpla, dar riscul există și ne pregătim să gestionăm orice fel de risc. Nu avem practic niciun instrument blocat, spre deosebire cu alte bănci centrale."
8. Sistemul profită de pe urma atentatului ISLAMIST din Franţa pentru a-şi întări controlul asupra cetăţenilor şi în acelasi timp îşi apără dogma "multiculturalismului", afectată imagologic de această ultimă ispravă a islamiştilor radicali. N-are importanţă dacă erau "musulmani practicanţi" sau nu - au ucis invocând religia islamică şi pe profetul acesteia, Mahomed. Mass-media a ignorat sau a minimalizat caracteristica islamistă a atentatului, numindu-l doar "atentat terorist", nu şi "islamist".
Procurorul general cere reluarea procesului de legiferare a spionării cetăţenilor (respins o data la CCR, şi a doua lege aşteptând verdictul CCR), dar iată un atentat cu multe victime la care n-a fost nevoie de "bombe telecomandate prin cartelă prepay".
Geoană: "Sub nicio formă nu va trebui să permitem forțelor xenofobe, rasiste, celor care caută țapi ispășitori, ieri la evrei, astăzi la musulmani, să generalizeze către cultura islamică și religia musulmană ce s-a întâmplat miercuri la Paris."
Pleşu: "Libertatea de expresie nu e libertatea să-ţi pui poalele-n cap şi să-ţi baţi joc de alţii. Există limite, care ţin şi de civilizaţie şi de cultură şi de bună cuviinţă şi de civilizaţie interioară, până la urmă. Aşa, putem să luăm peste picior orice, cu riscurile care, iată, apar. Eu nu spun că e normal să reacţionezi cu gloanţe la bezmeticeala unor oameni care se distrează pe socoteala unor tradiţii, dar nici nu-i normal să tratezi cu atâta frivolitate lucruri care adună în jurul lor respectul şi viaţa spirituală a unor întregi comunităţi."
9. "Opoziţia" îşi pregăteşte justificarea noului său vot pro-legea Big Brother (de data asta, asumat: data trecută "n-a ştiut"). Devine previzibilă şi o "sucire" a CCR, sesizată de "opoziţie" pe subiectul interceptărilor, după ce anterior dăduse hotărâri nefavorabile legilor respective.
Preşedintele PnL: "Întotdeauna, în astfel de momente, există în societate 2 curente de opinie: unii care doresc respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor și alții care insistă pe înăsprirea cu orice preț a legislației în sensul întăririi securității. Asemenea legi nu trebuie discutate într-un moment emoțional, în acest context internațional fierbinte. PNL este deschis la orice dialog, orice consultare și o dezbatere aplicată în Parlament împreună cu toți factorii de decizie pentru a elabora o lege perfect echilibrată, care să asigure și cadrul necesar consolidării măsurilor de securitate necesare, dar și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor români, mai ales dreptul la viața privată."
De parcă scopul celor din spatele legilor respective ar fi să ne protejeze, şi nu să ne spioneze "legal" ! Oricum ne spionează, dar ar vrea s-o facă în legalitate.
14. Când un emisar al unei puteri străine "aliate" face fotografii de grup cu puterea şi cu "opoziţia", aia nu mai e ţară, ci colonie. Nu are justificare "audienţa la comun" - trebuiau două, diferite, sau cu fiecare partid în parte ("n-are timp?!" atunci - pa !).
Victoria Nuland: "Este ceva despre care am discutat de mai mult timp în România, în Bulgaria, în Ungaria, în Republica Cehă, dar acum vorbim despre ea (combaterea corupţiei) nu numai ca despre o chestiune ce ţine de consolidarea democraţiei într-o ţară, ceva ce creează mai multă predictibilitate pentru investiţii şi prosperitate, dar şi ca despre o chestiune de securitate naţională, deoarece corupţia oferă pârghii pentru pătrunderea unor influenţe străine răuvoitoare în ţara voastră. Dacă cineva este "murdar" sau banii sunt murdari pot fi corupţi să facă jocurile altora."
Ca şi cum până acum ne-au distrus/acaparat economia doar forţele "răuvoitoare"... Hai sictir cu vrăjeala asta a voastră cu "pericolul rusesc": de două'ş'cinci de ani ne jefuiesc, ne dezindustrializează şi încearcă să ne federalizeze/destatalizeze nu ruşii, ci "aliaţii", "pretinii" ! Iar dacă "din partea PSD" a fost invitat exclusul Geoană şi PSD tace, e treaba votanţilor PSD să vadă ce-au susţinut !.
15. Tot mai multe semnale de trecere la propaganda consensului, pentru înhămarea la "proiectele comune, în interes naţional".
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu