15 octombrie 2013

Haita PDUSL a dat liber la jaf în mod oficial

Plenul Senatului a adoptat marţi proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 73/2013 privind ratificarea Scrisorii de intenţie semnată de autorităţile române la Bucureşti la 10 iunie 2013, aprobată prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar Internaţional din 26 iunie 2013.

Astfel, Senatul a aprobat raportul Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital şi proiectul de lege cu 92 voturi pentru, 9 împotrivă şi 16 abţineri. Senatul este cameră decizională.

Senatorul Anca Boagiu a precizat că România este stat membru al Uniunii Europene şi are nişte angajamente asumate.

"Statul român este membru al Uniunii Europene. Avem nişte angajamente pe care nu ni le bagă nimeni pe gât. Noi am vrut să fim parte a Pactului fiscal, noi am vrut şi ne-am asumat - şi pe bună dreptate ne-am asumat lucrurile acestea - să respectăm toţi indicatorii macro pe care ni i-am asumat la nivel european, în aşa fel încât să avem stabilitate economică, noi am depăşit cu foarte multă uşurinţă, până la urmă, chiar dacă unii continuă să fie demagogi, criza economică şi nu am trecut prin convulsii cum au trecut alte state europene", a afirmat Boagiu.

Nu mai caut acum cine or fi cei 25 (9+16) sau de la ce partide, fiindcă sunt sigur că cei mai mulţi dintre ei sunt de la PP-DD. Care apare ca singurul partid parlamentar de opoziție: nu a ajuns și la PP-DD varianta finală a scrisorii de intenție cu FMI, şi nici nu a existat vreo întâlnire PP-DD - delegație FMI (PDL a participat la "consultări").

Şi, pentru ce ?! Pentru 4 miliarde, "care poate nu vor fi trase" ? 

Aceeaşi haită PDUSL a votat în unanimitate eurodiktatul fiscal

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: