28 septembrie 2012

Isărescu e inevitabil și inamovibil pentru România ?


Național:

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sustine ca Romania trebuie sa devina parte integranta a uniunii bancare din UE.

agerpres 6472610 232x300 Isarescu: Uniunea bancara este inevitabila pentru Romania
Mugur Isarescu sustine aderarea Romaniei la uniunea bancara
Conducerea BNR a dezbatut ieri proiectul de uniune bancara propus de UE, iar Isarescu a declarat ca este vorba de un proces inevitabil, mult mai rapid decat s-a anticipat cu cateva luni in urma, iar Romania va trebui sa se inscrie in el.
Comisia Europeana a lansat recent un proiect pentru implementarea unui sistem unic de supraveghere bancara in zona euro. Prin acesta, prerogativele Bancii Centrale Europene vor fi mult extinse, in timp ce Autoritatea Bancara Europeana va garanta coerenta reglementarilor la nivelul tuturor celor 27 de state membre UE, adica isi va subordona toate bancile nationale, inclusiv BNR.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: