23 iulie 2012

Entelectualii USL scriu la Bruxel



Morcovul (sau fonfleul ?) USL: Băsescu candidat la prezidențialele anticipate, pe bază de "mandat incomplet"

USL și-a prins urechile în acordul cu FMI

Cristian Preda: "A apărut în ultimele zile o campanie virulentă împotriva Uniunii Europene. Cerem PSD şi PNL să înceteze această campanie îndreptată împotriva Uniunii Europene".

Entelectualii USL scriu la Bruxel

Europa Unită cu două standarde?

Iulian Urban: Să nu mergem la vot ca oile cuminţi, că aşa vrea gaşca de lipitori

Basarabia, Pactul ruso-german și trădarea de la București

Atunci, de ce am mai strâns cureaua, dacă avem al patrulea cel mai mic deficit din UE ?!

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Printr-un trist paradox, Ro­mâ­nia a fost primul “stat socialist” care a deschis dialogul cu Europa Unită, dar şi ultima ţară din “lotul” Tratatului de la Varşovia primită în UE. Cum s-a negociat intrarea României în UE, publicul larg nu ştie, care e acum prestaţia românescă, inclusiv la nivel de vârf, la reuniunile UE, de asemenea nu se ştie.
Oricum, impresia generală e că statutul României e mai degrabă de autist şi yesman. Şi atunci, un partener european atât de bun şi blând, de cooperant şi de comod ca România, care nu deranjează pe nimeni, nu face boacăne economico-financiare ca Grecia, nu-şi mută scandalurile politice din ţară la Bru­xelles, ca Polonia, nu sperie prin politica sa autoritaristă Euro­pa, ca Ungaria, n-ar fi cel mai la îndemână şi fără probleme exemplu al mai marilor UE că “ţin sub control situaţia”, că ideea şi instituţiile europene nu trec printr-o criză fără precedent, că nici unei ţări eu­ro­pe­ne nu i se permite să se îndepărteze de etc. etc.? Un partener ca Româ­nia (ideal, din acest punct de ve­de­re, dar pe care Lenin îi categorisea “idioţi utili”) se va conforma cu celeritate cerinţelor formulate îndeosebi de Bruxelles şi Berlin, ceea ce se şi întâmplă.
Şi totuşi, înalţi demnitari ai UE continuă să bată monedă pe dera­pa­jul de la democraţie în care s-ar fi angajat România. Preşedintele Comisiei Europene, Barroso de­cla­ră cu gravitate: “Eveni­men­tele din ultima perioadă ne-au zdruncinat încrederea… motiv de îngrijorare pentru Comisie… România a făcut un pas înapoi de pe buza prăpastiei, dar nu a ajuns la finalul acestui proces”. Ia te uită coană Efimiţo, eram pe buza prăpastiei şi noi dormeam!, ar fi zis conu Leonida. Probabil ca asa va fi pana la urma..."
Dure afirmaţii, şi nu sunt ale oricui, ci ale liderului nr.1 al Comisiei Europene. E greu de spus dacă dl. Barroso a recurs la un asemenea limbaj abraziv şi când l-au “supărat” Haider, fraţii Kaczinsky, Berlusconi, Viktor Orban.
Despre o Europă cu două viteze se vorbeşte de mult, despre o Eu­ropă cu două judecăţi de măsură, cu două standarde, nu prea. Şi iată…"

Crystal Clear spunea...

De asta se intampla ceea ce se intampla in Romania :
"„Statele Unite nu sunt mulţumite de ceea ce se întâmplă, însă nici nu doresc să se confrunte cu Rusia pentru Moldova în acest moment. Astfel că Statele Unite vor ruga nişte terţi să facă presiuni asupra moldovenilor – în principal lituanienii, polonezii, românii şi britanicii. Românii nu vor fi de mare ajutor, deoarece ei, pur şi simplu, au renunţat să le mai pese de Moldova. Ei ştiu că Statele Unite sunt garantul securităţii lor, astfel că nu le pasă că ruşii sunt aproape de ei câtă vreme îi au pe americani”, este mesajul cutremurator ale Agentiei de informatii Stratfor cu privire la diplomatia de la Bucuresti.

In ce ma priveste am publicat in repetate randuri materiale privind actiunile operative ale Rusiei impreuna cu Germania, in spatiul Basarabiei. Motivul principal pentru care am parasit redactia publicatiei unde lucram ca senior-editor (Curentul – n.n.), pana anul trecut, a fost tocmai interdictia de a mai face referire la Rusia si la activitatile agenturii rusesti infiltrate la varful statului roman, respectiv la cei de teapa odraslei de criminal bolsevic, Vladimir Tismaneanu & comp, o gasca cantonata de multi ani in perimetrul GDS-ului stipendiat de Soros si fondat de Siviu Brucan, vechi agent NKVD. Astazi Romania este condusa de membrii retelei Soros."

Riddick spunea...

Nu avem oameni de stat, doar funcționari "de la 9 la 5" și lachei.

Crystal Clear spunea...

Mediocritatea produsa de comunisti


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: