30 iunie 2012

Ponta ignoră preţul ireversibilului



Ponta ignoră preţul ireversibilului

Ilie Șerbănescu: Este o pură iluzie că externalizarea doar a unor pachete minoritare din „perlele coroanei“ din sistemul energetic rămase încă în mâna statului nu se va solda până la urmă cu pierderea totală a controlului asupra acestora. Respectivele pachete minoritare joacă rolul invitării hoţului în casă. De rest se ocupă acesta. Este businessul lui, este meseria lui, este specialitatea lui! Cu cohorte de avocaţi, prin manevrarea insidioasă a aşa-numitelor drepturi ale acţionarului minoritar, cu constrângerile de piaţă orchestrate de marile multinaţionale din domeniu şi presiunile din partea agenţilor lor de vânzări care nu sunt alţii decât FMI, BM şi Comisia de la Bruxelles, te trezeşti uşor, uşor dat afară definitiv din propria casă.

Toată scena politică vrea ca Victor Ponta să rămână prim-ministru

Stelian Tănase: PONTA ÎN CĂDERE LIBERĂ

Dan Diaconescu : Scandalul de plagiat din jurul lui Victor Ponta va trage USL în jos


- USL se va rupe pe 2 decembrie
- Nu voi candida la alegerile din toamnă, anunţ asta în premieră la B1Tv. Nu pot candida la alegerile din toamnă, pentru că nu aş mai putea face emisiuni. E legea audiovizualului.

MINISTRUL DE INTERNE REZOLVĂ PROBLEMA PLAGIATULUI: “De la Aristotel şi Platon toţi au plagiat”

“De vreo două mii şi ceva de ani de la Aristotel şi Platon toţi cei care au scris teze de doctorat pe filosofie, pe politică, pe ştiinţe sociale, toţi au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace şi Platon pe tehnic de la Newton şi Einstein toată lumea a plagiat. Ăştia, colegii noştri care se ocupă de drept de la codul napoleonian încoace au contextualizat Codul, dar toţi au plagiat”.

Moody’s: Perspectiva ratingului României devine negativă 

Paleologu: Eu sunt unul dintre miile de luptători ai partidului care s-au bătut în alegeri

A pierde Basarabia înseamnă să asistăm la propriul nostru dezastru!

Vreau să subliniez, de fapt să avertizez, că simpla şi ipotetica aderare a R. Moldova la UE nu poate aduce cu adevărat o soluţie conformă cu destinul nostru naţional. Unu, pentru că UE, în forma şi filozofia ei actuală erodează consecvent statul naţional, este insensibilă la valorile naţionale, şi doi, UE promovează turbocapitalismul globalist - duşmanul feroce al ideii de naţional/naţiune, pe care o percepe ca un obstacol în calea maximizării profitului. Este iluzorie şi extrem de păguboasă aşteptarea că UE şi NATO ne-ar putea fi de folos cu ceva în ce priveşte eventuala revenire a R. Moldova la patria mamă. Dacă nouă, la nivelurile oficiale, ne este teamă să articulăm clar dorinţa de reîntregire cu R. Moldova, cum să nu fie perceput acest lucru ca o slăbiciune şi cum să nu fie exploatată aceasta de cei interesaţi?

Din culisele summitului UE: cum se iau decizii tensionate, la orele 2-3 noaptea, despre viitorul zonei euro

Prețul gazelor va crește cu 10-12% anual, până în 2018 - vezi calendarul scumpirilor

Reintroducerea mărcii germane ar putea fi cheia supravieţuirii euro

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cu tot respectul faţă de cei interesaţi de problema salariilor şi pensiilor, aceasta este una secundară în raport cu cea a privatizărilor sau liberalizărilor. Şi nu pentru că nu ar fi importantă, ci pentru că, împreună cu probleme la fel de importante precum deficitul bugetar, creşterea economică, scăderea CAS sau TVA sunt din zona reversibilului (azi sunt aşa, mâine se pot schimba!), în timp ce privatizările sunt din zona ireversibilului: odată întreprinse, nu mai există nimic de făcut, căci mortul de la groapă nu se mai întoarce!

Riddick spunea...

Ca și când ai găuri găleata cu care duci apa de la fântână.

Crystal Clear spunea...

Cred ca este singura publicatie care spune exact ce s-a discutat la Summit :
"In timp ce majoritatea analiştilor consideră că Germania va face tot ce este posibil ca să salveze euro, mult mai importantă este supravieţuirea Uniunii Europene, care este mai mare şi mai importantă decât zona euro. La fel ca Marea Britanie, Germania poate face parte din Uniunea Europeană chiar dacă va reveni la marcă. Ceea ce este esenţial constă în păstrarea celor mai mari realizări ale UE: libera circulaţiei a forţei de muncă, a mărfurilor şi a capitalurilor."

Riddick spunea...

Ultimul link, cel de la "Reintroducerea mărcii germane ar putea fi cheia supravieţuirii euro".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: