Jaful Cupru Min este reluat, acum într-o nouă prezentare. Pleacă PDL, vine USL, jaful continuă. Pâi, da' ce credeați ?! În caz că nu iese planul, au pregătită varianta - aruncă pastila fondurilor europene, care ar veni la CJ Alba, care ar prelua exploatarea (da-da...). Până vine mușteriul: finanțarea de la buget ori garantarea unui credit necesar investițiilor "nu este posibilă, e ajutor de stat" - știți, UE, cea care nu ne lăsa să recapitalizăm CEC Bank, iar acum face planuri de răscumpărare și de salvare a băncilor falite.
02 iunie 2012
"Pe noi ne interesează"
Jaful Cupru Min este reluat, acum într-o nouă prezentare. Pleacă PDL, vine USL, jaful continuă. Pâi, da' ce credeați ?! În caz că nu iese planul, au pregătită varianta - aruncă pastila fondurilor europene, care ar veni la CJ Alba, care ar prelua exploatarea (da-da...). Până vine mușteriul: finanțarea de la buget ori garantarea unui credit necesar investițiilor "nu este posibilă, e ajutor de stat" - știți, UE, cea care nu ne lăsa să recapitalizăm CEC Bank, iar acum face planuri de răscumpărare și de salvare a băncilor falite.
România liberă: Chiţoiu despre Cuprumin: După ce se va da avizul de mediu,se va relua procedura de privatizare
[...] "Pe noi ne interesează ca aceste zone să fie exploatate din punct de vedere economic eficient şi mai ales să ducem investiţii conexe exploatărilor miniere. Ce înseamnă investiţii conexe? Ne interesează să dezvoltăm şi industria turistică. Ne interesează să ducem industria conexă exploatării miniere: industria prelucrătoare, industria de producere de echipamente şi utilaje pentru domeniul minier şi de asemenea ne interesează ca acolo să dezvoltăm o microcomunitate de afaceri legată de exploatările miniere. Ne interesează ca toată populaţia din zonă să aibă locuri de muncă. Să creăm noi locuri de muncă şi să atragem şi din alte zone limitrofe celor două regiuni, Roşia Montană şi Abrud, şi de asemenea ne interesează, aşa cum vă spuneam clar, investiţiile de mediu care se vor face în zonă acolo şi garanţiile pe care investitorii le aduc pentru efectuarea acestor investiţii de mediu", a afirmat Chiţoiu.
El a precizat că în cazul în care nu se va găsi un investitor interesat pentru Cuprumin Abrud până la sfârşitul anului, compania ar putea fi preluată de Consiliul Judeţean Alba.
"În cazul în care la Cuprumin Abrud nu găsim un investitor care să reia la sfârşitul acestui an exploatarea minieră de la Abrud, ne gândim şi avem prevăzut şi în programul de guvernare al USL, ne gândim la preluarea acestei societăţi de către Consiliul Judeţean Alba astfel încât să atragem fonduri europene pentru a dezvolta această societate şi pentru a o pune pe picioare şi a o eficientiza", a spus Chiţoiu.
Premierul Victor Ponta declara, în mai, la emisiunea "După 20 ani" de la PRO TV, că guvernul analizează varanta de a transfera acţiuni ale Cuprumin către Consiliul Judeţean Alba, urmând ca autoritatea locală să atragă de la Uniunea Europeană fondurile necesare investiţiilor de mediu în cadrul companiei.
Premierul declarase anterior că Guvernul a transmis FMI că nu va vinde Cuprumin pe baza strategiei fostului Cabinet, la un preţ mic şi împotriva intereselor strategice, ci pe baza unui program de parteneriat public-privat care va fi definitivat în patru luni.
Roman Copper a atacat în instanţă statul român, acuzând Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie că "a încetat unilateral discuţiile" cu firma canadiană pentru Cuprumin Abrud, deşi aceasta câştigase licitaţia pentru preluarea societăţii miniere.
Reluarea procesului de trecere în proprietate privată a Cuprumin a fost asumată în discuţiile cu FMI.
Cuprumin deţine exploatarea Roşia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României.
Etichete:
FMI
,
jaf
,
propagandă
,
tupeu
,
USL
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO
Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."
Postări populare:
-
Iulian Capsali , pe (noul) său cont Facebook : Un amestec de slugărnicie și arivism, tipic pentru politicianul român, penibilul pesedist ...
-
Marea Spovedanie (I) 11 mai 2014 D upă postarea din 9 mai am primit multe mesaje, și pro, și contra.Cel mai frecvent a fost "re...
-
"Obiectivul meu nu mai este legat de procentele PDL-ului în 2012, obiectivul meu este ieşirea României din criză şi trecerea pe creşter...
-
Lech Kaczynski a rostit un discurs televizat, pe 17 martie 2008, în legătură cu negocierea şi ratificarea tratatului de la Lisabona: ...
-
O analiză pe siteul Transitions Online : Politics by Other Means by Marius Dragomir 14 December 2009 As the presidential electio...
-
Focus Energetic Datoria totală a României, adică banii pe care îi au de dat înapoi atât firmele, cât şi statul, a ajuns la 99 m...
-
Timpul nu mai avea răbdare... (Marin Preda, Moromeţii , volumul I) Eu încă nu-mi dau seama pe ce se bazează ăştia crezând că s-ar gă...
-
Când pleci la negocieri cu condiţia de "premier independent" ori "din partea PnL", mai bine stai frumos la sed...
-
Înlocuiţi cuvântul "preşedinte" cu "premier". Şi Lupu cu Negoiţă. Pe siteul UNIMEDIA : Vladimir Voronin: Gat...
-
Când asemenea idei nu vă aparţin, dar vă folosiţi de poziţia oficială pentru a le promova în spaţiul comunicării publice internaţionale, se ...
8 comentarii :
Desi stiam ca schimbarea guvernarii este doar generica, lipsita de fond, tabara fiind aceeasi, incep sa apara confirmarile. Deci stim ! Iar daca stim, CE FACEM ? Raspunsul la intrebare, urmat rapid de implementare, este singura solutie pentru a se incerca prevenirea destructurarii Romaniei. SINGURA !
Părerea mea este că nu trebuie să mai votăm sub niciun motiv actualele partide parlamentare, cu excepția PP-DD (care are ... un parlamentar, pe Daniel Oajdea). Din punctul meu de vedere, aceste așa-zise partide s-au constituit într-un dispozitiv gen "moară", ca la țintar, la fiecare mișcare fură câte ceva de la români.
http://www.boardgames-blog.ro/board-games/moara-tintar-descriere-si-regulament/
Nu stiu ce se tot mai agita romanul, cu atata ecologie, atata protest anti exploarea cand tara asta nu are pic de economic, nu stiu cum sa face dar parca totul e contra, facand bine, facand rau tot prost iese...
Totul porneste de la educatia si cultura romanilor . Am vazut ieri la Bookfest cum se manifesta terorismul intelectual la noi :
Una dintre cele mai importante carti prezentate : "Intelectuali la cratita" -Ed Humanitas-un fel de carte de bucate scrisa de intelectualii nostri "fini". : Adriana Babeţi, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Emil Brumaru, Mircea Cărtărescu, Marius Chivu, Livius Ciocârlie, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Oana Pellea, Monica Pillat, Andrei Pleşu, Tania Radu, Antoaneta Ralian, Grete Tartler, Vlad Zografi
Nici un Targ de carte fara Neagu Djuvara care vrea sa ne indese cu orice pret alt fel de istorie a romanilor.
Florescu-cafegiul comunist ,dupa ce a scris o carte acum cativa an i, acum castiga a si el o paine vanzand cafea prin targ…
Liiceanu a devenit un babalac care se crede tinerel , Cartarescu – infantil si la peste 50 de ani .
Se tot complimenteaza reciproc, isi fac scrisori deschise si se « sustin moral »unul pe celalat cand se dovedeste ca sunt unelte ale securitatii comuniste.
In tot targul nu vezi o carte care sa vorbeasca despre mandria de a fi roman, o analiza a modului in care ar trebui sa se dezvolte societatea romanesca pentru ca sa-si redobandesca demnitatea , mandria , prosperitatea .
Nu se fac analize serioase, ale situatiei actuale a Romaniei despre cum ar trebui sa ne cladim viitorul ca sa ne fie bine.
Cine ar trebui sa face toate acestea ?
Intelectualii, bineinteles !
Ce concluzie putem trage ? Ca sunt toti colaborationisti , plecati in fata strainilor ( mai ales a francezilor si nemtilor) care-i sponsorizeaza ….
Sunt falsi, superficiali si afectati . Isi dau importanta si de fapt sunt niste tradatori.
Sunt penibili , mi-e rusine de ei si-i dispretuiesc…
Singurii intelectualii romani adevarati care isi iubesc semenii ii intalnesti pe bloguri..
Cat timp o sa ne mai lase sa vorbim ( scrim) liber..
Scribii UTC și cei care s-au impus ca "rezistenți prin cultură" (= nu au protestat public contra regimului comunist) au ajuns referința.
Este scandalos ! Se impune o educatie si o cultura antiromaneasca , de tip neocolonialist .
Din pacate vad si rezultatele acestui tip de educatie in jurul meu, chiar la unele rude ..
corect : sa scriem
Trimiteți un comentariu