07 august 2011

"Sub cel puţin două aspecte"



Al treilea, dar, de fapt, principalul aspect - pentru ei - este regionalizarea, pe care vor încerca s-o impună după alegeri, transpartinic, indiferent care va fi majoritatea aparentă. Să nu ziceţi că nu v-am zis...

Vor trebui să falsifice iar referendumul constituţional, sau vom fi atât de cretini încât vom vota pentru regionalizare ?
"M-aş referi acum la urgenţa revizuirii Constituţiei. Şi aici mă adresez în fapt tuturor partidelor politice, apare mai necesară ca oricând  revizuirea Constituţiei sub cel puţin două aspecte. Nu mă mai refer la reducerea numărului de parlamentari şi la Parlament unicameral  pentru că această prioritate  a fost stabilită de români prin referendum, mă refer la alte două priorităţi majore. E vorba aici de  necesitatea şi urgenţa includerii în Constituţie  a deficitului maxim de 3% din PIB", le-a spus Emil Boc prefecţilor în videoconferinţa de la Guvern. În acest sens, el a dat drept exemplu Franţa şi Germania. "Şi Franţa şi Germania  fac acelaşi lucru şi alte ţări europene se gândesc la fel. De ce este nevoie de acest lucru? Pentru a preveni politici  populiste viitoare, pentru a preveni gesturi iresponsabile ale politicienilor care ar putea sacrifica ţara pentru voturi. Acest amendament la Constituţie spune foarte clar: deficit maxim de 3% şi banii care se împrumută se duc la  investiţii. Este o măsură  sănătoasă din  punct de vedere economic, extrem de riguroasă cu viitorul României şi corectă cu viitorul acestei ţări", a mai explicat premierul, informează NewsIn.

"Şi cea de-a doua urgenţă este necesitatea introducerii în Constituţie a  prevederii: averile dobândite ilicit,  în special pentru fapte de corupţie, pot fi confiscate  fără niciun fel de restricţie  şi fără niciun fel de probleme. Curtea Constituţională  a lăsat loc şi  modificării legii, dar şi  unei formule de revizuire a Constituţiei  care să răspundă unei asemenea exigenţe pe care o au toţi românii", a conchis premierul.

Boc: Deficitul maxim de 3% din PIB trebuie introdus urgent în Constituţie (Realitatea.net)

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: