23 noiembrie 2010

Un europarlamentar britanic cere reluarea anchetei în cazul asasinării lui Aleksandr Litvinenko



Pe 23 noiembrie 2006 murea la Londra fostul agent FSB Aleksandr Litvinenko, în urma otrăvirii cu poloniu radioactiv (Po-210). La patru ani după moartea sa, europarlamentarul britanic Gerard Batten (UKIP/EFD) cere în plenul Parlamentului European o nouă anchetă în cazul Litvinenko.




Aleksandr Litvinenko este printre primii care au declarat că terorismul islamic este de fapt creaţia Rusiei.

2 comentarii :

Anonim spunea...

intr-o europa dominata de germania, franta si italia, tzari sodomizate benevolnic de oligarhii rusi, o astfel de initiativa nu va fi niciodata aprobata...isi bate gura de pomana, lugovoi e bine merci, deputat in duma de stat, pensie, beneficii, influenta in fsb...kgb-istii stie de ce...

Riddick spunea...

Se poate conditţiona colaborarea cu Rusia de colaborarea în anchetă (cel puţin Marea Britanie ar trebui să aibe iniţiativa).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: