02 aprilie 2010

Un derbedeu



Florin Chilian, condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare

Cântăreţul Florin Chilian a fost condamnat, joi, de Judecătoria Cluj-Napoca, la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, după ce în iulie 2006 a condus băut şi a provocat un accident, sentinţa nefiind însă definitivă.


Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a declarat corespondentului MEDIAFAX că magistraţii l-au condamnat pe Chilian la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani şi zece luni, pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame / litru alcool pur în sânge.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

La termenul de joi de la Judecătoria Cluj-Napoca, în procesul în care Florin Chilian a fost acuzat că ar fi condus o maşină în stare de ebrietate şi ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale însemnate, magistraţii au audiat-o pe solista Ana Maria Georgescu, fosta prietenă a cântăreţului.

Întrucât a lipsit de la termenele anterioare, Ana Maria Georgescu a fost convocată, joi, cu mandat de aducere.

Ea a declarat judecătorilor că, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2006, Chilian s-a certat de două ori cu poliţiştii, prima altercaţie având loc în cartierul clujean Dâmbu Rotund, când, la ieşirea de la o petrecere, Chilian a început să adreseze injurii unei patrule de Poliţie şi a refuzat să se legitimeze.

Ana Maria Georgescu a declarat că a aplanat conflictul, după care a condus maşina lui Chilian până în centrul oraşului, la căminul de garnizoană, unde voiau să se cazeze peste noapte. Pe drum, cei doi s-au certat şi atunci fata a decis să se cazeze singură. După aproximativ 20 de minute, a fost apelată de Chilian, care i-a spus: "Vino repede. Tu eşti de vină".

Conform rechizitoriului, după plecarea Anei Maria Georgescu, Chilian, deşi băuse, s-a urcat la volanul maşinii şi s-a îndreptat spre Cojocna, iar pe strada Traian Vuia a pierdut controlul volanului şi a intrat în bordura de pe partea stângă a drumului.

Tânăra le-a relatat judecătorilor că a fost bătută de mai multe ori de Florin Chilian, iar în seara respectivă a luat un taxi şi a mers spre ieşirea din Cluj către Cojocna, unde l-a văzut pe Chilian aplecat la roata din faţă stânga, unde maşina era tamponată.

"A început să strige că eu sunt de vină şi apoi să mă lovească. Mergea la maşină, încerca să schimbe roata lovită, apoi venea, spunea că eu sunt de vină pentru toate astea şi mă agresa. Apoi din nou mergea la maşină. M-a lovit din nou cu palma, am căzut şi m-am lovit la cap de bordură", a povestit cântăreaţa judecătorilor.

Ea a precizat că, după ce s-a lovit la cap, i s-a făcut rău, iar vecinii au chemat Poliţia.

"Când au venit poliţiştii, Chilian m-a aşezat pe bancheta din spate a maşinii sale. A început să strige la poliţişti: «Chemaţi o ambulanţă, e lovită la cap!». Poliţistul a întrebat cum m-am lovit la cap, iar atunci Chilian a început să strige la el. În cele din urmă, a venit ambulanţa, iar paramedicii i-au dat un calmant. După câteva minute, când am coborât din ambulanţă, Chilian era încătuşat", a relatat Ana Maria Georgescu.

Întrebată de judecător de ce, în declaraţiile anterioare de la Parchet, nu a spus că a fost lovită de Chilian, ea a răspuns că a dorit să ascundă aceste fapte din motive personale.

Tot joi, procurorul a cerut condamnarea la închisoare a lui Florin Chilian, pentru conducere sub influenţa alcoolului, cu o alcoolemie de 1,35 la mie şi declaraţii mincinoase.

Avocatul lui Chilian a cerut achitarea acestuia, pledând pentru o amendă administrativă şi susţinând că Florin Chilian nu a condus maşina, ci aceasta i-a fost furată din faţa hotelului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj l-au trimis în judecată pe Chilian pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, primul termen în dosar fiind în aprilie 2008.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea accidentului, Chilian le-a povestit poliţiştilor că el este autorul, dar fără a da declaraţii în scris, pentru ca ulterior să declare că maşina i-a fost sustrasă de "autori necunoscuţi, care au provocat accidentul".

Din cauză că Florin Chilian a propus, în cursul urmăririi penale, audierea unui martor în privinţa relatării căruia există suspiciuni, Parchetul s-a sesizat din oficiu şi pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă în cazul cântăreţului.

De asemenea, procurorii s-au sesizat din oficiu şi îl cercetează pe Chilian pentru ultraj, în urma ameninţării cu moartea a unui poliţist, precum şi pentru tulburarea liniştii publice.

Ana Maria Georgescu este şi ea cercetată pentru mărturie mincinoasă, deoarece "în cursul ascultării sale ca martoră în prezenta cauză nu a spus organelor judiciare tot ce ştia în legătură cu împrejurările esenţiale despre care a fost expres întrebată", se mai preciza în rechizitoriu.

Mediafax

Un comentariu :

Anonim spunea...

dece suspendare?

ESTE UN DERBEDEU AGRESIV SI OBRAZNIC:

SÄ-SI ISPÄSASCÄ PEDEAPSA:


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: