27 mai 2009

PSD sare din barca ?




Pe masura ce se apropie alegerile prezidentiale, liderii PSD constientizeaza dificultatea confruntarii electorale cu Traian Basescu. Diverse voci din media sugereaza ca imediat dupa europarlamentare coalitia guvernamentala nu ar mai rezista, doua articole interesante, AICI si AICI. Partidul care ar face primul pasul despartirii, PSD prin iesirea unilaterala din guvern, ori PDL, care are primul-ministru, prin formarea altei coalitii, a unui guvern minoritar ori a declansarii anticipatelor, ar trebui sa justifice foarte serios masura luata. PDL, daca ar intentiona un asemenea pas, ar trebui sa-l planifice dupa alegerile prezidentiale. Dimpotriva, PSD, dar mai ales acea parte din partid care nu a dorit alianta cu PDL, ci continuarea schemei "20 %" (procentul de parlamentari PNL pre vremea guvernului Tariceanu 2, sustinut de PSD si PC) la lumina zilei, incepe sa dea semne de nervozitate, atacand mediatic guvernul. Nici PDL nu pare sa mai rabde la infinit, a luat atitudine de curand prin Vasile Blaga si Radu Berceanu. Traian Basescu, la randul sau, si-a declarat public dezamagirea fata de evolutia coalitiei. Deocamdata se asteapta rezultatele europarlamentarelor. Dar prioritatile sunt diferite: PSD cauta o mai buna plasare mediatica a lui Mircea Geoana, iar PDL o majoritate functionala, fie ea si mai restransa ca procente. Rezultatele de la europarlamentare vor influenta major viitorul coalitiei.



Paul Simon - 50 Ways To Leave Your Lover


4 comentarii :

niku_elektriku spunea...

sa'i f...ac in gura

Riddick spunea...

Nikuleee, va vede lumea... :)))

robin spunea...

Posibil, dar PSD va avea de infruntat probleme interne serioase, care acum mocnesc. Sint destui psd-isti care se inteleg bine cu pdl-istii si nu vor sa isi piarda posturile pt ca Geoana sa aibe ce r.h.t sa manince in toamna. Mai ales ca G are sansa a 2-a sa cistige.
Oricum, ochii pe Ilici! el da tonul. Tacerea lui din ultima vreme nu "suna" bine.

Riddick spunea...

robin, scorul partidelor va da indiciile a ceea ce va urma.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: