11 aprilie 2009

WR 104. Apocalipsa ?









WR 104 (Wolf-Rayet) este un sistem stelar binar, situat la cca 8000 ani-lumina de Pamant. Interactiunea dintre ,,vanturile stelare'' de radiatie produce un fel de morisca de cca 200 unitati astronomice (A.U. , cca 150 mil. km = 1 A.U.) . Energia imensa inmagazinata de sistemul stelar binar, de cca 25 de ori marimea Soarelui, poate duce la o explozie tip supernova, chiar la un puls de raze gamma de o intensitate enorma. Unii astronomi australieni care au studiat WR 104 il considera un potential ,,asasin intergalactic''. Se estimeaza timpul convertirii masei sistemului in energie, in principal radiatii gamma, la cca 2 minute. Restul este matematica : E=mc^2. Pulsul electromagnetic calatoreste cu viteza luminii, deci primul sau efect perceptibil de noi, pamantenii, este chiar moartea. Desigur, mai avem...8000 de ani, chiar daca s-ar produce supernova in acest moment. Nu exista mijloace tehnologice pentru a bloca pulsul de radiatii de o asemenea intensitate.

>> Strange Neutron Star is Racing Through Milky Way at 3 Million MPH

4 comentarii :

Anonim spunea...

Fiind la 8000 de anilumina distanta nu stim daca a devenit supernova.Apoi esti sigur ca razele alea gamma vor circula cu viteza luminii?

Riddick spunea...

Scuze pentru raspunsul dat cu intarziere, nu am avut retea de internet.

@turnofftheglory : Sunt mijloace de a sti daca a cdevenit supernova, iar radiatiile gamma circula daca nu cu c, atunci foarte aproape de aceasta valoare.

Anonim spunea...

ha .ha .ha ce vedem in imaginile acelea SE INTAMPLA SCUM 8000 DE ANI si da razele gama se deplaseaza cu viteza luminii deci a vedea explozia stelei este sinonim cu a fi loviti de jetul de raze gama.

Riddick spunea...

Corect ! :) Contează nivelul radiaţiei, se pare că explozia nu va fi simetrică în spaţiu, poate Pământul va fi ferit de fascicolul principal.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: