30 martie 2009

Jeana nu e moartă. Jeana - se tratează.



A inceput vanzoleala in pesedeu. Nimic nou, veti spune, din ziua cand Ilici perora, rosu ca racul, de la tribuna Congresului din 2005 : ,,Ganditi-va bine pe ce maini dati partidul !''. Dar in 2009 sunt si alte mize. ,,Aripa mai batrana'' a PSD, cum a numit-o Mircea Ionescu-Quintus intr-un interviu luat de Robert Turcescu (si in care o prefera celei a lui Geoana) nu a digerat niciodata coalitia cu PDL. Punct in protocolul de alianta sa nu se faca atacuri reciproce ? Vax! Cum sa respecte asa ceva Madalin Voicu, sau Vanghelie, sau Dragnea ?! Ei au meciul lor intern, n-au ei treaba cu protocoalele, ei, asta-i buna !

Schizofrenie politica sadea. Jumatate din partid guverneaza, jumatate face opozitie. Iata ce scria Vladimir Pasti in cartea ,,Romania in tranzitie. Caderea in viitor" (Ed. Nemira, 1995), in capitolul V: ,, Partidele originale - guvernantii. Marirea si decaderea FSN/ ~Problemele FSN'' : [...] ,,Prinsi in acest fel intre ciocan si nicovala, activistii FSN - membrii militanti ai partidului - au fost ei insisi angajati intr-o miscare centrifuga. Partea mai apropiata de populatie a inceput sa se indeparteze de gruparea politica propriu-zisa. Fara a se apropia de opozitie, care nu oferea o alternativa, ei ramaneau la periferia FSN, presand insa confuz pentru o schimbare a carei iluzie a oferit-o, mai tarziu, disidenta FDSN. Partea mai apropiata de administratie, in special functionarii guvernamentali, iar, dupa alegerile locale,noii reprezentanti ai autoritatilor locale, a format baza politica a noilor partide : FSN si FDSN. ".

O lege a lui Murphy spune : ,,Daca deschizi o cutie cu rame, singurul mod de a le aduna la loc este sa folosesti o cutie mai mare".




2 comentarii :

CRadu25 spunea...

Stii ce nu prea inteleg eu? De ce te roade grija de alianta "FSN reloaded" numita "Alianta pentru Romania"? Doar iti displace, nu?

Riddick spunea...

@CRadu 25 : Pen' ca am eu o intuitie ca au aparut petitorii...la Jeana ! :)))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: