03 septembrie 2021

pastila R (29)

premierul Poolie (sau ciucălaul de porumb fără boabe - vorba lu'... Mălaimare; bine, ar mai fi ciucalacu)

Ciuciucă mai are doar trei zile ca să prezinte guvernul. În cazul în care ar trece peste mandatul primit de la PnL ("guvern minoritar") şi ar prezenta o listă de miniştri din care ar face parte oameni puşi de PSD sau/şi de USR*, care ar fi personajele de la PnL care ar accepta să apară acolo pe posturi de miniştri ştiind că Ciuciucă a trecut peste limitele mandatului primit de la partid? "Îi mai recunoaşte partidul?!"
- - - - - - - 
* Aşadar, guvern majoritar, exact cum a cerut PSD dar şi USR. Partide explicit respinse de căcâţi - primul "integral şi definitiv", celălalt (re)admis doar condiţionat
 
Ce "armistiţiu", Ciuciucă?! Ce zici tu de un pat de armă - zbang! - care-ţi amestecă dinţii cu creierii?
 
Dac-ar fi să facem predicţii mergând doar pe logică, ar fi destul de simplu: treaba-i... complicată!
"Guvern minoritar nu poate fi cu voturile USR, şi nici cu ale PSD (o vrea Ciolacu, dar nu toţi din PSD). Guvern cu miniştri PnL, PSD şi UDMR poate fi la limită, fără voturile USR, AUR, ale facţiunii LOrban din PnL şi ale unei părţi din PSD - problematic dar nu imposibil. Să revină că_Cîţu desemnat după ce şi-ar depune Ciuciucă mandatul ("n-am reuşit...") - este greu: nu-l vor nici USR, nici lorbanii, AUR nici atât, iar PSD s-ar face de râs votând ce tocmai a dărâmat." 
La acest moment nu am ghicit "soluţia", dar mi-e că nu scăpăm uşor de Ciuciucă...
 
Subscriu, integral:
Dacă PSD va vota guvernul minoritar dorit de Iohannis şi de Nicolae Ciucă, va vota şi pentru război la Marea Neagră şi în Ucraina. Şi trebuie s-o ştie. Dar va vota şi probabila sa dispariţie. Odată cu cea a USR. Dar nici PNL, UDMR, AUR şi minorităţile nu vor fi mai fericite. Sfârşitul clasei politice actuale poate fi mult mai aproape decât ne aşteptam. Şi probabil şi al lui Klaus Iohannis, care nu va mai putea încurca un guvern complet militarizat.
(Petru Romoşan)
 
Devine tot mai clar că ne apropiem de un incident critic de proporţii. Sau, mai exact: de o serie de incidente. În plan global, însă cu ramificaţii şi prin Europa, mai spre est  (dar... nu numai). Or să crape mulţi dintre tembelii care cred ei că dacă se conformează Sistemului, ar fi la adăpost. Hehe. Câtă naivitate...
 
Ciolacilor, o fi "necesar" aşa un guvern "doar pentru şase luni"*. Da' nu ne vindeţi nouă gogoşi că tot necesară ar fi redistribuirea şefiei Camerelor, între PSD şi PnL. Şi PnL exact la Senat, ca garanţie că în cazul unei suspendări va gira trebile la Cotroceni numai cine trebuie.
Bă jigodiilor! Postul de la Cameră îl puteţi obţine "automat"... doar făcând cu ochiul către AUR, USR şi PnL-LOrban. Primii şi ultimii s-ar discredita dacă ar intra în jocul lui Ioh-anus şi al căcîţilor, "umblând" şi la Senat. USR ar fi direct interesat în târguiala de la Cameră, dacă îşi securizează postul de la Senat. Desigur - ca şi PSD - doar dacă joacă în logică de partid şi nu după directivă externă pe firul scurt.
 - - - - - - - 
* Necesar, pe dracu'. De parcă v-ar mai crede cineva c-aţi "face ceva" mai apoi, ca să "întrerupeţi" porcăria - sau poate veţi veni atunci cu "condiţionări", să apară acolo şi miniştri PSD?!
 
„De ce cei protejați au nevoie să fie protejați prin obligarea neprotejaților de a utiliza protecția care nu i-a protejat pe protejați?”
 
Ce-a mai rămas din Grupul de la Visegrád? După ce în Slovacia a fost ales un preşedinte globalist, apoi în Cehia guverrn aşişderea, acum îl vedem pe Viktor Orbán la a treia doză de vaccin, public. Polonia? Are oarece frecuşuri cu Bruxelu', dar taman ce-a dat înapoi într-o chestiune importantă (a desfiinţat "SIIJ-ul PL"). Încolo e-n zgardă la Licurici, câhâie (hhh-hhhh! hhh-hhhh!) Rusia "în numele mai multora" - ar trebui să ragă da' nu-i iese.
"Ce-a mai rămas?" Pâi, e cam la fel ca la-nceput, în '91, când erau socialiştii în trei din patru, iar la "CZ" era Havel. De la Soros.
 
Mă întreb dacă îşi dau seama destui despre cât de serioasă este Situaţia şi că "ce vedem acum" este doar pregătirea a CEVA MULT MAI IMPORTANT. Nu pot defini "ce", fiindcă Proiectul este contracarat eficient de forţe cel puţin la fel de mari precum cele care-l iniţiază. Doar că nu s-au arătat încă pe deplin, ele intră treptat "pe teren".
 
ORICE alt guvern care l-ar mai conţine pe Arahat - în orice ipostază - este un scuipat aruncat românilor. Poate ar fi o de văzut o variantă: guvernul monocolor şi minoritar Ciocloş, cu toate celelalte bube inerente care l-ar acompania, are oportunitatea de a nu-l mai utiliza pe Arahat. Nu-i clar dacă ar şi utiliza-o. Dacă l-ar recupera (este acolo alocat în cadrul "cotei" PnL din fosta coaliţie), ar fi o piatră de moară care ar discredita suplimentar USR. Faţă de băltirea actuală când asistăm la lătrăturile arahatului, o "nouă" structură non-arahatică, chiar dacă ar avea aceiaşi păpuşari, ar fi - pentru ei - un pas înapoi.
 
Vaccinaţii se infectează şi ei cu COVID. Unii zic că mai uşor decât cei cu imunitate naturală, dobândită prin boală ("nevaccinaţi"). Acum ar trebui să vină întrebarea, pe care mi-am formulat-o şi eu într-un târziu: "Odată ce-a luat şi el boala, vaccinatul va căpăta la rândul lui 'şi'* imunitate naturală, similară cu cea a nevaccinatului deja îmbolnăvit?" Ambele tabere, pro şi contra, ar fi trebuit să aibă câte un răspuns la aşa ceva, dar el "n-a ajuns la mine", deocamdată. Iar dacă vaccinatul infectat rămâne "subimunizat", avem dovada clară a NOCIVITĂŢII vaccinurilor - şi încă pe numai un singur aspect. De data asta evident, care nu necesită investigaţii suplimentare.
- - - - - - -
* presupunând ca "vaccinul" i-a furnizat deja o oarecare imunitate
 
În plin dezastru "multilateral", nevaccinaţii şi antivacciniştii sunt consideraţi - doar ei - duşmanii, de către ovinele înţepate. Nu guvernul, nu partidele, nu krautul, nu Arahat. Cât de uşor prind schemele diversioniste pe comandă externă, şi ce balast stânjenitor ocupă fizic o parte din "spaţiul" alocat Poporului Român.
 
Partea bună* a desemnării lui Ciocloş este că - cel puţin aparent - până acum s-a manifestat vaccinosceptic: a criticat politizarea campaniei de vaccinare, a declarat cu subiect şi predicat că introducerea unor substanţe străine în corp necesită în mod obligatoriu acordul... proprietarului corpului, şi a dezvăluit "abia într-un târziu" că s-a vaccinat.**
- - - - - - -
* "bună", în contextul dat ("given the circumstances") - dacă era Rafila-Vaccin, de la PSD?!
** posibil cu un placebo sau chiar deloc ("n-a trecut pe la ac") - Oculta are procedură specială pentru pionii săi, nu le bagă zeama mortală: ei doar trebuie văzuţi sau "ştiuţi" că ar fi făcut treaba aia
 
E "bună" şi vaccinarea asta la ceva. M-a ajutat să-mi mai triez "contactele" după criteriile "a, şi ăla s-a vaccinat"* şi "îl ştiu, n-avea cum să nu-şi scoată certificat verde".**
 - - - - - - - 
* categoria "era ceva cu el, iar acum ştiu": la mine... trece-n carantină, iar reevaluarea va fi severă (cei "până-n certificat" )
** categoria "mda, şi-a (re)confirmat statutul de jigodie: la Recycle Bin cu el, şi just one click away"; tot aici pot promova şi unii dintre cei din prima categorie: i-aş fi plasat deja aici dar... mai aştept
 
Cu un nou cancelar federal german de la eurosocialişti şi nu de la pepeişti (ca Merkel), şi cu un Macron aproape atlantosceptic şi cu interfaţa RO Cioloş, să vedem cum va chiţăi de aici înainte şobolanul Ioh-anus, hâţânat de sfori de Licurici. * Nu că "ăştia noi" n-ar face jocul Ocultei, dar anumite interese specifice sunt, pur şi simplu, dacă nu chiar antagonice atunci imposibil de girat simultan.
- - - - - - -
* hai, că l-am dibuit, după atâţia ani, de unde ia lumina ("a dibui", aici la plural)
 
Cred că este inutil să precizez: orice partid care votează pentru învestirea unui guvern, ESTE partid de guvernământ. Indiferent dacă are sau nu miniştri în acel guvern. Tot acelaşi lucru şi în cazul când votează aşa parlamentari "independenţi" de ultima oră, ieşiţi din partide "pentru faţadă". S-a întâmplat asta în anii '90, când PDSR beneficia de majorităţi "frecventabile"* asigurate de ex-membri parlamentari ai PRM, PSM şi PUNR. Stânga "negorbaciovistă" şi primele partide naţionaliste s-au compromis astfel iremediabil. PRM ar fi putut să-şi mai revină, dar tot mai încheia prin 2010 protocoale la nivel de judeţ cu PSD-ul masonului A. Năstase.**
- - - - - - -
* PSM, PRM şi PUNR au semnat şi ele ticăloasa Declaraţie de la Snagov din 1995, care afirma adeziunea "tuturor forţelor politice democratice" pentru aderarea la UE (o declaraţie similară pro-NATO din 2002 n-ar fi fost semnată şi de PRM, dar... nu sunt sigur). "Patrulaterul negru-roşu" s-a diluat prin migrări de "independenţi" de la 3 din 4, PSD vrând să arate Stăpânilor Externi că se conformează şi nu mai lucrează "cu extremişti".
** Partidul Socialiştilor Europeni (de care aparţine PSD) dăduse o fatwa  împotriva colaborării membrilor săi cu "extrema dreaptă" - dar PRM se definea în statut ca partid... de centru-stânga.
 
Orice nou guvern în care ar fi parte facţiunea că_Cîţu din PnL ar însemna că batem pasul pe loc. Nu că LOrbanii - de-ar fi numai ei acolo - ar fi mai de Doamne-ajută.
 
USR se pronunţase împotriva unei eventuale desemnări ca premier a lui Ciuciucă. Nu mai contează motivaţia de atunci, ori dacă a fost într-un comunicat oficial al partidului, ori doar relatată verbal de liderii USR. Să vedem dacă vor fi consecvenţi, acum. 
ATRAG ATENŢIA ÎN MODUL CEL MAI SERIOS CĂ "GEN. R." N. CIUCĂ ESTE PIONUL DESEMNAT DE GLOBALIŞTI SĂ BAGE ROMÂNIA ÎN RĂZBOIUL DEOCAMDATĂ-REGIONAL PRECONIZAT "ÎN ZONĂ" (MAREA NEAGRĂ - DONBAS, POSIBIL CU EXTINDERE SIRIA-TURCIA-RUSIA-IRAN-IRAK-ISRAEL).
 
Ca să combat o neclaritate întreţinută în mod intenţionat. În Rusia sunt acum la putere naţionaliştii ("velikoruşii"), nu "comuniştii". Mă rog, naţionalişti-soft (şi nu-i doar părerea mea...). Fiind şi ei, "într-adevăr dar nu în mod esenţial", proveniţi din PCUS. Cei sub 60 de ani, chiar din PCUS-ul gorbaciovist (capturat la vârf de globalişti). Al cărui partid-urmaş de azi, PCFR, organizează mitinguri de protest pentru oamenii lui Navalnâi, sub faţada de "mitinguri electorale"*. În Repmoldova, "filiala" PCRM îl are preşedinte pe Voronin, care recent se declara adeptul vaccinării obligatorii, apărea frecvent la interviuri în studioul MD al Europei Libere, iar pe siteul PCRM se referea entuziast la "calea europeană". Nu-i de mirare că face acum echipă cu sabotorul Dodon. Dar nu se miră nici vechile lor antene RU, care nu le mai răspund la telefon.
- - - - - - - 
* a dat-o din casă A. Goşu, la Contributors, şi prevăd că pentru asta va fi muştruluit de stăpâni; iar Navalnâi chiar le ceruse adepţilor săi să voteze cu PCFR, "încât voturile lor să treacă pragul electoral"
 
Până la noul guvern, noua majoritate ad-hoc care a votat moţiunea, ar trebui să "remedieze câte ceva". Bunăoară, să readucă decizia declarării stării de urgenţă covidică înapoi la legislativ, de la executiv unde o pasase PSD anul trecut. Prelungirile se vor acorda automat ca şi până acum, dar nu se va mai disipa răspunderea şi nu i se va mai da nas "Guvernului Meu".
 
Bă, ăştia de impuneţi teroarea vaccinistă folosind puterea de stat. Sunteţi cunoscuţi, aveţi trasee, adrese, atât voi cât şi ăilalţi de stau cu voi în casă. "Deocamdată... atât". Da'-nţelegeţi voi, este? Timp, încă mai aveţi. So... choose wisely - vorb-aia.
 
Deocamdată încă un mister: pe unde intră acum în spaţiul aerian al Afganistanului, dronele Licuriciului? Aşa cum declară talibanii, indignaţi dar... nespecificând. Pâi, hai să luăm prin eliminare, dintre vecinii direcţi:
"Cad" China şi Iranul - nu mai trebuiesc argumente.
Puţin plauzibil, Pakistanul. Care a trimis drone dar ca să-i ajute pe talibani, în Panjshir. Poate acum trimite statul paralel pakistanez, în coproducţie cu Licuriciul? (care are aranjamente de securitate cu Pakistanul).
Uzbekistanul? Acolo s-au refugiat mulţi piloţi ai fostului regim afgan, cu avioane şi elicoptere încă neretrocedate celui nou, de către uzbeci.  
Tadjikistanul? În Afganistan este o importantă minoritate tadjică, iar talibanii acuză Tadjikistanul de "amestec" şi au crescut prezenţa militară spre frontiera comună. Dar în Tadjikistan este cel puţin o bază militară rusească (fiind aliaţi în CSTO).
Turkmenistanul? Are deschidere la Marea Caspică, pe unde pot veni direct "influenţe" din Turcia şi Azerbaidjan, a se citi "licurici, deghizaţi". Turcia face un lobby intens la turkmeni şi-i consideră parte în Proiectul Neo-Otoman. De asemenea, Licuriciul  a pornit un lobby intens pentru acces la baze "în Asia Centrală", abordând în acest sens chiar şi Rusia.
Să fi fost lansate chiar din Afganistan, de către dormant cells nedescoperite? Probabil talibanii ştiu mai multe decât arată.
Şi totuşi... Pakistanul? Recent, Iranul a denunţat noua Axă Turcia - Azerbaidjan (-Israel) - Pakistan, întărindu-şi frontiera cu Azerbaijanul, "extinsă" după războiul din Arţakh, când azerii au preluat vechiul sector de frontieră armeano-iranian.
 
Cîţi, ani de puşcărie
 
"Turnesolul" mandatului de preşedinte al Camerei Deputaţilor: nu prea se mai pot ascunde, procedura va devoala care sunt grupările aliate. Următorul preşedinte - acum, că LOrban şi-a depus demisia* - ar fi ales prin vot secret în plen, eventual după mai multe votări. Dacă grupurile parlamentare "rămân aşa"**, în turul al doilea s-ar afla automat candidaţii PnL şi PSD. Dacă iese candidatul PnL, avem defecţiuni la PSD, USR şi chiar şi la AUR şi la facţiunea LOrban din PnL. Dacă iese candidatul PSD, eventuala netrecere ulterioară a moţiunilor ar indica o aceeaşi majoritate PnL - Ioh-anus, acum evident şi cu sprijin PSD, târgul fiind parafat public prin pasarea postului de la Cameră, ciolăcimii. 
- - - - - - -  
* Şi-a depus-o la că_Cîţu, iar dacă ăla n-o va activa în 15 zile prin acoliţii lui de la Cameră, ar urma s-o depună personal, la Cameră (grupul parlamentar care a propus candidatul sau 1/3 din deputaţi îi pot cere revocarea, care va trebui supusă votului în plen). De văzut care a fost scopul demisiei - cumva, chiar devoalarea complicităţilor transpartinice PSD-PnL? Sau tocmai facilitarea lor?  
** Vom vedea mişcări la deputaţii lui LOrban, câteva zeci? Un indiciu şi la alegerea "interimarului": dintre cei 13 membri ai Biroului Permanent, unde încă mai apare şi LOrban, iar PnL (cu el cu tot) are doar 4 membri. PSD+USR+AUR au şapte, deci dacă va rezulta (din vot intern "pe 13") un interimar de la PnL (F. Roman?) ar fi complicitate flagrantă.

Un aspect nesesizat: va mai fi PnL "un stâlp al PPE în România"? Acum, când este condus de agentul CIA că_Cîţu. Las' că stâlpul Principal al PPE, (din) Germania, s-a cam crăpat, acum cu alegerile de acolo. Pe fondul recentului scandal dintre Uia şi Licurici, care tinde să se cronicizeze, putem să ne aşteptăm la o nouă "investiţie RO" a PPE. Fiindcă PnL-ul cîţo-iohanizat doar va mima "spiritul pepeist". Ei, asta-i! Doar nu-i plâng io p-ăia care ne-au dat la cap alternativ, când ei - când Licuriciu'. Da' vreau doar să zic: devine aiurea "situaţia europeană" a PnL. Vom vedea foarte curând şi contrele reciproce (Sever Mureşan, agent german şi purtătorul de cuvânt al PPE s-a plasat în facţiunea LOrban, şi nu la căcîţ)

Primul test al majorităţii parlamentare reale va fi la votarea noului preşedinte al Camerei Deputaţilor (LOrban a şi anunţat că "va demisiona", iar că_Cîţu, că "deocamdată" postul va fi ocupat de un interimar). Da' ce zic io?! Mai înainte de asta, va fi chiar punerea - sau nepunerea - la vot a moţiunii de cenzură, "suspendată" de Birourile Permanente Reunite cu largul concurs al PSD.

Pesedeul euroreformat, vânzând propriului public "necesitatea", "normalitatea" interzicerii adunărilor publice, pretextul "protestului" fiind organizarea congresului PnL "pe cod roşu"... proclamat când trebuia, tot de structuri care ţin de guvernul cu premier PnL. Idioţii, cocalarii, bizonii pesedé şi-or fi zicând că asta-i smekerie, "ia uite, i-au prins p-ăia şi le-au tras-o". Auliu, şi ce-i mai doare, sanchi... Să nu uităm cum tot pesedé punea în scenă "protestele" pe vremea austerităţii BocBăsescu: cu dansul pinguinului în Piaţa Victoriei. Auliu, ce-i mai speriau, sanchi...

Cale deschisă spre reluarea războiului civil din Libia. Parlamentul libian ales* tocmai a dat vot de neîncredere (89 din 113) "guvernului recunoscut internaţional"** (GNU). Cu premierul şi majoritatea miniştrilor puşi pe gustul globaliştilor - simpla acceptare a "compromisului" fiind o gravă greşeală din partea naţionaliştilor (LNA). Pe perioada tranziţiei până la alegerile planificate "pentru decembrie 2021"*** facţiunea GNU primind armament şi mercenari la greu (în special din partea Turciei). Va fi un meci dur, să vedem cum se va finaliza.

- - - - - - -
* cu sediul la Benghazi, în est, controlând 75% din teritoriu, şi având ca facţiune armată LNA (Armata Naţională Libiană, cu sprijin rusesc, francez, egiptean şi din Emiratele Arabe Unite)
** cu sediul la Tripoli, în vest, cu doar 25% din teritoriu dar cuprinzând zonele mai populate, cu probabil chiar peste 50% din libieni şi cu propria structură militară, "pe schelet turcesc dar-nu-numai-"
*** SF erau ele deja, acum sunt practic imposibile 
 
Aţi încurcat-o, haştagilor vaccinosceptici.* Geaba v-aţi arunca să începeţi abia acum cu prima doză, nu veţi scăpa precum aleşii Ocultei, care acum trec de la a doua la a treia şi-mai-sus. Pentru ăia s-a pus în sticluţe apă chioară şi nici măcar n-au ştiut.** Nici ei şi nici ăia cu seringa. Dar, gata - Oculta a făcut selecţia. De voi nu mai au nevoie, ezitanţilor. Ştiţi, vorba lu' Stalin (Lenin? Troţki?): "împuşcaţi-i şi pe kulaci, şi pe şovăielnici" (revoltele anti-colectivizare din URSS, anii '20-'30).
- - - - - - -
* Sunt sigur că mai sunt şi dintr-ăştia, chiar dacă nu "definitorii". Nu prea cred ei în "vaccin" dar acum s-ar ascunde în turma vaccinată, să scape de presiuni ("devin oi negre în mediul lor, dacă n-o fac").
** Dacă nu v-aţi întrebat de ce trebuie înscriere nominală şi repartizare la anumite centre, vă explic eu: la anumite centre, în anumite zile, ajung ("dirijare prin sistemul informatic") apă chioară în ambalaje şi... aleşii Ocultei, care scapă şi nici măcar ei n-o ştiu. Nu-i o soluţie nici prezentarea inopinată la centrele volante, "instant", acolo vine doar serul letal - "ghinion". Ce mai vine acum ca primă doză (şi de la un moment încolo, şi a doua-a treia...) este doar letal - "s-a închis", doar serul "original": aleşii au intrat în evidenţă dirijată  şi nu cred că ar mai fi băgaţi în seamă unii "întârziaţi". 
 
Şi totuşi, că_Cîţu a fost "cerut" de USR, la formarea guvernului de coaliţie. În cârdăşie cu Ioh-anus. În locul lui LOrban, care a facilitat "selecţia", făcând ca PnL să vină cu două propuneri (el şi că_Cîţu). Se puneau bazele crizei, şi atunci numai unii ştiau asta. 
 
Licuriciule, uite, pun eu problema pe tapet "cu vorbele mele". Pretinzând - în naivitatea mea - că vorbesc şi în numele multor conservatori.
Bă, uite care-i treaba. Utilitatea ta pentru noi, p-aci, peste baltă, ar fi să ne ajuţi să scăpăm de Uie. Pe care tot tu ai pornit-o prin anii '50 (taaaci din gură, că se ştie!). Aţi fost în tandem (in lockstep), şi la fel păreţi a fi şi acum, chiar dacă între voi "au apărut contradicţiile antagoniste" - vorba lu' Tata Marx. Bă, dacă nu vrei sau nu poţi să ne scapi de Uie, bă, dracu', măcar nu ne mai încurca activităţile, legăturile comerciale, cu tot felul de pretexte strategice şi embargouri unilaterale "preluate" de slugile din Europa. Şi încă ceva: nu mai învrăjbi/întărâta vecinii de pe "Flancul Estic" şi mai ales vecinii ortodocşi între ei. Hai, vezi cum faci şi ţine cont: n-ai de-a face cu idioţi. 
 
Aritmetica arată că dacă există o majoritate pentru trecerea moţiunii, există şi "o majoritate de guvernare" (majoritate parlamentară): PSD, USR, AUR şi poate chiar şi facţiunea LOrban* din PnL. Nu-i obligatorie reprezentarea în cabinet a tuturor "acţionarilor", dar premierul ar cam veni de la PSD** în varianta asta. 
 - - - - - - - 
* dacă LOrban câştigă congresul, al doilea partid din coaliţia nouă "ar fi PnL" (evident, cu un sprijin parlamentar diminuat, exclusiv asigurat de lorbanii din sală); iar de nu-l câştigă, de ce ar mai sta ăştia cu căcîţii?! 
** dacă o va mai ţine langa tot cu "Rafila", cum AUR ar mai putea susţine treaba? - sau, poate vom vedea "minunea"?! 
 
Pentru cei care se miră, "da' pentru cine* s-or construi atâtea blocuri?!", o întrebare suplimentară: "cine ar fi beneficiarii spaţiilor eliberate** de viitorii faliţi evacuaţi de pe urma facturilor aberante de la utilităţi?" Şi încă una, ajutătoare: "ce le-o fi venit evreilor imigraţi în Israel (din România), dar mai ales urmaşilor lor, să ceară 'redobândirea' cetăţeniei române?" Pe surse, ar fi vorba de peste 500.000 de cetăţenii deja acordate. Pâi vor să se asigure că "au unde pune un picior p-aci", în aşteptarea Iminentului Mare Război din Middle East. Era şi Ucraina parte a Proiectului "Noul Israel", dar pe acolo războiul va (re)veni încă şi mai curând, multiple surse vorbesc despre "maxim doi ani". Aşadar, o explicaţie - urgenţa - pentru o măsură guvernamentală impopulară (lăsarea din mână a preţurilor utilităţilor) care vine cu costuri electorale dar care are în spate un ordin extern expres.
 - - - - - - -
* că... populaţia, tot scade
**  înţelegându-se că ar continua "totuşi" să locuiască - cu chirie sau nu - dar în condiţii mai precare şi în spaţii mai restrânse; iar pentru "suspicioşii superficiali" se aruncă nada falsă a chilipirului ("profitului speculativ"), când de fapt însăşi spaţiile eliberate sunt miza reală - atât de mare le e urgenţa încât nu mai este timp pentru construirea de spaţii noi
 
 
Dacă globaliştii, prin vocea lui Navalnâi, îndeamnă alegătorii ruşi "pro-reforme"* să voteze cu comuniştii** la apropiatele alegeri pentru Dumă, cum să tratăm diferit alianţa politică de opoziţie de la Chişinău, dintre socialiştii lui Dodon şi comuniştii lui Voronin? Ultimul ajunsese invitat frecvent prin studiourile Europa Liberă .md, iar pe siteul PCRM se milita pentru "europenism", "viitor european" şi alte căcaturi de acest fel. Luzărul programat, încurcă-lume, călcătorul-dinadins în străchini Dodon nici nu mai trebuie prezentat. Iar denumirea partidului său ("socialist") o fi fost ea cândva "mobilizatoare", dar iată că situaţia tactică impune altceva, şi măsuri nu s-au luat.
- - - - - - -
* Cumulat, cu greu trec de 5%, şi nu numai în sondaje - din acest punct de vedere, societatea rusă arată a fi mult mai sănătoasă decât cea românească (şi nu numai). 
** Cică să facă aşa, ca "vot tactic, încât să ajungă totuşi în parlament votul lor"... dar în altă parte decât la Rusia Unită (partidul lui Putin, ultramajoritar, "care trebuie să înceapă să fie dizlocat"). Urmaşul PCUS (PCFR, condus de Ghenadi Ziuganov) este acum un partid oligarhic, anti-rus în esenţă, continuatorul gorbaciovismului. 
 
Aaaa, salutăm împlinirea a două luni de la eliberarea lui Dragnea (15 iulie). N-am mai aşteptat "trei": consider că inactivitatea politică de până acum se va perpetua.
Mă da' mai dă-le dracu' de "analize medicale", că doar nu-i "terminal". Bă Codrine *, bă Omule din Umbră al lui Dragnea**, inventaţi şi voi ceva mai credibil, nu mai umblaţi cu filmări de arhivă şi reluări lucrate la montaj...
- - - - - - -
* de vreo... nici nu mai ştiu de câte ori, a trompeţit că "vine Dragnea la televizor cu dezvăluiri-bombă", şi... nimic; pentru duminică (19.IX) se anunţă o emisiune cu Dragnea la Realitatea Plus ("la Guşă"), da' io zic să nu ne facem vreo iluzie
** poreclit ca atare chiar la Sputnik - George Harabagiu, cretinoidul cu ghiul masonic pe deget şi cu steagul Licuriciului ca poză de fundal la profilul Facebook; şi care de vreo câteva săptămâni o arde-n postări cu stadioane, piscine, localuri, mâncăruri şi băuturi de fiţe, şi care chiar acum este pe la Bruxel, cu treabă 
 
Eventualitatea ca deşi infiltrat, AUR să reuşească totuşi să meargă pe direcţia cea bună este de departe mai liniştitoare decât incertitudinile privind-o pe Şoşoacă. Care deşi în cam tot ce spune este cum trebuie, a început anumite acţiuni controversate. Şi "tot nu are partid" (ce? doar n-o să-mi spuneţi că moş-tecii lui Peia de la PNR "chiar asta ar fi"). Proba autenticităţii pentru AUR ar fi renunţarea fie şi la aluziile pro-Licurici şi pro-"UE reformată", precum şi la vehicularea bau-baului rusesc. Iar pentru Şoşoacă, activitatea "full time" într-un partid naţionalist, care prin ea ar fi şi partid parlamentar. Aşteptăm... 
 
CholaqUE  zice că "vom avea o guvernare PnL-PSD pe model german" (acolo încă există coaliţia pepe-socialistă CDU-SPD). Dar dacă asta se pregăteşte, o condiţie obligatorie este ca la congres să câştige că_Cîţu. Fiindcă numai aşa s-ar rupe definitiv USR din actuala majoritate, nedorindu-l sub nicio formă pe căcîţ. "Incompatibilitate reciprocă". Şi de aici manevrele transpartinice de susţinere care-l favorizează - de văzut dacă şi decisiv. 
Mai este totuşi şi altceva, care multora le scapă: Jocul Pe Termen Lung. Ciolăcimea are misiunea de a ţine jos PSD dar fără a-l omorî de tot (este necesar ca hârtie de prins muşte pentru fraierii stângişti-conservatori, la maxim 25%). Iar USR în opoziţie poate creşte pe seama PnL (care trebuie plafonat, ca şi PSD), Păpuşarii  având nevoie p-aci şi de un partid progresist. Nu-i clar cum va evolua AUR în opoziţie, normal ar avea potenţial de creştere pe seama electoratului (tip) PSDragnea.
Rămâne evidenţa stridentă că nu se vorbeşte (şi nici nu va fi...) de o majoritate PSD+AUR+facţiunea Orban din PnL. Nu zic "PnL": nici dacă va câştiga LOrban  congresul nu va fi acolo "tot peneleul". 
 
Vom şti că se cam termină clienţii la vaccinare atunci când numărul zilnic pentru prima doză va fi mai mic decât cel pentru cea de-a doua (până acum, este invers). Bine, asta în măsura în care am putea crede ceva, orice, care vine de la ăştia... 
 
Cât de plăcut este să ştii că după douăzeci de ani nu le mai sunt crezute Marile Minciuni. 
Dar şi cât de îngrijorător, că a trebuit atât timp şi că mai sunt încă destui în dubii sau sub influenţa aceloraşi minciuni. 
 
Aşaa... Pâi, să vedem. Dacă viitorul guvern "plin" îi va mai conţine pe că_Cîţu, pe Ciuciucă şi pe Arahat. Dacă mai apare acolo oricare dintre ei indiferent de poziţie, nu s-a schimbat nimic (umblă vorba prin târg că cel de-al doilea ar urma să fie viitorul premier). Cum am mai zis: scopul declanşării acestei crize se va deduce din rezultatul la care se va ajunge după încheierea ei - fiindcă acolo s-a vrut a se ajunge. 
 
Cum merg narativele direcţionate către bizonu' penelé. Tabăra LOrban acuză căcîţii de pactizare cu PSD ca şi cum pesedeul ar mai fi şi acum PSDragnea ("Ciuma Roşie"), iar tabăra că_Cîţu îi acuză p-ăilalţii că pactizează "cu AUR" (nezicând nimic de USR). Ambele tabere vehiculează premisa "sigură" că partidul ar mai putea continua ca un tot unitar după ce se va fi tranşat "diferendul" la congres. "Lasă, că va fi bine". Mda-da... Niciunii nu-i prezintă pe ceilalţi drept o ameninţare existenţială (pentru propria linie). Ceea ce şi sunt, mai accentuat căcîţii pentru lorbani, iar ăştia din urmă nu-i demască pe primii drept implanturi băsiste ("Şo pă ei!"). Deşi ar putea lansa un apel mai larg, atenţionând şi votanţii PSD că au fost traşi pe sfoară şi ciolacii joacă cu krautul, lorbanii se complac într-un discurs autist, autolimitat la publicul propriu. Căcîţii la rândul lor se adresează strict electoratului haştag, punând accentul pe "complicitatea lorbanilor cu AUR" şi ocultând-o pe cea proprie, cu pesedeul euroreformat. Nicio acţiune comună vizibilă USR-lorbani, deşi acum ar avea interese imediate comune. 
 
Când îi vezi şi pe căcăcioşii ăia din garda veche PnL (din "facţiunea LOrban" - subcategoria aolioo)... Ăia care se iluzionează că printr-o repoziţionare de ultimă oră ar scăpa de Epurarea că_Cîţică "inevitabilă pe scenariul lor", dar posibil evitabilă dacă "ar rămâne în dispozitiv". Şi ajung să fie luaţi la ochi şi de ceilalţi posibili câştigători, doar pentru iluzia ieftină că jucând aşa ar mai găsi măcar încă o dată nişte bani mototoliţi "aruncaţi dimineaţa, în scârbă, pe noptieră".
 
Înţelegerea iniţială a lui LOrban (a PnL-ului...) cu că_Cîţu: ca cel de-al doilea să treacă-n locul lui Iţicărescu. Da' nu prin demitere / înlocuire, ci după "ultimul" mandat al Faraonului. Iar acum când ştim înrudirea (fie ea şi prin alianţă, "ante-divorţ cîţic") dintre "guvernatori", ne dăm seama încă o dată de putregaiul iremediabil de la PnL. 
 
Momentul ăla când îţi vin dracii văzând că bizonu' tot nu se prinde că PSD e blat cu Sistemul, când te cam aştepţi ca şi AUR să se dea pe faţă (semne, ar fi - dar şi dubii ), şi când ştii că fie şi cu un AUR "autentic" tot ar mai trebui - pentru reuşita Cauzei Naţionale - măcar încă un partid parlamentar de acest fel (acum, inexistent). 
 
Iadul anunţă premiera "Dineu cu proşti", exclusiv pentru vaccinaţi.
Primul înscris - Caralitru (Sr.)
 
Dacă în restul Afganistanului s-a văzut avansul constant al talibanilor, cu lupte mai mult sau mai puţin grele, şi retragerea, capitularea sau fraternizarea forţelor guvernamentale, ce este în Valea Panjshir (şi într-o altă zonă învecinată)? Unde cică s-a baricadat "rezistenţa antitalibană". Şefii lor* declară că au adunat arme şi muniţii "de ani de zile", anticipând întoarcerea talibanilor. Deci n-a fost o problemă fostul regim-marionetă instalat de Licurici. Şi-au făcut "aprovizionarea, depozitarea şi instruirea" sub nasul ălora, sau mai bine spus cu voia lor. Pe hărţile recente, zona figura ca fiind "sub control guvernamental", alături de Kabul şi împrejurimile sale. Când "şi-a schimbat statutul"? Valea Panjshir este cam pe traseul dintre Kabul şi graniţa îngustă cu China (Coridorul Wakhan). Desigur, "doar o coincidenţă", n-aşa?! Can you spell "stay-behind [enemy lines] tactics"?
- - - - - - -
* cel mare, şcolit la academia militară britanică Sandhurst, you see... 
 
O dau "în primă audiţie" ca văzută de mine pe surse, dar cred că nu va întârzia mult confirmarea: cifra reală a afganilor-colaboraţionişti evacuaţi este de 30.000 şi nu de 120.000. Diferenţa de 90.000 va fi acoperită prin people laundering, adică ăstora li se va fabrica o biografie / identitate falsă, care va fi folosită pentru a fi apoi plantaţi unde trebuie. Nu mai pun linkul - este un blog (în engleză) al unui pion globalist mascat drept conservator. 
 
Oare sesizăm greutatea afirmaţiei lui LOrban? Oare el însuşi o sesizează, post-factum? "Atât timp cât sunt preşedintele PnL, nu voi permite niciunui parlamentar liberal să voteze împotriva propriului guvern."
Că dacă s-ar realege preşedinte la congres, ar fi exact aceeaşi situaţie ca şi acum (dacă căcîţul n-ar cădea până atunci, în urma vreunei moţiuni). Rămâne deschisă, nelămurită, chestiunea unei rezoluţii a congresului PnL, din care să reiasă retragerea sprijinului politic pentru guvernul "nostru". "Greutatea afirmaţiei": s-ar intra într-o contradicţie, acelaşi LOrban susţinând că "cel care pierde la congres îşi pierde şi legitimitatea publică, trebuie să renunţe la funcţie". 
 
Ce va înţelege bizonu' dacă după darea jos a căcîţului ne vom trezi tot cu el premier, "c-aşa vrea Ioh-anus" (asta, ultima, este acum varianta cea mai vehiculată). Dar se poate extinde şi la eventualitatea că iniţiatorii moţiunii nu vor face parte din noua coaliţie, ori nu vor susţine noul guvern, minoritar sau nu.
Va înţelege că AUR a dat jos guvernul, iar PSD şi PnL sunt blat. USR va mai conta doar pentru propria nişă, eventual mai crescând prin scurgeri de la PnL. 
 
Cred că este cât se poate de clar că scopul moţiunii sau al moţiunilor este exact acel rezultat la care se va ajunge în urma depunerii sau nedepunerii lor, al trecerii ori al netrecerii lor la vot. În condiţiile în care ai un partener din coaliţie gata de plecare, cel mai mare partid "de opoziţie" declarând că iese la atac, şi o facţiune consistentă din PnL declarată (sau mai degrabă, sugerată) ca ostilă că_Cîţului, nu prea poate ieşi decât ceea ce s-a stabilit. Iar dacă krautul va rămâne pe funcţie şi-şi va "impune" omul lui drept premier (Ciuciucă? că_Cîţu II? ), atunci vom afla şi ce s-a stabilit. 
 
"Cum să dirijezi mascarada deja pornită, încât bizonu' să nu se prindă că 'părţile' sunt de fapt identice iar conflictul - fictiv. În aşa fel încât să iasă un rezultat convenabil, eventual chiar cel scontat înaintea declanşării ei." 
 
Ce înseamnă "ieşirea USR de la guvernare"? Că şobolanii părăsesc corabia care urmează a se scufunda? Ori este pregătirea "guvernului de avarie", cu Ciuciucă  premier? Iar dacă este vorba despre varianta a doua, apare întrebarea: cu cine se va forma noua majoritate parlamentară?

Un comentariu :

Riddick spunea...


Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(septembrie-octombrie 2021)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: