Vor urma amenintarile Rusiei catre Romania. Ucraina va aproba public interventia Romaniei. Romania va avea cinci brigazi la Dniester, patru in rezerva si va fi sprijinita de trei brigazi din Republica Moldova. Cel putin doua brigazi ucrainene vor fi la nord de Odesa. Astfel, fortele rusesti si cele transnistrene vor fi depasite numeric. In plus, Romania ii poate taia Rusiei caile prin care primeste cele trebuitoare la Odesa. Un atac al rusilor impotriva Romaniei nu va face decat sa aduca SUA in razboi. Analistul considera ca Putin, daca inca e in toate mintile, nu va merge mai departe, acceptand situatia, mai ales ca telul Moscovei nu e sa anexeze Moldova, ci sa distruga Ucraina si NATO, invadand Tarile Baltice.
In final, este mai putin riscant pentru Romania sa ocupe Budjak si sa-si trimita armatele in Moldova, decat sa stea cu mainile in san cat Rusia ocupa Budjak. Altfel, se va ajunge, in final, la un razboi Rusia-Romania, insa in conditii mult mai putin avantajoase pentru Romania. De aceea, e de parere analistul, cel mai bine e ca Romania sa-si "updateze" planurile de aparare, care deja includ apararea Moldovei, si sa colaboreze cu Ucraina in ceea ce priveste ocuparea Budjakului cat mai curand posibil, imediat ce trupele rusesti ajung in Odesa.
4. "Coincidenţa" naibii, YouTube (Google) blochează feedul RSS al canalului oficial al partidului britanic UKIP, tocmai înaintea alegerilor generale din marea Britanie, unde UKIP e cotat cu peste 15%. Nu se mai pot viziona clipurile acolo unde canalul (user "ukipwebmaster") apare ca "embed" la bloguri, precum era şi la acest blog. La adresa https://www.youtube.com/user/ukipwebmaster/video sunt în continuare vizibile.
5. Încă un atac la Constituţia republicană a statului român. Iniţiat de PnL, preluat şi sprijinit de PSD - "coroana pe stema de stat". Care stemă deja sugerează (imagologic) un stat federal...
"Readucerea Coroanei pe capul Acvilei poate avea un rol educativ și demonstrativ pe de o parte, iar pe de altă parte, dezbaterea publică asupra Stemei Naționale ar readuce în actualitate valorile și simbolurile care le reprezintă. A venit momentul ca să încheiem cu tot ceea ce a însemnat perioada comunistă, să ne asumăm trecutul și istoria cea adevărată și să înțelegem mesajul transmis de Regele Mihai care spunea că Stema este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică și a națiunii în devenirea ei."
6. La comandă externă, Kraut Iohannis accelerează legiferarea Big Brother, iar partidele se complac să preia o iniţiativă legislativă ilegală de-a Preşedinţiei. Prezentată cu un imens tupeu ca fiind "parlamentară" (textul, elaborat de servicii şi prezentat de Iohannis partidelor). Preşedintele, conform legilor şi Constituţiei, NU are iniţiativă legislativă ! Desigur, va urma o mascaradă numită "dezbatere publică", spre justificarea aberaţiei. Iar CCR va "constituţionaliza" exact temele Big Brother pe care anterior le declarase neconstituţionale.
"Discuţiile au pornit de la premisa îmbunătăţirii cadrului normativ pentru a pune în acord nevoia de securitate cu apărarea drepturilor şi libertăţilor individului. Cu această ocazie, liderii partidelor politice au semnat o iniţiativă legislativă parlamentară de modificare şi completare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice."
7. "Democraţia" britanică: UKIP, cu 10% din voturi, obţine doar 2 mandate în parlamentul de 650 (adică 0,3 %). Conservatorii, cu circa 34%, obţin 316 mandate (48,6%), iar laburiştii, tot cu circa 34% din voturi, obţin 240 de mandate (36,6%). Datorită sistermului electoral neproporţional (deci, nereprezentativ). La preluarea puterii (2010) coaliţia conservator-liberală şi premierul Cameron s-au angajat să treacă la sistemul electoral proporţional. N-au mai făcut-o, în schimb au reuşit legiferarea "căsătoriilor" gay (curat... "conservator"). Nu s-a mai schimbat sistemul de vot tocmai de frica UKIP-ului.
rezultatele detaliate
12. Cum s-ar fi putut... ca să se poată ?! Când am citit fraza mi-am zis "wow !"; dar apoi am remarcat virgula "dezincriminatoare".
Ministrul mediului are dubii doar în ceea ce priveşte Consiliul Concurenţei - că este contra intereselor României:
"Eu nu înţeleg nici firma Schweighhofer, care are dreptul legal să se adreseze Guvernului, dar nu înţeleg Consiliul Concurenţei, care face o hârtie Comisiei Europene, * care este împotriva poporului român. Eu aici am foarte mari dubii privind Consiliul Concurenţei. Pot suspecta Consiliul Concurenței de interese, chiar mi se pare absolut nefondată poziţia Consiliului Concurenței. Nu spun acest lucru întâmplător, pentru că această poziţie nu reprezintă interesele României."
* aici apare virgula; fără ea fraza era completă - şi CE, şi UE "ar pica pe definiţie" (şi pe bună dreptate !)
Preşedinele Consiliului Concurenţei (în funcţie încă din 2005) a fost reconfirmat recent pentru un nou mandat de către parlament (= de către PSD&Co.), deci "indignarea" nu-i decât ipocrizie.
13. Federalizarea României, favorizată şi chiar iniţiată de partidele trădătoare aciuite în parlament. Vot în masă pentru legiferarea steagurilor "unităţilor administrativ-teritoriale". Nu apar denumite, "judeţe", deci intenţia e clară: regionalizare, în pregătirea federalizării şi apoi a secesiunii. Deja aprobată la Senat, legea a trecut acum şi de Camera Deputaţilor. Şi nu va fi nici returnată, nici contestată la CCR.
În prezent, judeţele pot avea legal doar steme - nu şi drapele/steaguri, asimilabile însemnelor de stat.
15.
#1 Cu ocazia "GayFest 2015", 20+1 de ambasade "prietene"(multe, cu guverne "de dreapta") sfidează poporul român, recomandându-i acceptarea liberalizării anormalităţii:
"Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBTI, trebuie să se poată bucura de drepturile şi libertăţile prevăzute pentru cetăţenii tuturor naţiunilor", conform declaraţiei semnate de Reprezentanţa Comisiei Europene şi de ambasadele Australiei, Austriei, Canada, Cehiei, Danemarcei, Elveţiei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Italiei, Israelului, Marii Britanii, Norvegiei, Olandei, Poloniei, Portugaliei, Spaniei, SUA, Suediei şi Ungariei.
#2 Primul lider din UE "căsătorit" cu o persoană de acelaşi sex este premierul din Luxemburg: Surse citate de AFP și preluate de ediția on-line a publicației The Independent susțin că Bettel își dorește o ceremonie intimă, fără accesul presei, deoarece nu dorește să își amestece viața privată cu cea publică.
17. "Ne-am liniştit": pe termen scurt, o majorare spectaculoasă a redevențelor este puțin probabilă.
Pe surse se vehiculează un termen mai realist (pe componenţa asta a parlamentului...): Sfântu' Aşteaptă. ;-)
22. După ce i-a pupat în cur pe americani, se trezeşte şi A. Năstase să constate că nu-i totul în regulă ("Relaţia asimetrică România-SUA"): "Am învăţat însă câteva lucruri şi am scris într-o carte, care a fost menţionată mai deveme, ‘Lumea, americanii şi noi’, americanii şi administraţia americană nu au ‘foşti prieteni’, ei au numai ‘actuali prieteni’. Ţi-ai terminat mandatul, nu mai eşti util, pa !"
25. La un an după ce s-a încheiat recensamântul din Repmoldova, nu s-au publicat datele esenţiale, şi în primul rând compoziţia etnică. S-ar vedea că s-au declarat români un procent mult prea mic pentru a da consistenţă propagandei cu "unirea".
28. Guvernul "conservator" britanic susţine rămânerea în UE. Organizarea referendumului nu-i decât un exerciţiu de ipocrizie.
Britanicii vor fi chemați să voteze cu „da” dacă vor să rămână în Uniunea Europeană, la preconizatul referendum, a anunțat joi guvernul conservator. Întrebarea de pe buletinul de vot la care trebuie să răspundă va fi: „Ar trebui Regatul Unit să rămână membru în Uniunea Europeană?”
30. Mazăre şi-a dat demisia şi din PSD (după cea de la primărie). Ca şi în cazul fratelui său, care şi el a demisionat din PSD, nu poate fi vorba decât de un târg cu miză politică pe care l-a încheiat cu "anticorupţii"("demisionezi - scapi/mai uşor").
"În final, dacă se va considera din punct de vedere politic să facem şi un referendum pentru asta...uite, nu m-am gândit în acest moment la asta, dar nu ştiu dacă e o idee rea, e o idee bună."
8. Ambasada SUA de la Bucureşti arborează "steagul" homosexualilor. Şi mai au pretenţii să dea indicaţii altora...
10. Ponta acţionează încă o dată împotriva partidului (PSD), care i-a cerut în mod expres să-l scoată pe Cazanciuc din guvern, nu să-l "transfere" la alt partid, pe acelaşi post.
Rezultă concluzia simplă că, prin această mișcare, Ponta îl scapă pe Cazanciuc de sub presiunea baronilor PSD și îl așează sub protecția lui Oprea.
Cum naiba de nu remarcă nimeni absurditatea: cum ar putea cei nevaccinaţi să-i contamineze pe cei vaccinaţi ? Care - nu-i aşa ?! - sunt "imunizaţi prin vaccinare".
Întrebat dacă viitorul proiect de lege va prevedea sancțiuni în cazul părinților care nu își vaccinează copiii, Alexandru Rafila a spus că "sunt lucruri care se discută în acest moment" și nu știe dacă va fi vorba despre sancțiuni directe. "Cu siguranță ținem cont de faptul că cei care sunt în colectivități trebuie să fie protejați", a arătat consilierul ministrului.
Potrivit acestuia, în cazul în care există medici care pledează împotriva vaccinării, Colegiul Medicilor din România ar trebui să ia măsuri.
Cât despre posibilitatea în care copiii nevaccinați să nu mai fie primiți în colectivitate, la grădiniță sau la școală, Alexandru Rafila a răspuns: "Există o discuție în acest sens".
26. Curtea Supremă a SUA legalizează "căsătoriile" gay. Greu de identificat un episod din istoria recentă a SUA mai penibil decât acesta.
30. A apărut o nouă majoritate parlamentară, fără PSD. UnPR.eu a votat alături de "opoziţie" pentru ca "MRU" să ocupe funcţia de director al SIE:
Cele două camere reunite ale Parlamentului l-au instalat pe Mihai Razvan Ungureanu şef la SIE în urma votului de marţi în favoarea propunerii venite de la preşedintele Klaus Iohannis. Marea victorie a coaliţiei ad-hoc PNL-UNPR a fost asigurarea cvorumului de şedinţă după ce PSD a anunţat că boicotează votul. Astfel, PNL avea nevoie să atinga un cvorum de 278 de parlamentari, iar la şedinţă au fost prezenţi 289. Rezultatul votului: 278 voturi pentru, 6 împotrivă, iar 5 parlamentari nu au votat.
Pe lângă parlamentarii PNL şi UNPR, la şedinţă au participat parlamentari de la UDMR, PSRo (partidul lui Mircea Geoană), grupul democrat-popular (PMP) şi minorităţile naţionale, toţi având o contribuţie la atingerea cvorumului de şedinţă. Au fost prezenţi la şedinţă şi cel puţin patru membri PSD: Valeriu Zgonea (preşedintele Camerei Deputaţilor), Marian Neacşu (liderul deputaţilor PSD), Vasile Popeangă şi Nicolae Florian - care au sfidat ordinul de partid.
De remarcat mobilizarea UNPR. Premierul interimar Gabriel Oprea a avut şedinţă cu parlamentarii UNPR chiar înainte de vot şi a adus la şedinţă 53 din 57.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu