25 aprilie 2015

Și cu onoarea nereperată, cum rămîne, Bombonicule?


Ce vorbești, Bibicule?

Păi și cu economia României, făcută praf de matale și de alții ca dumneata, care nu au obosit să ne prezinte UE ca pe Cornul Abundenței, cum rămîne?
Invectiva:

Se pare că fostului premier Adrian Năstase i s-a făcut dor de puțin, scuzați, bulău, declarînd nici mai mult, nici mai puțin, că ”România ar trebui să își reevalueze interesele și pozițiile” în relația cu Uniunea Europeană.

UE nu mai este cea în care am intrat noi, în 2005, spune Năstase, iar România ar face bine să acorde o atenție economică sporită zonei BRICS, din care fac parte Rusia, China, Indonezia, India și Africa de Sud.

Ce vorbești, Bibicule?

Păi și cu economia României, făcută praf de matale și de alții ca dumneata, care nu au obosit să ne prezinte UE ca pe Cornul Abundenței, cum rămîne?

Cum rămîne cu transformarea industriei țării noastre într-un morman de fiare vechi, cu concesionarea pe doi lei a resurselor naturale, cu vinderea terenului agricol către străini, în general, cu falimentul total la care a fost supusă România, totul în numele ”valorilor europene”?

Cine plătește pentru onoarea nereperată a românilor, transformați în ultimii zece ani de zile în piața de desfacere a țărilor din Europa Occidentală, în cobaii companiilor farmaceutice și alimentare americane și europene și în forța de muncă ieftină, ca să nu spunem în iobagii exploatați pe nimic de către pricopsiții din UE?

Cum rămîne cu statutul de colonie sărăcită în ultimul hal, cu haosul social, cu degradarea morală, cu dezastrul de proprorții epice la care a fost supusă România, încă din perioada pre-aderare și pînă în prezent, de boieri fanarioți ca tine și ca toți ceilalți din clasa politică trădătoare, slugile supuse și devotate ale Uniunii Europene și SUA?

Pădurile României puse la pămînt și în prezent de occidentalii cei civilizați, cine le aduce înapoi? Copilăria a generații întregi de copii români, crescuți fără părinții plecați să își cîștige existența pe meleaguri străine, cine o recuperează?

Ce să vezi, boierilor fanarioți nu le mai place de UE și SUA, cînd Stăpînirea s-a întors împotriva lor! Așa cum s-a răzgîndit Băsescu și nu îi mai place cu SUA și DNA, doar pentru că îl paște pușcăria, iată că și Năstase are acum, brusc, un cui împotriva UE, doar pentru că a stat un pic la mititica.

S-au supărat boierii, muică, ei credeau că stăpînii străini îi vor ține în brațe și o să împartă prada împreună. Și cînd colo, Stăpînirea străină este de o lăcomie feroce, cum nimeni nu putea să anticipeze, nu îi mai ajung resursele României și iobagii pe care îi exploatează, a poftit acum și la moșiile și bogățiile strînse după atîta amar de corupție istovitoare de fanarioții pe care i-a pus în jilțuri!

Năstase, Băsescu și alți jupîni ca ei au crezut că se pot pune la adăpost, că vor jupui țara asta ca pe un ciolan și nu vor păți nimic, iar acum, puși în fața faptului împlinit, și anume că stăpînii străini nu au nici un Dumnezeu și s-au apucat să își execute slugile, țipă că au rămas cu onoarea nereperată.

Lasă, că le-o reperează domnul Culaie!

2 comentarii :

Anonim G spunea...

Intrebare retorica !
Cei cu sortulete nu se incurca in fineturi de astea !
In 2005 era un plan, acum e alt plan. Iar ''megafoanele'' au sarcina sa-l difuzeze si sa-l sustina.
Stapinii lumii au stabilit directia BRICS si asa se ''combate''. Macar de am fi printre primii in noul club.....

Riddick spunea...

Văd c-au intrat în noul club bancar "incompatibilităţi reciproce" precum Arabia Saudită, Israelul şi Iranul.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):