14 februarie 2015

Deconstrucţia propagandei de angrenare a României în război

Tu te-ai găsit să vorbeşti de teroarea anilor ’50 şi de ruşi? Tu, care l-ai promovat pe Silviu Brucan, criminalul care cerea în Scânteia pedeapsa cu moartea pentru Iuliu Maniu şi Ion Antonescu? 

Lucian Mîndruţă l-a promovat aproape două decenii pe Brucan ca politolog de referinţă (emisiunea-interviu de duminică la prânz, la PRO TV), apoi când a plecat la Antene (pe bani mai mulţi) a bălmăjit ceva de genul "şi cei din mass-media au rate de achitat".

Acum - apud Mîndruţă - cică ar trebui să fie un entuziasm de masă faţă de ideea de a (re)deveni militar, de a fi mobilizat, concentrat, recrutat:

Nu, nu sunt chestii aiurea, dar trebuie observat şi cine le cere, si de ce tocmai acum: oligarhia RO, la ordin extern (mesajul promovat insistent fiind "România este în pericol de a fi atacată de Rusia").

Mîndruţă, luat în primire aşa cum trebuie:
Dragă Lucian Mândruţă,

Sunt unul din tinerii între 20 şi 35 de ani cărora te-ai adresat prin intermediul scrisorii postate pe blogul tău.
Eşti supărat pentru că ţi se pare că nu am vrea să ne apărăm ţara. E dreptul tău să crezi asta. Dar e şi dreptul nostru să-ţi spunem că greşeşti. Cred cu tărie că majoritatea tinerilor români vrea să-şi apere ţara, dacă ar fi atacată. Şi subliniez dacă ar fi atacată. Cred că ei îşi iubesc părinţii, bunicii, soţiile şi copiii şi nu ar fugi. Nu am fost niciodată un popor laş.
Dar suntem un popor inteligent, în ciuda spălării intensive de creiere pe care tu şi postul tău de televiziune aţi practicat-o atâta amar de vreme. Vedem că nu suntem chemaţi să ne apărăm ţara, ci să mergem să ţinem partea unui imperiu într-un război economic cu alt imperiu.
Poate că scrisoarea ta ar fi credibilă, dacă nu ar abunda în manipulări ieftine şi minciuni obscene. Şi mai ales dacă nu ar fi scrisă de tine.
Tu te-ai găsit să vorbeşti de teroarea anilor ’50 şi de ruşi? Tu, care l-ai promovat pe Silviu Brucan, criminalul care cerea în Scânteia pedeapsa cu moartea pentru Iuliu Maniu şi Ion Antonescu?
Tu te-ai găsit să vorbeşti de Ştefan cel Mare şi războaiele sale? Nu suntem toţi la fel de ignoranţi, unii am mai citit şi istorie şi ştim că Ştefan cel Mare nu a apărat niciodată Vestul. Sau Estul. „Vom lupta până la moarte pentru legea creştinească, noi cu capul nostru”, le scria Sfântul Voievod principilor Occidentali sperând să primească ajutor. A primit…încurajări. Vorbe.  Tu lupţi pentru legea creştinească, Lucian?
Încetează deci cu minciunile aşa cum ai făcut-o de 20 de ani. Singurul care s-a târăt pe jos şi a pupat bocancii ai fost tu. Întâi pe cei ai evazionistului Sârbu şi apoi pe cei ai turnătorului Felix Voiculescu. Şi tu vii să ne vorbeşti nouă de târât pe asfalt? Tu, cavalerul de Corbu” al lui Adrian Năstase?
Te-aş întreba dacă nu ţi-a fost puţin jenă când ai scris toate astea, dar mi-am dat seama că nu eşti familiar cu acest sentiment.
Dacă îl cunoşteai, nu aveai tupeul să vorbeşti de apărarea neamului, când de 20 de ani nu ai făcut altceva decât să ataci, direct sau indirect, tot ce a avut mai sfânt această ţară. Coverage, yuck, hamburger? Serios? Cu astfel de cuvinte vrei să stârneşti în noi iubirea de neam? Ai uitat de asistaţii social şi de românii buni vs românii răi. 
Stai liniştit. Ne iubim ţara, şi o să ne-o apărăm dacă vine cineva cu „gând mişel”, aşa cum spune poezia. Dacă vine.
Dar dacă există oameni sătui de ţara asta şi care nu vor să o apere, dacă există oameni pentru care tot ce contează e facebook-ul, cluburile sau berea, dacă există oameni care îi preferă pe ruşi, e pentru că ai existat tu şi cei ca tine, care de 25 de ani i-aţi îndoctrinat non-stop să urască tot ce e românesc. Tu şi cei ca tine i-aţi promovat pe toţi interlopii şi desfrânaţii, pe politicienii vânzători, pe „oamenii de bine”, spunându-ne că sunt „elita ţării” , sau „generaţia yup". În timp ce voi ne vorbeaţi de „integrarea europeană”, de „occidentalizare” am rămas fără industrie, fără agricultură, fără pământ, fără resurse, fără păduri. Doar aerul nu i l-aţi luat acestui popor.
Poporul „primitiv”, „înapoiat”, „pupător de moaşte”, „naţionalist” pe care l-aţi intoxicat cu manele şi kitsch, de a ajuns să se urască pe sine şi să plece în străinătate. Unii nu mai au ce familie să apere…aţi destrămat-o voi, iubitorii de globalizare. Dar e şi vina noastră, recunosc.  Am picat prea uşor în faţa vorbelor voastre mieroase şi a promisiunilor fără fond.
Dragă Lucian, destul de mulţi oameni din ţara asta s-au prins că suntem de fapt o sub-colonie administrată din altă parte. Am priceput că drepturile noastre fireşti ni se restrâng în fiecare zi pentru tot felul de pretexte şi suntem trataţi ca nişte criminali apriori. Ştim. Şi mai ştim că acum aveţi de nevoie de noi.
Aşa că mesajul meu de încheiere este acesta: vom muri pentru cine şi pentru ce vrem noi, nu pentru „miopia şi neghiobia altora„, cum zicea Mircea Eliade. E ultima libertate care ne-a mai rămas.
Cu noi este Dumnezeu. Şi nu mă refer la pagina de facebook a prietenului tău rătăcit.

7 comentarii :

Riddick spunea...

In caz de razboi, ne salveaza Lucian Mindruta aka Romanian Sniper

Va mai plictisesc cu urmatoarele citate din Lucian Mindruta, lector la Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii:

Tara e prea mica pentru cit pot eu sa iubesc: In seara asta am aflat un lucru important: nu ma pot multumi cu identitatea de roman. Ma identific cu Jules Verne si cu Creanga, cu Rousseau si cu Ion Barbu, cu Jack London si Bill Bryson si cu Cartarescu. Nu sunt un om mare, dar chiar si asa, mic, simt ca n-avem o cultura destul de mare sa-mi fie suficienta. Nici valori specific nationale, numai si numai ale noastre. Imi place planeta asta, pe alocuri. Nu ma fortati sa iubesc cca 250.000 km patrati. Nu e drept. - sursa de intelepciune

http://metropotam.ro/La-zi/in-caz-de-razboi-ne-salveaza-lucian-mindruta-aka-romanian-sniper-art4665125546/

Riddick spunea...

Stai liniştit. Ne iubim ţara, şi o să ne-o apărăm dacă vine cineva cu „gând mişel”, aşa cum spune poezia. Dacă vine.
Dar dacă există oameni sătui de ţara asta şi care nu vor să o apere, dacă există oameni pentru care tot ce contează e facebook-ul, cluburile sau berea, dacă există oameni care îi preferă pe ruşi, e pentru că ai existat tu şi cei ca tine, care de 25 de ani i-aţi îndoctrinat non-stop să urască tot ce e românesc. Tu şi cei ca tine i-aţi promovat pe toţi interlopii şi desfrânaţii, pe politicienii vânzători, pe „oamenii de bine”, spunându-ne că sunt „elita ţării” , sau „generaţia yup". În timp ce voi ne vorbeaţi de „integrarea europeană”, de „occidentalizare” am rămas fără industrie, fără agricultură, fără pământ, fără resurse, fără păduri. Doar aerul nu i l-aţi luat acestui popor.

Simeone spunea...

Asta cum zic unii; false flag...

E mai grav...
http://www.nasul.tv/2015/02/15/europa-si-pericolul-dac-razboiul-impotriva-istoriei-noastre/

Riddick spunea...

Observ de la o vreme curentul "dacizant' - ei vin cu ipoteze, cu care însă nu-i sficient să schimbi o limbă, o cultură, o religie; unde-s scrierile, limba, religia dacilor ? Bun, se ascund scrierile (?), dar cum de nu a rezistat limba, măcar parţial ?

Ca să ascunzi cu totul rădăcina dacică ar necesita o organizare mai puternică decât cea necesară pentru a "restructura" cultura.

E o strategie anti-Vest naivă, nu vine-n loc cu ceva clar, şi în plus neagă identitatea naţională.

Riddick spunea...

Nu cu mituri reînviate (daci, Rege, Legiune...) se recâştigă independenţa.

Riddick spunea...

.. trebuie ceva "electrizant", care să facă să tresară mulţimile, să le scoată din adormire şi resemnare. Ceva care să pună masele-n mişcare, însă în direcţia cea bună.

Simeone spunea...

...trebuie ceva "electrizant"

Poate a fost distrus tot ce putea să umple golul istoric... Cine știe?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: