29 noiembrie 2014

Priorităţile imediate ale României


Ordinea priorităţilor nu este neapărat aceasta. Nici lista, completă. Last but not least - ieşirea din UE şi consolidarea suveranităţii naţionale prin eliminarea influenţelor şi intervenţiilor externe în politic, precum şi a interfeţelor care le mijlocesc.
  • Evitarea cu orice preţ a angrenării sub orice formă a României în "războiul regional" de la est, care se poate metamorfoza în al treilea război mondial. În mase ("individual"), o eventuală implicare este extrem de impopulară, dar trebuie să apară şi-n spaţiul public refuzul, rostit răspicat.
  • Crearea de partide naţionaliste, conservatoare şi eurosceptice. Preluarea puterii de către o coaliţie a acestora.
  • În lipsa lor, menţinerea la guvernare a acelei facţiuni din PSD care nu este chiar "entuziasmată" în aplicarea diktatelor externe. Problemă: Ponta nu face parte din ea, deşi acum mimează o disociere de facţiunea Geoană ("pro-americană") din PSD.
  • Blocarea regionalizării. Demascarea obiectivelor acesteia, a comanditarilor şi a implementatorilor. Prin întreţinerea unei antagonizări puternice PSD vs PnL, sunt şanse mari să fie împinsă până după 2016 (Geoană şi Iohannis ar fi vrut "guvern de uniune naţională").
  • Blocarea trecerii la euro. Demascarea obiectivelor acesteia, a comanditarilor şi a implementatorilor. Atenţie: alegeri anticipate = 4 ani de "linişte" în implementarea austerităţii "necesare" trecerii la euro.
  • Revenirea la pragul de validare de 50% pentru referendumuri. Utilizarea pragului actual de 30% pentru demiterea lui Iohannis în eventualitatea încadrării pe procedura de suspendare-demitere ("incompatibilitatea ANI" e taman bună, dar, ce ? să vină ca interimar europeistul Tăriceanu ?! atenţie la şefia Senatului !). N-am mai auzit pe nimeni de la PnL/PDL/ACL să ceară revenirea la pragul de 50%. Au mimat doar o sesizare la CCR, unde Echipa Băsescu a validat drept constituţional pragul de 30% votat de USL.
  • Ieşirea din UE şi consolidarea suveranităţii naţionale prin eliminarea influenţelor şi intervenţiilor externe în politic, precum şi a interfeţelor care le mijlocesc.

13 comentarii :

Riddick spunea...

O gândeam demult, dar acum o şi formulez: ce dracu' de "partid de stânga" o fi PSD dacă nu menţionează naţionalizările în programul politic, printre soluţiile de guvernare ?!

Eh, riscăm căderea în clişee - naţionalizările nu-s doar soluţii de stânga, dovadă naţionalizarile din Ungaria, sub guvernarea Fidesz-Orban.

Anonim G spunea...

Primul ministru Australian, Kevin Rudd a spus(sper ca nu e un fascist, extremist, nazist,.....ist etc. notoriu):
''

Musulmanilor care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca Australia , in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.
Citat:
"IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.
"IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.

Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.

Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!

o
Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.


Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.

Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.

Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o."
Prime Minister Kevin Rudd - Australia

This email (including any attachments) is intended for the sole use of the intended recipient/s and may contain material that is CONFIDENTIAL AND PRIVATE COMPANY INFORMATION. Any review or reliance by others or copying or distribution or forwarding of any or all of the contents in this message is STRICTLY PROHIBITED. If you are not the intended recipient, please contact the sender by email and delete all copies; your cooperation in this regard is appreciated. Although the sender endeavors to maintain a computer virus free network, the sender does not warrant that this transmission is virus-free and will not be liable for any damages resulting from any virus transmitted.''

Nota. Nu stiu sursa dar nu cred ca e greu sa fie identificata !

Riddick spunea...

Nu e actualul premier australian, ci unul anterior (tot de la conservatori). Am citit declaraţia respectivă la momentul când ea a apărut, acum câţiva ani.

Dacă Australia era-n UE, precis vota "parlamentul european" vreo rezoluţie de protest împotriva declaraţiei.

Ideea de bază este: "Nu vii tu, invitat sau neinvitat, să-mi faci tu mie ordine-n casă ! Ia vezi...".

Anonim spunea...

@RIDDICK In vremurile de acum puten citi( tipari) si sa o dam mai departe?

Riddick spunea...

"Citeşte(-l ?) şi dă(-l ?) mai departe !" - inscripţie pe manifestele comuniste din ilegalitate (1924-1944).

Da, se poate da mai departe, ia uite - am cinci "butoane" de redistribuire la fiecare postare (pentru e-mail, Blogger, Twitter, Facebook şi Google+). ;-)

Ceausescu de Dreapta spunea...

Pai eu cred ca ar trebui mai intai prin a incepe sa explici oamenilor ce ar insemna "iesirea din UE". Anyway, cum nu cred ca ai s-o faci, am s-o fac eu.

Toate investitiile occidentale din Romania, atatea cate sunt ele acum.. will be all gone. Impreuna cu toate locurile de munca aferente. Pe langa asta, Romanii nu vor mai avea acces la piata muncii din UE, iar cei lucreaza deja acolo (cateva milioane de oameni) vor fi fortati sa se intoarca inapoi in Romania unde bine inteles vor ingrosa randul somerilor. Firmele romanesti de asemenea vor pierde accesul la piata europeana si vor fi si ele nevoite sa faca concedieri.

"şi consolidarea suveranităţii naţionale prin eliminarea influenţelor şi intervenţiilor externe în politic, precum şi a interfeţelor care le mijlocesc." Mai era unul inainte care era obsedat de treaba asta. Pentru ca nu-l lasau "cercurile imperialiste" sa faca ca in Coreea de Nord.

Nu cred ca nationalismul este solutia pentru Romania. Problema voastra este ca din in ce mai multi realizam acest lucru si nu veti avea castig de cauza. :-)

Riddick spunea...

Ceauşescule...

"Nu explic" aici fiindcă se poate ieşi în mai multe moduri, e posibil să vedem la Marea Britanie şi/sau la Ungaria. Vii cu şantaje d-astea de doi euro, de parcă n-ar lucra turci în Vest (Turcia nu e-n UE !). Cine le mai spală la cur paraliticii şi boşorogii, cine le mai face zidărie sau le desfunda canalele ? Aduc maghrebieni ? Posibil, e-n planul Euro-Med de colonizare cu musulmani în Europa. "Firmele româneşti" sunt majoritatea tot ale străinilor, şi-ar da singuri peste picioare. Dacă UE face figuri, băgăm taxe vamale şi punem taxe zero cu Rusia-Coreea-Japonia-China-SUA-Turcia, e OK, da ? ;-)

Naţionalismul a facut statele. Nu te bizui pe numere, stârpiturile de genul tău nu sunt în stare să ia arma-n mână şi să zboare creierii unui inamic, sau să-i ia gâtul c-un cuţit.

Riddick spunea...

A...

"Tizul tău", cu toata nebunia lui (şi nu-l laud în cele ce voi spune mai departe) avea dreptate cu teza "neamestecului în treburile interne". Au avut grijă libărcile s-o bagatelizeze după aia...

Riddick spunea...

1989

- Nicolae Ceaușescu declară într-un discurs televizat (pe 20 decembrie) că "această campanie împotriva României face parte dintr-un plan mai general împotriva independenţei şi suveranităţii popoarelor - a acelor popoare care nu vor dominaţia străină şi sînt gata să-şi apere cu orice preţ, inclusiv cu arma în mînă, independenţa, dreptul la o viaţă liberă"
- Comunicatul către țară al CFSN (22 decembrie) vorbește despre România integrându-se în "Europa unită", văzută sub forma Casei Comune Europene, concept lansat de Gorbaciov: "9. Întreaga politică externă a țării să servească promovării bunei vecinătăți, prieteniei și păcii în lume, integrîndu-se în procesul de construire a unei Europe unite, casa comună a tuturor popoarelor continentului. Vom respecta angajamentele internaționale ale Romaniei și, în primul rînd, cele privitoare la Tratatul de la Varșovia."
- Pe 16 iunie apare Declarația de la Budapesta, care sugerează federalizarea României: "Transilvania a fost şi este un spaţiu de complementaritate şi trebuie să devină un model de pluralism cultural şi religios", "Dreptul la o reprezentare politică autonomă şi la autonomie culturală a fiecărei naţiuni trebuie garantat".

Crystal Clear spunea...

În curănd n-or să mai fie "muncitori" , ci roboţi , pe bune, deci nu va mai fi nevoie de salarii,iar profitul firmelor străine se va duce în tara lor... Deci nu beneficiem nici măcar de impozitul pe profit realizat de firmelele străine , în România.

Avem nevoie de INVESTIŢII ROMÂNEŞTI pentru ca profitul să rămână în Romănia. Avem nevoie să ne creăm CAPITAL propriu pe care să-l acumulăm şi să-l investim tot la noi acasă . Să facem capitalism la noi acasă ca să ne dezvoltăm noi , nu să se dezvolte alţii pe seama noastră

Riddick spunea...

Mai întâi trebuie s-avem O VOCE ÎN PARLAMENT care să enunţe toate astea...

Crystal Clear spunea...

Oare când ?

Riddick spunea...

Nu-mi dau seama. Deocamdată are relevanţă doar Funar, dar e blocat de CVT, un om de-al Sistemului. Nici Funar nu-i chiar "the cat's meow", dar nu-i altul în blockstart, deocamdată.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: