14 august 2014

Dacă ăsta nu este UN PLAN PREMEDITAT, atunci, ce-o fi ?!


Bucureşteni care încă mai aveţi locuri de muncă... în curând veţi "beneficia" de statutul de navetist ("relocarea capacităţilor"). Să-şi tragă viermii "renta" din terenurile valoroase.

BURSA:

Peli, JLL: "Toate fostele fabrici din Capitală vor deveni proiecte imobiliare"

     Intenţia în cazul fostelor fabrici din Bucureşti este ca toate să fie reconvertite în proiecte imobiliare, ne-a declarat Attila Peli, şeful departamentului de terenuri din cadrul companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle.
     Domnia sa ne-a precizat: "Data lor de livrare depinde foarte mult de starea generală a pieţei, respectiv raportul dintre cerere şi ofertă, precum şi de posibilităţile de finanţare ale dezvoltatorului în speţă. În acest moment, preţurile pentru fabrici în zonele centrale variază între 500 şi 1.000 de euro/mp, iar cele care ies din acest interval sunt excepţii".
     În ultimii zece ani, majoritatea tranzacţiilor cu terenuri mari în Capitală au avut ca obiect terenurile fostelor fabrici şi uzine, iar motivul principal este că multe dintre acestea au fundamente corecte din punct de vedere imobiliar - acces uşor cu maşina şi transportul în comun, vizibilitate, forma bună a terenului (rectangular, de obicei), capacităţi mari pentru reţelele de utilităţi, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
     Attila Peli a explicat că majoritatea acestor unităţi au fost construite în perioada interbelică şi imediat post-belică şi sunt aşezate sub forma unei centuri interne care înconjoară zona centrală a Capitalei, fiind încercuite, la rândul lor, de marile cartiere rezidenţiale.
     Analistul imobiliar a adăugat: "Odată cu creşterea cererii şi a preţurilor, a devenit evident că aceste proprietăţi nu mai pot rezista desfăşurându-şi activitatea originară, mai ales pentru că au caracteristicile corecte pentru dezvoltări imobiliare - clădiri de birouri, centre comerciale, ansambluri rezidenţiale etc. În ultimii ani, activităţile industriale s-au relocat sau au fost sistate, iar terenurile au fost vândute către investitori care au dezvoltat sau au de gând să dezvolte proiecte imobiliare. Pe de altă parte, aceste proprietăţi nu vor fi la nesfârşit pe piaţă, majoritatea din ele fiind deja cumpărate de dezvoltatori şi investitori. Probabil că, în următorii cinci ani, toate aceste proprietăţi vor fi vândute".
     Reprezentantul JLL apreciază că dezvoltările imobiliare sunt strâns legate de proiectele de dezvoltare a infrastructurii, iar acestea din urmă sunt la mâna unor capricii care sunt în afara mediului privat. "Investitorii nu au altă soluţie decât să se adapteze intereselor politice care decid unde şi ce proiect de infrastructură este oportun de livrat, neţinând cont neapărat de realităţile pieţei", a conchis Attila Peli.
     Recent, a fost anunţată o investiţie de 40 de milioane de euro pentru un proiect imobiliar pe locul fostei fabrici de bere Griviţa, ce va fi derulat de Element Development. Directorul companiei, Ionuţ Dumitrescu, a declarat, pentru Ziarul BURSA, că este interesat de un joint venture pentru această afacere, iar lucrările vor începe până la sfârşitul anului, finanţarea fiind asigurată din resursele proprii, cât şi din credite bancare.
     Potrivit Element Development, proiectul imobiliar va fi construit în trei etape, începând cu lucrările de reabilitare a clădirilor istorice ale fostei fabrici de bere, urmate de construcţia clădirii de birouri şi a unui centru comercial.

8 comentarii :

Riddick spunea...

VOR SĂ TERMINE INDUSTRIA ROMÂNEASCĂ. Cică nu mai e nicio fabrică cu peste 1000 de angajaţi în Bucureşti. De la 200 în jos le poţi numi "ateliere".

Dezindustrializarea Capitalei a fost o „reuşită“
Capitala României nu mai are nicio fabrică în care să lucreze 1.000 de oameni

http://www.zf.ro/companii/capitala-romaniei-nu-mai-are-nicio-fabrica-in-care-sa-lucreze-1-000-de-oameni-12932267

Simeone spunea...

Padure de blocuri in care sufletele stau prinse ca intr-o panza. In mijloc, paianjenul(vila Dante).

Riddick spunea...

Am dat foc la păianjeni în pânza lor - un chibrit aprins, şi jetul unui spray trecut pe deasupra. ;-)

Aruncător de flăcări - flammenwerfer - flamethrower.

Riddick spunea...

"Şmel" ("Bondar"):

The missile is nothing more than a thin-walled container loaded with Fuel-Air Explosive (RPO-A), smoke composition(RPO-D) or Incendiary composition (RPO-Z), with four folding fins at the base. The blast effect of the thermobaric / FAE RPO-A warhead,which contains about 2.2 kg of Fuel-Air Explosive is roughly equivalent to the blast effect of the 107mm / 4" HE artillery shell. Upon explosion, RPO-A warhead generates the cloud of high-temperature flame (blast) which is about 6-7 meters in diameter(blast radius 3 meters or more). The blast cloud lasts as long as 0.4seconds, thus allowing for significant incendiary effect in addition to the massive pressure wave (typical HE explosion lasts much shorter).

http://world.guns.ru/grenade/rus/rpo-a-shmel-e.html

Anonim spunea...

Excelent !!!
Sa se mai laude acum bucurestenii ca aduc cca. 40% la PIB, cind ''ardielienii' ' si ''bacuii'' se bat cu caramida in piept ca ei dau 60%(adica moldovenii, oltenii, muntenii si dobrogenii sint paraziti).
Comentariul acesta mi-a fost inspirit de numele ''Attila Peli, şeful departamentului de terenuri din cadrul companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle.''
Daca ne gindim ca RDS-RCS are cca. 50% din piata de ''cablu'' din Bucuresti, trebuie sa multumim Budapestei ca ne ajuta sa disparem organizat(chiar si fara ajutorul lui ponta si basina); ma refer la Regat, ca dincolo cazul pare a fi rezolvat !

Riddick spunea...


Meciul încă nu-i jucat. Când or bate clopotele-n dungă şi-o ieşi lumea cu parii-n stradă, nu-i văd bine...

Anonim spunea...

Asta daca or sa vrea si urmasii celor ce erau in concediu cind a fost taiat Viteazul !!!
http://deveghepatriei.wordpress.com/2014/08/12/nationalisti-romani-incepeti-atrenamentele-dupa-modelul-camarazilor-din-slovacia-se-pare-ca-razboiul-cu-bozgorii-este-inevitabil/

Riddick spunea...

Până la bozgori, ar fi mai bine să ne ocupăm de "facilitatori" (inclusiv de cei ai bozgorilor). Unele chestii nu se pot pune în aplicare daca nu existra cozile de topor din Sistem.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: