11 aprilie 2013

"Desigur, UE nu fură, ci urgiseşte"


Susținătorii unui proiect politic (euro) recurg la jaful proprietății private spre a mai câștiga niște timp.

"... of Cyprus"

Domnul Vasilescu nu dă atenţie "amănuntului".
     Dar, confiscarea este o silnicie.
     Folosesc termenul "silnicie", pentru că măsura este luată sub oblăduirea Uniunii Europene; însă, dacă măsura ar fi fost adoptată privat, atunci n-ar fi decât un furt abject (desigur, UE nu fură, ci urgiseşte, deşi, astfel, îşi uşurează sarcina finanţării Ciprului, cu scopul să menţină integritatea Zonei Euro).
     Prin urmare, chiar dacă depunătorii la "of Cyprus" ar fi citit contractul şi pe dungă, n-ar fi putut fi preveniţi că, în caz de faliment, îşi pierd dreptul la banii lor.
     Da, îţi pierzi banii, dar nu şi dreptul la ei.
     În mod normal, ăsta ar fi caz de poliţie.

5 comentarii :

Riddick spunea...

Comentarii pe Facebook:

- Macar la comunistii "pe fatza", banii ar fi fost nationalizati, adica ar fi intrat in proprietatea publica.

- Good point ! Sunt privați mai cu moț, și privați "prejudiciabili".

Gogu spunea...

Urgiseste pe cel/cea care se lasa urgisit(a).
Esti masochist, ia d'aci !
Asa cum sint Romanii !
Ca, sa nu-mi spuna mie cineva cum ca Romanii sint atit de ''ieuropeni'' incit il lasa pe Ponta-Naum sa execute orbeste ordinele de la penibila poarta, mai abitir ca pe vremea lui Boc, pe spinarea colectiva !
Norocul e ca aceasta constructie e atit de inepta, de handicapata si de contra naturii, incit va imploda cit de curind; desigur ca, pina atunci, unii ar putea sa dispara de pe harta, cea mai vulnerabila fiind masochista Romanie, in curind regionalizabila !!!
Amin !

Riddick spunea...

Lumea e pasivă deocamdată, dar am discutat cu destui și cam pricep detaliile. Și se-ntreabă "când ne-om urni ?"

Gogu spunea...

Doamne , prietene !
Cine sa se urneasca ? NOI ?
Pai noi am rabdat de foame si lipsuri CRUNTE 10(zece) ani si nu ne-am miscat.
Faceau disidenta cei pe care ii injura acum toata societate, fiindca stiau tot ce misca si cum era sabotat Statul Roman; tot ei ii scoteau in deplasari externe pe ''intelectuali'', doar-doar vor discuta cu cine trebuie sa se intimple ceva !
Si nu se intimpla !
Daca nu era valul '89 acum ne conducea Nicusor.
Sa ne rugam la Dumnezeu sa se ridice grecii(ajutati sau neajutati de rusi, prietenii lor traditionali), sa se ridice ungurii(care au singe veritabil de luptatori ), spaniolii, italienii etc. fiindca noi nu mai sintem !
In Romania nu se vor ridica decit alogenii care-si zic Romani si cauta cu osirdie ''criminali'' comunisti care au 80 - 90 de ani !
Dar sicriminalii astia sint Romani, nu alogeni dintre cei care conduceau Tara in anii ciumei rosii aduse de peste Ocean si sadita in Rusia, apoi in jumatate din Lume !
Doamne ce blestem !!!
A propos! L-ai auzit aseara pe Bodan Chireac spunind ca ''stati linistiti ca regionalizarea nu se va face '' ? Daca ''buzatul'' zice asta stie el ce stie !

Riddick spunea...

Nu se ştie cât de alogeni sau de neaoşi ar fi cei 35 pentru care se cere anchetă, dar mi se pare o mascaradă, o distragere de la alte chestiuni. Până la o condamnare definitivă, câţi dintre ei vor mai fi în viaţă ? Pe Pleşiţă nu l-a întrebat nimeni de sănătate cât a mai trăit (doar un exemplu).

Se pare că regionalizarea "trebuie" făcută cu desfiinţarea judeţelor, dar asta n-ar trece niciodată de un referendum corect. Tot la varianta Băsescu-UE cred că se va recurge, numirea regiunilor tot "judeţe", apoi comasarea judeţelor în regiuni (adică modificarea doar a legii administraţiei publice locale, nu a Constituţiei). Dar asta, după spargerea USL. Din păcate, pare o variantă imparabilă, dar o altă majoritate ar putea reface judeţele, mergând invers.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: