08 martie 2013

"Principiile" eurodictaturii sunt formulate din ce în ce mai clar


Miniştrii de Externe ai Germaniei, Olandei, Danemarcei şi Finlandei i-au transmis vineri o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în care îi cer să propună un mecanism de intervenţie împotriva statelor care încalcă statul de drept şi valorile fundamentale ale UE.

Ungureanu (2012): "Există o preocupare privind modul în care politicile europene pot fi puse sub semnul întrebării la nivelul executivelor şi parlamentelor naţionale de expresia politică a xenofobiei, a parohialismului politic, de atitudini antidemocratice, într-un cuvânt de atitudini antieuropene. Şi preşedintele Consiliului, şi eu considerăm că este nevoie de o dezbatere care, tehnic, poate fi legată de lucrările unui Consiliu European, antrenând factori politici de înaltă decizie, asupra valorii ideii europene şi a modului în care ne raportăm la aceasta."

Liberalii – ATAC la scaunul lui Ponta în trei paşi !

O misiune usoara, avand in vedere ca partidul lui Vasile Blaga este in deriva si ca lideri importanti, cu multe voturi in spate, cum ar fi George Scripcaru sau Liviu Negoita, refuza sa ia partea vreuneia dintre tabere, semn ca nu mai cred in sansa partidului de a mai misca ceva de unul singur. Culmea, apropierea de liberali a fost recunoscuta chiar de liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, acesta declarand ca ”pe zona de dreapta va trebui sa existe o colaborare intre toate fortele, in special intre PNL si PDL”. 

Cine zice, ăla e !

Înregistrări: PDL pare să-şi fraudeze alegerile. Ce i se pregăteşte lui Vasile Blaga 

Vocea Rusiei - Germania a luat decizia cu Schengenul sub presiune rusească

Reacţia statelor occidentale, cu precădere a Germaniei, s-a bazat pe instinctul de conservare, declarându-se imediat împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Numai la Bucureşti, politicienii USL-şti şi adversarii lor băsişti n-au înţeles nici până azi că i-a lovit trenul, acuzându-se reciproc pentru acest eşec.
  • Ba eu cred că e o decizie luată de comun acord.

Radu Golban: Germania, mitul victimei

Ultimii ani în relaţie cu Uniunea Europeană nu au mai adus nici un progres. România nu este însă o excepţie a trăirii unui eşec în relaţiile cu Bruxelles-ul. În timp ce tot mai multe voci din state bine integrate în Europa precum Grecia, Italia, Spania şi Portugalia sau chiar Franţa cred că viitorul este în afara zonei Euro, noi ne cramponăm într-o formă nefirească pentru un proces de integrare anacronic care până în prezent nu a adus nici unei ţări, în afară de Germania şi câteva state mici din jurul Germaniei, vreun avantaj.

Industria României, o veritabilă bombă cu ceas pentru economia naţională

Prin toate aceste manifestari si nu numai, industria Romaniei se transforma din zi in zi intr-o adevarata bomba cu ceas pentru economia nationala, zeci de mii de muncitori si familiile acestora, iar pe orizontala economiei alte zeci de mii, din cei peste 220.000 din zilele bune ale sectorului industrial, fiind amenintati cu trecerea in inactivitate, de multe ori asociata cu actiuni extreme, cum s-a intamplat recent la Mechel, cand un muncitor si-a pus capat zilelor, presat de neputinta si disperare. 

Euroscepticismul și saltimbancii

În mai mult de 50 de ani proiectul a evoluat de la o simplă zonă de liber schimb sectorială la o uniune vamală, apoi la o piață comună și tinde către o uniune economică și monetară, în paralel făcându-se eforturi semnificative pentru o uniune politică. La prima vedere Europa Unită înseamnă libertate mai mare. Privind fără prea mare atenție, mai multă Europă (integrare pe verticală și orizontală) înseamnă mai multe beneficii pentru cetățenii care se regăsesc în interiorul acestei grupări. Din păcate nu putem să nu remarcăm faptul că Proiectul European a încetat demult să mai fie un proiect economic.

Consilier prezidenţial : Ciocu' mic, să nu suparăm "partenerii tradiţionali"

Daca intr-un astfel de moment complicat la nivel regional, cand securitatea si stabilitatea regiunii sunt vulnerabilizate, noi ne contrazicem in relatia cu partenerii de care depinde securitatea Romaniei, atunci am un mare semn de intrebare privind intelepciunea in politica externa. Anumite chestiuni punctuale sunt rastalmacite in Romania, punandu-se pe un nivel interesant intrarea in contradictie cu partenerii europeni si euroatlantici ca o chestiune de demnitate. Aceasta atitudine ma face sa cred ca pe undeva cineva fie nu intelege, fie are o agenda dubla.
  • "Agendă dublă"... când USL a votat la parlament TOATE eurodiktatele ! Mai degrabă un joc dublu, să lase PDL în faţă să se afişeze ca lacheu al Bruxelului, iar ei să mimeze euroscepticismul şi să atragă votul naivilor

Parfumul toxic al marelui Căcărău...

...se întinde peste PNL ca un duh rău, ameninţând să osifice acest partid, care tinde să devină monolit. Totul, pentru ambiţia deşănţată a unui om, care se visează preşedinte într-o ţară pe care nici nu cred că o înţelege. Ambiţia sa vizează însă, s-o recunoaştem, şi un cadru mai larg, care presupune o oarece viziune politică: el vrea (şi asta a fost, probabil, înţelegerea cu Ponta) ca România să fie angrenată în jocul a două partide mari, unul de stânga (PSD) şi unul de dreapta (PNL). Aceasta presupune unificarea Dreptei, prin eliminarea PDL de pe eşichierul politic.

Comunicat de presă - Prietenii Muzeului Naţional al Ţăranului Român

Evenimentele generate de proiecţia la Muzeul Naţional al Ţăranului Român a unui film cu tematică homosexuală, proiecţie din cadrul programului 'Luna istoriei LGBT', şi protestul care a anulat-o au stârnit o serie de reacţii în mass-media românească şi din partea oamenilor de cultură. Prin rândurile de mai jos, ne adresăm celor care simt nevoia păstrării unei minţi limpezi în tăvălugul informaţional contemporan.

Dăianu : regionalizarea periclitează trecerea la euro

Regionalizarea nu trebuie sa “descentralizeze” un sistem prezervand tarele sale; poti ajunge din lac in put!  Mai ales ca Romania a semnat Tratatul Fiscal, ca “semestrul economic” obliga la rigoare pe toate planurile. Daca nu va exista o structurare adecvata a relatiilor intre executiile bugetare regionale si cea la nivel central usor se ajunge in derapaj. Este nevoie ca regula echilibrului bugetar sa fie aplicata la nivelul regiunilor, cu sanctiuni eficace.

Comisia de la Veneţia dezaprobă interzicerea simbolurilor comuniste

Interzicerea simbolicii comuniste, votată anul trecut de Parlamentul de la Chisinau, este în contradictie cu standardele europene. Acest lucru se mentionează în raportul preliminar al Comisiei de la Venetia, realizat la solicitarea presedintelui Curtii Constiutionale a R. Moldova.
  • Comisia de la Veneţia nu vrea nici cvorum la referendumuri (faimoasa Recomandare din 2006, de după euroreferendumurile cu NU din 2005). Atenţie mare la politicienii care invocă recomandarile Comisiei.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Foarte buna sinteza . Felicitari !

Gogu spunea...

Este incredibil cit de mult seamana fostul ''sistem socialist'' cu UE.
In sistemul socialist ne-am luptat ani de zile cu ''doctrina''SUVERANITATII LIMITATE'' CARE TEORETIZA INTERVENTIA STATELOR FRATESTI IN ACEL STAT IN CARE CUCERIRILE REVOLUTIONARE AR FI FOST IN PERICOL.
Asa s-a ajuns la invadarea Cehoslovaciei din 1968, in care actualele state premiante la democratie erau in linia I-a:Ungaria, Polonia, RDG, Bulgaria..
Acum , in UE, se cere un ''un mecanism de intervenţie împotriva statelor care încalcă statul de drept şi valorile fundamentale ale UE.'' Parca e chiar mai direct spus decit s-a chinuit Moscova sa ''teoretizeze'' amestecul brutal in tarile satelite.
Asta, dupa parerea mea, este REZULTATUL PROSTIEI, avind n vedere ca UE nu are, nici pe departe, ''unitatea'' si pirghiile de a o mentine, din fostul ''sistem''(''lagar socialist'').
Daca UE nu dispare repede, va fi rau !!!
OBS. Tarile care sint susceptibile sa devina indisciplinate sint marginalizate si supuse la presiuni de tot felul; asa a fost Romania atunci, asa este Romania acum !

Anonim spunea...

Ce avem noi aici? Da da ce avem noi aici. Unii privesc de jos in sus iar altii de sus in jos. Iar daca raportam tot tabloul in ansamblu la notiunea de timp v-om gasi inceputul celui de-al treilea rasboi mondial. Trist dar adevarat. Doamne ajuta si ne miluieste.

Riddick spunea...

Mulţumesc, Crystal Clear !

Gogu, bună paralela. O aveam în subconştient.

Anonim, pâi cam spre WW3 merge treaba, dacă nu apare ceva nou.

Anonim spunea...

Riddick eu tot incerc sa identific acel NATIONALISM SOCIALIST bine camuflat in partidele actuale sau in organizatii. Mai rau e ca NATIONALISTI ORTODOCSI sunt urmariti, marginalizati si dusi la tacere sub falsa propaganda a socialistilor(iudeo-francmasoni).

Riddick spunea...

Naționalismul "cu adjectiv" e cam la fel ca și capitalismul cu adjectiv - altceva decât cuvântul de bază.

Socialismul este internaționalist, e o naivitate a-l considera capabil de naționalism. UE promovează un fel de megasocialism, unde reglementările nu le mai emite statul/guvernul, ci Comisia Europeană, iar parlamentele doar le ratifică și guvernele le aplică.

Naționaliștii ortodocși ar fi bine să se organizeze politic, nu doar să bombăne.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: