13 noiembrie 2012

Mascarada electorală PDUSL



Un primar PDL susţine candidaţii USL

Surpriză uriaşă în municipiul Hunedoara, sâmbătă, cu ocazia lansării candidaţilor USL, Carmen Hărău (colegiul 7 Deputaţi) şi Marian Câmpeanu (colegiul 3 Senat). Pe scenă, alături de candidaţi şi de preşedintele Coniliului judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ – lider al PNL Hunedoara, cele două candidate fiind membre PNL – şi de ceilalţi fruntaşi PNL şi PSD a urcat şi primarul PDL al municipiului, Viorel Arion. Acesta şi-a declarat, fără echivoc, susţinerea pentru candidaţii USL/PNL. 
  • Aşa păţesti când te înhăitezi cu militanţii pro gay. Arion (PDL, ex-PnL) a iniţiat în 2011 un proiect de lege pentru legalizarea căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex. PDL ştia prea bine ce ispravă a făcut Arion, când l-a nominalizat candidat la primăria Hunedoara.

PolVoş : "USL a sabotat cu bună știință creșterea economică"

În schimb, ARD stimulează inițiativa economică. ARD susține investițiile în energie, în industriile extractive, în agricultură și în industriile creative și vizează o integrare europeană puternică. Motorul economic al României trebuie alimentat pentru a produce mai mult pentru cât mai mulți români. 
  • În traducere: "ARD susţine vânzarea de terenuri agricole străinilor, vânzarea sistemului energetic, a minelor, susţine cenzura internetului ("drepturi de autor"), susţine abolirea statelor naţionale". Şi ştiţi ceva ? USL susţine aceleaşi lucruri, numai că merge pe burtă, nu le trâmbiţează ! Şi-a dat prea bine seama că propaganda pro-UE "nu se vinde bine" electoral.

Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului

  • Ponta rade din guvern omul lui Iliescu plantat la PnL ca mesager pentru reacţie rapidă. "There will be blood" ? Cică "pentru declaraţii antiamericane". Dacă pierdea Obama, ar fi fost tot această motivaţie ?

ARD şi USL au în vedere regionalizarea

Reorganizarea administrativă a ţării este printre priorităţile programelor de guvernare ale formaţiunilor, fiecare având o viziune proprie asupra regionalizării. USL vrea un model european, fără desfiinţarea judeţelor, prin referendum. Pe de altă parte, maghiarii vor o regionalizare cu 16 regiuni, în timp ce Băsescu a propus o împărţire pe opt regiuni.

Cine avea vreo îndoială ?! Şi USL urmează ÎNTOCMAI agenda Berlinului şi Bruxelului

Discuţiile au vizat şi evaluarea problemelor aflate de agenda europeană, context în care partea română a mulţumit Germaniei pentru faptul că aceasta susţine ideea ca toate ţările membre ale UE, şi nu doar cele din Zona Euro, să fie parte ale proceselor de întărire a Uniunii economice şi monetare.

Umor involuntar cu "patriotul" cvasi-senil al USL, Dinu C. Giurescu

Dacă doriţi să rememoraţi, sau să vedeţi pentru prima oară, cine au fost cei care au distrus judeţele României, să ne întoarcem în 1950, ca să vă arăt o lege adoptată de Marea Adunare Naţională, chiar în anul care reprezenta debutul obsedantului deceniu. Aş spune cel mai urât, cel mai trist şi cel mai greu de suportat deceniu din istoria modernă a României. E vorba de Legea nr. 5 din 1950, cea care desfiinţa judeţele României, şi o făcea sub conducere sovietică.
  • Giurescu, membru al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma, condamnă regionalizarea doar în privinţa desfiinţării judeţelor (varianta PDL), deşi USL, pentru care candidează, propune, de asemenea, regionalizarea. Iar menţinerea judeţelor este prevăzută doar "într-o primă etapă" (document PnL).

Societatea Timişoara - repoziţionare anti-ARD, sau iniţiativă a unui grup nereprezentativ ?

Faptul că un fost membru al CC al UTC, fie el şi elev, un băieţaş ambiţios şi dedicat idealurilor Partidului Comunist în 1989, te califică drept 'revoluţionar autentic', cum a făcut-o cu Mărieş, este descalificant. Mihai-Răzvan Ungureanu este produsul bizar al unei lumi politice oculte, creaţia unor forţe interne şi externe care au demonstrat că nu vor binele României, un om acuzat public de reprezentantul SRI că serveşte interese şi puteri străine. Acest autodeclarat 'politician' a ajuns să fie identificat de oamenii de rând cu luxul deşănţat şi pofta de bani maladivă, nu a trecut niciodată prin filtrele democraţiei autentice, faţă în faţă cu electoratul, fiind exponentul clasic a ceea un întreg popor vede ca fiind noii ciocoi ai noii colonii numite România. Ce are cu Timişoara şi spiritul ei această creatură ieşită din eprubetele de import ale politicii de subsol, propulsat de la Iaşi în fruntea diplomaţiei şi apoi spionajului românesc pe căi absolut ascunse ? Ce caută aici, în calitate de adjunct al său, aşa numitul revoluţionar Mărieş, venit călare pe o structură impusă cu jandarmeria în stradă şi cu ofiţerii sub acoperire în scena politică ?

CTP: Mâna moartă şi Sectorul Bruxelles

Mi se pare inadmisibil să se pronunţe asupra anchetării unui parlamentar chiar colegii lui de breaslă.  Un inginer, un medic, un profesor e judecat numai dacă sunt de acord inginerii, medicii, profesorii ?
Un asemenea vot trebuie pur şi simplu desfiinţat.
Dar câtă vreme legea actuală permite parlamentarilor să voteze ridicarea imunităţii unuia dintre ei, cum rezolvăm refuzul lor, iese preşedintele Băsescu la costum negru şi le zice în faţa poporului să mai voteze o dată, cum trebuie, că altfel dă Sectorul Bruxelles cu MCV-ul peste noi şi rămânem excluşi din Schengen ?


Parodie electorală. Un Prim-ministru de eră nouă. Teleconferinţă în ajunul alegerilor

În uralele candidaţilor, pe ritmul alert al melodiei lui Connect-R, domnul Victor Ţanţoş Pontogan încheie această teleconferinţă de succes. Campania electorală poate să înceapă, pentru că este pe mâini bune.

Oltchim: FMI ar solicita privatizarea sau lichidarea - surse

  • FMI ar susţine orice altceva decât funcţionarea profitabilă a Oltchim, în administrarea statului român.

Stâlpii naţiei s-au frânt

Există o singură putere, aceea a arbitrariului, cultivat de o clasă politică incultă, lipsită de educaţie şi sălbatică, o clasă care s-a aşezat pe fotoliile puterii exact precum hoţii stau aşezaţi pe scaunele victimelor ce urmează a fi  uşurate de bunurile lor.

Vocea Rusiei: În mâinile cui va ajunge petrolul românesc? Lecţii din istoria recentă a Rusiei

Dacă statul român nu prelungeşte contractele de concesiune sau introduce un nivel ridicat de redevenţe, în mod inevitabil se vor întâmpla următoarele: în presa occidentală va fi demarată o amplă campanie de denigrare a guvernului de la Bucureşti care va fi acuzat de instaurarea unei dictaturi antidemocratice. Lideri marcanţi ai Uniunii Europene vor condamna vehement acţiunile statului român şi vor ameninţa cu îngheţarea fondurilor europene şi suspendarea dreptului de vot al României în toate forurile comunitare. FMI va critica deciziile guvernului şi va cere returnarea creditelor contractate anterior. Isteria generalizată va fi susţinută de mass-media din interiorul României şi de politicienii locali interesaţi de obţinerea unei atitudini favorabile din partea Uniunii Europene. Pe eşichierul politic nu există personalităţi şi forţe politice capabile să reziste la o asemenea presiune sau măcar dispuse să încerce o politică economică în interesul naţional. Proprietatea statului şi poporului român asupra resurselor naturale este un concept pur teoretic. În practică, tot ce se înseamnă resurse naturale: gaz, petrol (inclusiv cel din Marea Neagră), o bună parte din pământul fertil etc. aparţin unor entităţi străine şi acest lucru nu se va schimba, decât în condiţiile schimbării radicale a clasei politice.


5 comentarii :

Anonim spunea...

Niciunul dintre cei care semnează comunicatul anti-ARD nu face parte din Societatea Timişoara, cea cu Proclamaţia. E vorba de persoane cunoscute ca revoluţionari, dar la Sorin Oprea am îndoieli că este "conducătorul manifestaţiei din 16 decembrie 1989 din faţa Bisericii lui Laszlo Tokes" - el a condus un grup de manifestanţi după ce aceştia plecaseră de la biserica lui Tokes. Este o scrisoare împotriva Societăţii Timişoara şi a poziţiilor exprimate de aceasta, nu emisă de această societate sau de un grup din cadrul acesteia.

Riddick spunea...

Asta bănuiam şi eu, mai ales că nu am găsit siteul ST (ci doar un blog cu acest nume), iar semnatarii nu menţionează ca ar avea funcţii în acest ong sau măcar apartenenţa la el. Totuşi, AGERPRES a acceptat titlul comunicatului.

Anonim spunea...

Uite la Adrian Năstase, cred că-i prieşte puşcăria: "A venit timpul să luăm în propriile mîini soarta petrolului românesc!" http://nastase.wordpress.com/2012/11/11/a-venit-momentul-sa-luam-in-propriile-maini-soarta-petrolului-romanesc/

Riddick spunea...

Aaa, citisem, l-am pus şi la DUDA ZILEI:

11. Năstase a devenit un fel de disident al USL, vorbeşte despre "recuperarea petrolului" începând din 2013, când expiră concesionarea perimetrelor către OMV. În acelaşi timp, USL (continuând ce începuse PDL) trage sforile pentru OMV, să exporte gaze din producţia internă, încearcă să vândă din acţiunile pe care le mai are statul la OMV-Petrom, şi nu face nimic pentru creşterea redevenţelor. Năstase mai consideră că actualul membru al USL, Tăriceanu, a introdus Fondul Proprietatea peste partea statului de la Petrom (diminuînd-o) pe vremea "regimului Băsescu".

http://riddickro.blogspot.ro/2012/10/duda-zilei-septembrie-octombrie-2012.html

Riddick spunea...

"septembrie-octombrie-2012"

E update cu noiembrie-decembrie, scot o postare cu "dude" la fiecare doua luni.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: