25 octombrie 2012

USL are în vedere şi planul B



Liviu Dragnea începe campania pentru şefia PSD

”Daca lucrurile vor merge prost, nu vom reusi sa ajungem la guvernare sau Victor (Ponta –n.r) nu va mai fi nominalizat premier, la congres, Dragnea va revendica sefia partidului. Intrarea in Parlament ii va permite sa isi faca un lobby intens pe langa deputati si senatori, o parte dintre ei avand mare influenta in organizatiile pe care le reprezinta. Cat despre Teleorman, judetul va fi tot timpul in mana lui”, ne-a declarat un lider important al PSD, precizand ca Dragnea are deja in spate mai multe filiale, care au apreciat efortul acestuia in campaniile de pana acum.
  • Discursul lui Dragnea de la mitingul de pe stadion a fost promovat în media mai mult decât ale altora.

RAPORT GEOPOL: Starea internă din Alianţa România Dreaptă

Accentele europene din retorica PDL par la fel de nefericite pentru aceasta perioadă : despre care Europă este vorba ? cea din care se întorc din ce în ce mai mulţi emigranţi români rămaşi fără locuri de muncă ? ori Europa oamenilor scoşi în stradă de guvernările îndreptate împotriva statului bunăstării, precum guvernarea Emil Boc?

Oroare de comunicare: Voiculescu, protectorul Regelui şi al intelectualilor

Voiculescu face un joc isteţ: se plasează în fruntea curentului monarhist, care începe să sporească, în condiţiile creşterii scârbei faţă de clasa politică. Îşi blindează anturajul cu intelectuali, nume sonore pentru opinia publică. Şi, nu în ultimul rând, realizează o spectaculoasă operaţie de impostură cosmetică, susţinută de puternice forţe mediatice, dar şi de cercuri mai discrete.

"Nu te pui cu ruşii", zice Ilici

"Nu pui în discuţie relaţiile interstatale pentru un incident legat de persoane. Lucrurile nu trebuie exacerbate. Pe cale diplomatică, ele trebuie tratate cu înţelepciune, cu atenţie", a declarat Ion Iliescu.

Kelemen: Într-o ţară democratică se poate discuta despre orice subiect, şi despre federalizare

El a adăugat însă că nu vede nici un rău în a discuta şi despre o astfel de construcţie: "Nu le-am auzit, declaraţiile domnului Tokes, dar în Uniunea Europeană sunt o grămadă de ţări federale, care funcţionează perfect şi cetăţenii sunt fericiţi. Statele federale nu vin de la diavol, ci sunt realităţi, consacrate, cu creştere economică substanţială. Numai dacă vă gândiţi la Germania sau la Austria, vă daţi seama că nu există acolo oameni mai puţini fericiţi decât în România. Nu văd nici un rău să discutăm şi despre o astfel de construcţie. Nu spun că se va realiza, dar de discutat putem să o facem".

Ponta ar vrea scăderea TVA, bugetul fiind realizat taxând "bogaţii"

Este adevărat că TVA este o resursă importantă şi stabilă pentru bugetul statului dar este împărţită incorect pentru că şi cel care are venit minim şi cel care este milionar în euro plăteşte aceeaşi taxă pe valoare adăugată la pâine, la benzină sau la oricare alt produs. TVA afectează în special persoanele cu venituri medii şi mici care reprezintă 90% din populaţia României.
  • E generos, îi înmulţeşte cu 10, faţă de cifra 1% dată de ocupişti ("We are the 99% !"). TVA e cea mai democratică taxă - taxează exact ce consumă fiecare.

Ungureanu visează cai verzi pe pereţi: alianţă cu un PnL fără Căcărău

Întrebat cu cine şi-ar dori să se alieze ARD, Ungureanu a răspuns că în acest moment singurul partid la care se gândeşte este PNL, dar nu cu actuala conducere. "Mă gândesc foarte serios la felul în care am putea închega o cooperare politică cu Partidul Naţional Liberal. Mai departe, fantezia mea în momentul acesta nu merge", a spus Ungureanu.
  • Din toamna lui 2009 tot aud propaganda asta, că "se sparge PnL"...

FMI-ul îi cere României un experiment - retragerea statului din economie

"Guvernul ar trebui să decidă care întreprinderi ar trebui să rămână în mâinile statului, deoarece eşecul pieţei într-un anumit sector nu poate să fie remediat printr-o reglementare mai bună. Lista companiilor ar trebui să fie publicată. Toate celelalte companii de stat ar trebui să fie privatizate sau lichidate. Nu este necesar pentru stat să deţină companii miniere sau firme care activează în domeniul chimic", se arată în raportul citat.

Taxa pe tranzacţiile financiare va sufoca fragila piaţă românească

Taxa pe tranzactii financiare a fost acceptata deja de 11 tari membre, iar Comisia Europeana se ambitioneaza sa obtina un acord din partea tuturor celor 27 de tari din Uniunea Europeana, pana la sfarsitul anului. Romania nu s-a exprimat inca in privinta propunerii care prevede introducerea taxei pentru tranzactiile dintre institutiile financiare.

Dinastia Duda l-a decorat pe Nistorescu (printre alţii)

Cornel Nistorescu a apreciat decoraţia drept "o onoare venită din partea Casei Regale, pentru această profesie în slujba comunităţii şi în slujba ţării".
  • De ce s-au mai prezentat atunci acolo Rusan şi Blandiana (decoraţi, şi ei) ? Sau nu ştiau cine va fi pe listă ?!

L-a "făcut" Blejnar pe Băsescu?

Sorin Blejnar avea pe biroul lui de şef al fiscului, la fel ca ceilalţi circa 1000 de oficiali români cu funcţii importante, un telefon securizat prin care putea vorbi cu Traian Băsescu ori de câte ori avea o urgenţă. Numai că Blejnar era fie extrem de neglijent, fie foarte interest să-l sune pe preşedinte de pe o linie telefonică obişnuită. Întrebarea este de ce i-a răspuns preşedintele? 

Autocraţia de la Bruxelles şi "juntele" civile sprijinite de ea

Aparatcicii de la Bruxelles au început să conducă direct prin aparaticicii de la Roma şi Atena. Am aflat că Mario Monti mai doreşte un mandat. Nu-mi amintesc însă să-l fi obţinut pe primul, spune Hannan. Acestea au fost junte civile. Este drept că s-a respectat litera legii şi că parlamentele i-au susţinut. Acesta este însă cazul oricărei dictaturi, de la Napoleon încoace. Întotdeauna reuşesc să obţină sprijinul parlamentului. Realitatea este că avem de a face cu administraţii impuse în anumite ţări pentru că a ţine acele ţări în zona euro era mai important decât să le laşi să voteze pentru politica pe care o doreau.

Mişcarea împotriva euro se extinde – sfârşitul monedei euro şi al Europei

Naţionalismul monetarist este însoţit de renaşterea unui sentimentul anti-german extins şi stereotipuri de genul Nordul harnic împotriva Sudului leneş, marcat şi de elemente religioase, protestanţi împotriva catolicilor. Este imaginea unei Europe dezunite în contrast cu cea a continentului proaspăt laureat al Premiului Nobel pentru Pace, potrivit L’Espresso.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: