31 iulie 2012

"It ain't ready till the fat lady sings"



Curtea Constituțională poate decide în privința referendumului cu șase judecători din totalul de nouă. USL a numit patru din ei.

Ce se întâmplă dacă CCR nu va ajunge la o decizie cu două treimi, referendumul nefiind nici validat, nici invalidat şi prin urmare nu se constată nici intrarea în vigoare a demiterii, nici încheierea interimatului. Ei bine, atunci răspunderea ajunge la Parlament, care “va decide asupra procedurii de urmat".

Cum l-a împăcat Traian Băsescu pe Victor Roncea cu George. George Soros

Spre știința USL: Prag de validare a referendumului există în 18 state europene

Sabin Gherman ("M-am săturat de România", 1998): Noi, ardelenii şi bănăţenii, tare-am vrea să vă întrebăm câte ceva

Sabin Gherman (1998, manifestul "M-am săturat de România"): "Dacă regret ceva, acum la treizeci de ani, e că m-am născut aici, că fac parte din cei ce au învățat pe la școli că poporul ăsta, boborul, domnilor, a fost într-o erecție continuă în fața istoriei. Care popor? Noi, cei care n-am făcut nici măcar o dată dovada virilității, noi, care în timpul invaziilor ne ridicam poalele în cap și fugeam în păduri, noi, care leșinam prin sălile unde se hotăra istoria, noi, care astăzi ne scremem pentru o bucată de pîine și nu mai știm ce șmechereli să mai inventăm. Ăștia sîntem, peticiți în cur, rupți în coate; intrăm în istorie ca-ntr-o infectă crîșmă de cartier. Între două ghiorăituri și-o înjurătură, poporul (boborul, domnilor), vorbește bățos despre Posada, despre Mihai Viteazu, despre "trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească". Și - iarăși - un ghiorăit victorios. M-am săturat să-mi fie rusine. De aceea, prietenilor mei din vest le spun ca sînt din Transilvania. Altă țară. Altra paese. Other country. L'autre pays. [...] Niște oameni au făcut Unirea de la 1918. Alții sperau într-o confederație de tip helvetic, împreună cu Ungaria, Cehia și Austria. Alții, ca Slavici, au spus că unirea Transilvaniei cu România e o porcărie și au făcut pușcărie. Acum se vede ce-a ieșit. Seriozitatea, eleganța, disciplina - atribute ale Ardealului - au fost invadate de miticisme, de balcanisme ordinare, de civilizatia semințelor de bostan. Era o șansă pentru România să se unească cu Transilvania, să învețe cîte ceva din organizarea ei, din sistemele ei de valori. N-a fost așa; România a înghițit Transilvania - de aceea din trei in trei metri aluneci astăzi pe flegmele de pe marile bulevarde.[...] În rest, zile bune - m-am săturat de România, vreau Transilvania mea".

Tokes: O Românie prezidată de Traian Băsescu trebuie să dea ascultare revendicărilor maghiare

Căsuța poporului și bojdeuca șefului de stat

Niște melteni, pe plajă: „să mergem să-l referendăm pe Băsescu !”

Popa de roșu Ioan Robu (fost membru al Marii Adunări Naționale a RSR) a dat indicății papistașilor să voteze la referendum

Papai măturând grajdurile lui Augias C. Neculai

6 comentarii :

Riddick spunea...

Miza unei grupari de carcalaci, de origine rusa la baza, a fost sa se strecoare prin gaurile svaiterului asta care a ajuns statul roman, sa-si gaseasca cuib undeva la umezeala, la intuneric si la caldura - unde puiesc de obicei carcalacii, apoi sa se inmulteasca si sa se aseze care pe unde poate, prin tot felul de cotloane ale statului, de unde sa-si faca treaba lor de carcalaci. Asa a ajuns un Marius Oprea sa functioneze in guvernul Boc, pus de fapt de Tismaneanu, care l-a pus si pe Dobrincu la Arhive, si pe un infractor pesedist - George Costin - la secretariatul pentru revolutionari, si tot Tismaneanu l-a corcolit si pe ticalosul de Dan Voinea, complicele lui Ilici la uciderea lui Ceausescu si cel care a matrasit Dosarele cele mai importante ale Romaniei, cele care-l includeau pe Ilici.

http://www.roncea.net/index.php/component/k2/item/272-cum-l-a-impacat-traian-basescu-pe-victor-roncea-cu-george-george-soros

Crystal Clear spunea...

Foarte buna postarea lui George Roncea !

Anonim spunea...

....''Dan Voinea, complicele lui Ilici la uciderea lui Ceausescu si cel care a matrasit Dosarele cele mai importante ale Romaniei''...
Mai adauga si faptul ca , la ordin, a facut dosarele de reabilitare si, implicit,''despagubire'' a celor mai mari tradatori ai Romaniei. Asa ca, a fost nevoie sa vina istoricul ala american, Larry L. Watts parca, sa ne spuna ce hram purta Pacepa, dar si altii care au ''tradat comunismul si pe Ceausescu'' si nu Tara pe al carui Drapel au jurat credinta .
Iar ordinele, cele mai multe , le-a primit de la un fost presedinte foarte respectat acum; si nu este vorba de Ilici.
Cite fluvii de mizerie am traversat in acesti ultimi 23 de ani ?! Oare cit va mai dura ?

Riddick spunea...

Cu Pacepa. O altă școală de gândire spune că era agent anglo-american mai înainte de a fi (dac-o fi fost, că toată Securitatea coopera cu KGB și GRU) agent rus.

Nu trebuie neglijate daunele aduse de defectarea lui Pacepa Pactului de la Varșovia. Nu mai intru în detalii.

Anonim spunea...

Asadar, Pacepa ar fi fost recrutat de americani sau de BND-ul condus de de nazistul ''pozitiv'' Reinhard Gehlen(adica tot de americani), in anii 50 la Koln, unde era in misiune sub acoperirea de sef al biroului comercial deschis de Romania in orasul domului,, dupa care, cindva, dar cu mult inaintea tradarii, adica in anii 60, este recrutat si de rusi si propulsat pina in alcovul lui Ceausescu. Apoi defecteaza, iar in perioada 1997 - 2000 e reabilitat la presiunea americanilor, desi stiau ca e agent KGB(asa cum zice in scris istoricul ala).Pentru a dezlega sarada sa ne reamintim ca nemernicul provine dintr-o familie originara din Cehia, avind aceeasi etnie ca o renumita doamna, fosta ministru de externe al tarii unde traieste(daca o mai trai) Pacepa. Etnia ar explica multe, dar tradarea RAMINE tradare !
Cit priveste daunele aduse Pactului de la Varsovia, ma doare in cot de acest pact din care noi faceam parte mai mult ''pe harta''; iar daunele au fost dorite de rusi daca ei i-au ordonat sa defecteze la americani si sa ''cinte''.
Dar daunele aduse Romaniei cine le analizeaza ? Sau Romania era comunista si, asa fiind, nu putea fi tratata ca o Romanie normala ?!
Daca s-ar putea aduna si pune cap la cap ce nenorociri uriase a produs nemernicul, indiferent din ordinul cui, s-ar vedea ca merita punerea in executare a sentintei justitiei romane.
Cit priveste ''scoala de gindire'' privind cooperarea cu KGB/GRU mai e nevoie de documentare, prin munca de cercetare concreta, altfel GRESIM LA GREU exact asa cum vor ''prietenii'' nostri. Oricum, pentru a nu aduce grave ofense unor(multi)oameni, ar fi bine sa fie evitata evocarea respectivei ''scoli de gindire'' !
Nu tin sa postezi cele de mai sus ! Mai schimbam si noi ginduri...

Riddick spunea...

Eu consider că Pacepa a produs mai multe daune României pe vremea când era în sistem, acționând conform acelui sistem, nu după ce a defectat.

Pe vremea RSR priveam SUA și NATO ca aliați ai românilor, iar URSS și Pactul de la Varșovia ca inamici.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: