23 decembrie 2011

"Urări sincere" de la Bruxelles



8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Sinistru !
Am crezut ca-i o parodie, dar e adevarat! Video e pus pe site-ul Euractiv....Asta ca sa para mai aproape de popor.....
Ti se face sila cata ipocrizie..

Riddick spunea...

Spiridușii, spiridușii... lui Moș Lenin. ;-)

Crystal Clear spunea...

Umor negru :(((

postoricanul spunea...

las' ca sunt mai breji extremistii lui Wilders:
"Daca ar fi dupa Partidul Libertatii, Romania si Bulgaria ar fi alungate imediat din UE "

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11026099-deputat-extremist-olandez-daca-dupa-partidul-libertatii-romania-bulgaria-alungate-imediat-din.htm

daca ar fi dupa ei am sta si astazi la coada la vize turistice.

Riddick spunea...

UE de acum, dar mai ales cea pe care vor s-o facă dumnealor, nu mai e cea pe care ne-o închipuiam noi cândva. Niciodată nu a fost, dar noua variantă e și mai sinistră.

postoricanul spunea...

ce are una cu alta? ai stat vreodata la coada la vize turistice pe vremea cand nu eram in preaderare si aveam nevoie de ele? ai stat la coada la un permis de munca in perioada pre-aderare? stii cat dureaza sa il obtii...in cazul meu 14 luni...

sa imi doresc ca populistii lui Wilders sa ia puterea in olanda ca sa dea Ro din UE afara si sa ma puna sa stau iar la coada la vize...pentru ca nu stiam noi ca e UE e uniune de state sociale sau nu am citit bine constitutia Ro unde scrie ca Ro e un stat social?

Spre stiinta ta...guvernul in care e parte Wilders e singurul care restrictioneaza dreptul la munca al studentilor romani si bulgari...cel care nu lasa nimic din "suveranitatea sa" muncitorilor romani si bulgari si singurele facilitati sunt cele care le avem la terme din ceea ce s-a semnat la brucelles (nenorocitii astia de spiridusi). Deci a se scuti cu Wilders si chiar cu Farange... nu, multumesc...sa stai tu la coada la vize si la permise de munca daca vrei, ca eu am stat destul. Nu vreau sa renunt la cetatenia romana ca sa le am din nou.

"Ino van den Besselaar, deputat al Partidului Libertăţii (PVV) condus de populistul Geert Wilder, a făcut această declaraţie în plenul Camerei Reprezentanţilor (Camera inferioară), într-o intervenţie asupra punctului de vedere al Guvernului CDA (Partidul Democrat Creştin)-VVD (Partidul Liberal, de dreapta) cu privire la circulaţia muncitorilor în Uniunea Europeană (UE).

România şi Bulgaria au devenit membre ale UE la 1 ianuarie 2007, dar nu îndeplineau integral criteriile de aderare, a apreciat deputatul, adăugând că aderarea celor două ţări nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată.

Dacă PVV ar avea majoritate în Parlament, România şi Bulgaria ar fi "expulzate imediat", a subliniat Ino van den Besselaar, întrebându-se când va deţine formaţiunea lui Wilders această majoritate. El a argumentat că cele două ţări nu au "rezolvat" nici până în prezent problemele din domeniul crimei organizate şi corupţiei."

Riddick spunea...

Partea bună a refuzului pe Schengen e că amână pe un termen nedefinit și proiectul trecerii la euro, e aiurea să te apuci de trecut la euro cât încă nu ai rezolvat cu Schengenul.

Dacă era după standarde, evident că nu le respectam atunci, dar aveau nevoie de piață de desfacere și de forță ieftină de muncă. Asta dacă nu cumva încheiasem deja tratate de liber-schimb.

Crystal Clear spunea...

D.p.d.v economic Romania o ducea mult mai bine inainte de aderare.
Liberarizarea vizelor e valabila de la inceputul anilor 2000, iar permisele de munca in strainate n-au fost deloc benefice pentru Romania.A plecat din Romania forta de munca cea mai calificata.
Aici, in tara nu mai ai cu cine sa lucrezi.Mai nou aud ca se aduc muncitori in constructii din Bulgaria. Cu cei romani a devenit imposibil sa mai lucrezi


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: