28 martie 2011

Institutul Naţional de Zvonistică ?



INS: Creştere cu 40% a preţurilor mărfurilor din comerţul cu amănuntul, în perioada martie - mai

Managerii se aşteaptă ca preţurile de vânzare cu amănuntul să înregistreze creşteri cu 40%, în perioada martie - mai 2011, deşi prognozează creşteri şi pentru toate domeniile activităţii economice, respectiv cu 23% la volumul producţiei industriale, 18% în construcţii, 2% în comerţ cu amănuntul şi 7% în servicii, informează un comunicat remis luni Agerpres de către Institutul Naţional de Statistică (INS). 

În condiţiile în care volumul producţiei este prognozat să înregistreze o creştere cu 23% (sold conjunctural), managerii din industria prelucrătoare preconizează o reducere a numărului de salariaţi cu -5% la întreprinderile mici (cu maximum 49 de salariaţi), dar şi o scădere a numărului de personal cu -28% în metalurgie, cu -18% în fabricarea altor mijloace de transport şi cu -17% în domeniul fabricării substanţelor şi a produselor chimice (solduri conjuncturale). În celelalte sectoare ale industriei prelucrătoare, managerii prevăd o reducere a personalului cu -1%.

În construcţii, la o creştere a volumului producţiei de +18% şi o creştere moderată a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +9%), managerii estimează o creştere uşoară a numărului de salariaţiÎn schimb, managerii preconizează că preţurile lucrărilor de construcţii, vor creşte cu +18%.


În sectorul comerţului cu amănuntul, managerii au estimat pentru martie perioada martie - mai că activitatea va fi cu 2% mai mare, în condiţiile în care volumul total al vânzărilor de mărfuri va creşte cu 8% (sold conjunctural), iar volumul comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri va fi cu 4% mai mare.


Angajatorii prognozează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi din acest sector (sold conjunctural +1%).


Managerii societăţilor comerciale se aşteaptă ca preţurile de vânzare cu amănuntul să înregistreze creşteri cu 40% în perioada martie - mai 2011 (sold conjunctural).


Conform estimărilor managerilor din sectorul serviciilor, cererea (cifra de afaceri) va cunoaşte o creştere cu +7%, numărul de salariaţi va rămâne relativ stabil, (sold conjunctural -1%), dar preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor avea o tendinţă de creştere cu +14% (sold conjunctural).




Până la momentul postării, nu am reuşit să găsesc textul original al comunicatului.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Iar incep cu dezinformarea .
INS - acolo sunt tot felul de proroci manipulatori.

Cine o fi patron la Agerpres ?

Vad ca s-au mobilizat trolii la votat euroregiunile UESSR .

Ce-mi place ca wikileaks au aratat ca oligarhii si mogurii dau raportul lui Putin.
Tiriac -e de partea "franco-germana"

Riddick spunea...

Agerpres e agenţie de stat, cu conducere numită de guvern (nu ştiu dacă se cere şi avizul/votul parlamentului).

E un singur trol, din câte îmi dau seama, se multiplică precum psihopatul Miggs the multiple din filmul "Silence of the lambs".

Mogulizoarele caută să minimalizeze Wikilikul. Nu am postat pe tema asta, nu sunt sigur despre ce e vorba, acum e doar începutul.

Crystal Clear spunea...

Eram sigura ca e un singur trol bezmetic si disperat.

Am observat si eu ca mogulizatoarele sunt constipate.
Sa urmarim :)

John Galt spunea...

Wikileaks imi pare o miscare clasica a stangii de autocanibalizare, schimbare de blana a lupului ce se face periodic, la vro 20-25 de ani.

Nu inseamna ca nu spune lucruri veridice insa daca observi musca NUMAI intr-o anumita directie, fara a lovi din plin in alta.

Riddick spunea...

Se pare că sunt o manevra de-a lui Obama, nu a lui Manning, dezvaluirile din ultimul an.

John Galt spunea...

Cred ca e o manevra si mai de "sus".

..

Revenind la subiect, daca vreti glume de 1 Aprilie mergeti la Institutul National de Statistica. Pentru ei, 1 Aprilie e in fiecare zi. :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: