07 februarie 2011

"Voluntariat" cu plată



PAMPON (cu tărie): Nu mai plânge, nu şade frumos, un volintir ca d-ta...
CRĂCĂNEL: Dacă nu pot să mă stăpânesc! Mi-e naturelul simţitor...
PAMPON: Trebuie să-l găsim! Nu plânge, nu-i frumos! Un volintir! Trebuie să-l regulăm pe Bibicul... Auzi d-ta? Două!
CRĂCĂNEL: Cum să-l găsim?
PAMPON: Îl găsesc eu, n-ai grije; eu ştiu politica poliţiei. Nu plânge: eşti volintir! Bibicul nostru e aici în bal... Didina mea este aici în bal...
CRĂCĂNEL: Poate şi Miţa mea...
PAMPON: Da...
CRĂCĂNEL: Da?
PAMPON: (repede) Adică nu! În sfârşit, ce-ţi pasă! Vino cu mine... Nici o vorbă să nu zici. Lasă-mă pe mine, să vezi cum îl înhaţ eu. 'Aide... nu plânge: eşti volintir! Pune-ţi masca, şi 'aide! (îşi pune masca).

D'ale carnavalului (actul II) 
*   *   *

Hai, ce dracu'... Mai credeţi în poveştile astea cu "voluntari" ?! 

Prima conferinţă naţională Anul European al Voluntariatului 2011 în România a avut loc la Bucureşti. 

 - ©europa.eu/volunteeringReprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din toată ţara s-au adunat la Bucureşti la Conferința Naţională „Anul European al Voluntariatului 2011 în Romania” - primul eveniment din calendarul oficial de activități dedicate acestui an în România. 

Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului în Uniunea Europeană şi este dedicat celor 100 de milioane de cetăţeni comunitari care au ales să se implice în activităţi de voluntariat şi celor care doresc să li se alăture, celor care îi sprijină şi celor care beneficiază de implicarea, energia şi entuziasmul acestora. 

Aproximativ 4 milioane dintre ei sunt români [hahaha... 4 milioane... Secu' avea de 10 ori mai puţini informatori] - ceea ce ne plasează la coada Europei într-un clasament al implicării proactive. 

Conferinţa de la Bucureşti a reunit voluntari, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale care implică voluntari, instituţii publice care lucrează cu aceştia sau care au competenţe în sprijinirea activităţilor de voluntariat, instituţii publice şi private care finanţează activităţi de voluntariat, reprezentanţi ai companiilor care sprijină implicarea angajaţilor în programe de voluntariat. [hopaa... care or fi instituţiile publice finanţatoare ?]

Să mai spunem că Uniunea Europeană a alocat 150 de mii de euro pentru promovarea activităţii de voluntariat în România. Sub sloganul „Oferă-te voluntar! Schimbă ceva!”, campania îşi propune să dubleze numărul voluntarilor la nivel European dar şi să înlăture obstacolele din calea celor care aleg să se implice în astfel de activităţi.

Euranet

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Aha, astia sunt "voluntarii" lui Dosia, platiti de UE...

Riddick spunea...

Ei şi alţii. Ce cifră comică - 4 milioane ! Ăştia ne iau de tâmpiţi.

Crystal Clear spunea...

Da, pur si simplu suntem luati drept prosti ,mai ales ca reactia aproape ca nu exista, mai ales in presa.
Toti fac temenele in fata a tot ce vine de la UE ..
Este deja scarbos cand ii vezi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: