08 octombrie 2010

TRU - Jurnal de corespondent: Demoralizarea explodează mai tare



Reacţia mediilor de informare a împins lucrurile spre concluzia că lumea occidentală e la discreţia atacurilor teroriste.

Mesajul care i-a prevenit săptămîna trecută pe englezi, germani şi francezi asupra unui posibil atac terorist a plecat de la agenţiile de securitate guvernamentale. Mediile de informare, în special televiziunile, l-au preluat şi l-au transformat în cu totul altceva. Cine a urmărit jurnalele de ştiri şi emisiunile speciale pe această temă, a rămas, probabil cu impresia că urmăreşte fie o ştire despre un atac dus la bun sfîrşit, fie un un comentariu despre capitularea generală. O televiziune britanică a difuzat, de pildă, cuvintele unui trecător care ajunsese la concluzia că totul e pierdut.

Evident, un atac terorist reuşește pentru că nimeni nu se poate apăra perfect de ameninţări care îşi pot alege orice arme, orice clipă şi orice loc. Însă reacţia mediilor de informare a împins lucrurile mai departe, spre concluzia că lumea occidentală e la discreţia atacurilor teroriste. De aici, ideea nerostită dar sugerată după care împotrivirea n-are rost sau că trebuie să ne obişnuim cu noua noastră condiţie de victime ale unei forţe care trebuie luată în seamă.

Curentul încurajat de mediile de informare e de-a dreptul un act de dezinforamre. În această variantă, terorismul e supadimensionat iar ordinea socială e micşorată. Lipsa de soluţii, disperarea şi incapacitatea teroriştilor de a face și altceva în afara violenței nu mai contează şi nu se mai vede. Imaginea e răsturnată; slăbiciunea furioasă a violenţei devine putere. Prestaţia mediilor de informare, devine, la rîndul ei, un pericol redutabil. O sursă de demoralizare mai vastă decît explozia unei bombe într-o piaţă.

http://www.europalibera.org/content/article/2184255.html

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Si eu am senzatia ca cineva lucreaza continuu ca sa ne demoralizeze ,sa ne arate ca este puternic, ca n-are rost sa opunem rezistenta, ca cine are bani are puterea si ca trebuie sa ne supunem.

Iar faptul ca trebuie sa ma supun cuiva,dupa 20 de ani de libertate ma macina cel mai mult.
Adica trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca ne pierdem libertatea si ca de acum inainte nu mai facem ceea ce vrem noi.

Riddick spunea...

SĂ NE SUPUNEM ?!

Mai bine mor cu ei de gât!

Crystal Clear spunea...

Asa este !
Instinctiv se va intampla asa ceva !

Crystal Clear spunea...

Am stat si m-am gandit la situatia recenta a inceperii fabricarii de catre Iran a armei nucleare.
A fost indusa la maximum ideea ca Israelul va ataca Iranul la inceputul lui septembrie.
Toti eram in stare de alerta maxima.
Apoi Israelul a fost chemat la convorbiri de pace, discutii nesfarsite, etc...
Pana la urma problema a fost "rezolvata" cu un virus care suntem lasati sa banuim ca a fost plantat de tehnicienii rusi.
Deci rusii au creat problema ajutand Iranul sa fabrice bomba nucleara si tot ei o rezolva dupa ce ne-au tinut in teroare.

Scenariu tipic KGB

Riddick spunea...

Şi dacă este o dezinformare ? Dacă virusul de fapt nu afectează semnificativ producerea bombei ?

Israelienii nu pot crede că virusul este eficient, mai ales dacă nu l-au produs şi instalat ei.

Crystal Clear spunea...

Da, corect .

Confuzie si ceatza totala


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: