07 octombrie 2010

Chibrituri suedeze



Ziarul Ring de azi publică un articol cu titlul "Ministrul Apărării acuzat de ...tentativă de omor !", în care sunt prezentate nişte scrisori ale unui cetăţean român domiciliat în Suedia, Julian Rosengren.

Acesta a fost asociat în trecut (anii 1992-1993) cu Gabriel Oprea la firma SC ROMLINE TRADING SA, care se ocupa cu comerţul cu amănuntul, iar între anii 1993-1995 a stat la închisoare în urma unei condamnări.
Ulterior a emigrat în Suedia, unde a înfiinţat un ONG "de luptă împotriva abuzurilor", Romanian Human Rights Watch & Romanian Imprisonment Watch.

Care sunt acuzaţiile lui Julian Rosengren ? 
”...Vă acuz, domnule ministru Gabriel Oprea, de tentativă de asasinat, şi asta doar pentru a mă jefui. V-au ajutat în această abominabilă acţiune oameni ale căror nume nu le voi pomeni acum, dar trebuie să aveţi convingerea că voi face acest lucru în scrierile mele către cei care conduc ministerele apărării din celelalte state membre UE care trebuie să ştie ce istorie are cel care se pretinde a fi egalul lor....” Este, într-adevăr, o acuzaţie extrem de gravă adusă de un cetăţean român care locuieşte în Suedia şi care a pus la dispoziţia media (ultima dată în cotidianul.ro) o scrisoare deschisă numită „Vă acuz, domnule Gabriel Oprea”. ( scrisoarea )
Nu există încă un răspuns din partea ministrului Gabriel Oprea, dar el a mai dat un răspuns la un alt atac al aceluiaşi Julian Rosengren, apărut în Academia Caţavencu în 31 martie 2010:
În mod deliberat sau nu, în articol se face o confuzie între societăţile domnului Rosengren care au avut probleme cu justiţia, dar cu care eu personal nu am avut nicio legătură şi nicio calitate, cu societatea mai mică în care am deţinut acţiuni împreună cu domnul respectiv şi cu alte persoane. Această societate nu a avut niciodată probleme cu legea sau cu organele de control şi a fost lichidată, aşa cum am mai spus, din lipsă de performanţă economică.

Nu am avut niciodată, în ultimii 18 ani, nicio discuţie în contradictoriu pe această temă şi niciun litigiu, de orice natură, cu domnul Rosengren.

Consider că nu este deloc întâmplător faptul că acest atac apare după propunerea înaintată Parlamentului de către CSAT. Mă întreb de ce oare nu au apărut aceste așa-zise dezvăluiri nici când am fost ministru delegat pentru administrația publică, nici în 2008 când am fost numit ministru al Administrației și Internelor și nici după numirea mea în funcția de Ministru al Apărării Naționale.
Q Magazine
Deci, atacul apare pe 31 martie, la o săptămână după şedinţa CSAT în care nu s-a stabilit dotarea aviaţiei militare cu avioane SAAB Gripen, ci cu F-16.

După alte două săptămâni ambasadorul suedez face un jalnic lobby la parlament pentru SAAB Gripen, de parcă parlamentul şi nu Ministerul Apărării Naţionale ar cumpăra avioane de luptă.

Ciudat cum de Rosengren îşi "aminteşte" diverse chestiuni selectiv, la intervale mari de timp. Acum, ce va urma după "tentativa de omor" ?

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Sper sa cumparam odata F-16 alea ca sa se termine cu "tentativele de asasinat" :))))

Riddick spunea...

Ma gândeam că "lipsa fondurilor" e un indiciu de anticipate. Adică, bagi bani la intern, şi nu la extern.

Şi vezi mai încolo ce faci cu avioanele.

Crystal Clear spunea...

Da, s-ar putea


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: